Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgoda
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.05
    • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
    Generalnie nie jest to jakaś mega sensacja, Tatry bardzo często można spotkać w Amberze.
    W okocimskich również, nawet ktoś zdjęcie tu na forum zamieścił.
    Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• amigo007
      Porucznik Browarny Tester
      • 2008.02
      • 252

A jeszcze może taka moja uwaga co do piany. Niektórzy skarżyli się na niską i szybko znikającą pianę. Ostatnim razem przy spożyciu jedno piwo wypiłem w temperaturze "piwnicznej" i dosłownie piwo nalewałem co najmniej z 10 minut etapami, inaczej by mi się wylało. Wręcz mi przeszkadzała ta piana, tak długo się trzymała. Natomiast druga sztuka już schłodzona dobrze w lodówce miała niewielką i dość szybko znikającą piankę. Czyli jak widać od temperatury piwa też sporo zależy.

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedzi
        Czyli jak widać od temperatury piwa też sporo zależy.
        Oczywiście. Fizyki nie oszukasz.
        Problem w tym, że pszeniczniaki powinno się pić schłodzone i powinny mieć w niskiej temperaturze intensywną i trwałą pianę.

Comment

• amigo007
          • 2008.02
          • 252

Jeszcze pytanie. Jakie piwo rozlewa grupa żywiec do tych zwrotnych butelek (nie tych amberowskich). Czy jest to warka? Bo odmoczyłem w 2 sztukach etykiety i chciałbym wiedzieć jakby co, jakie popularne piwo tam leją.

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedzi
            Jeszcze pytanie. Jakie piwo rozlewa grupa żywiec do tych zwrotnych butelek (nie tych amberowskich). Czy jest to warka? Bo odmoczyłem w 2 sztukach etykiety i chciałbym wiedzieć jakby co, jakie popularne piwo tam leją.
            Warka, Tatra, Strong, Specjal, Królewskie, Brackie, Kujawiak...
            Last edited by Pendragon; 2011-12-17, 19:31.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Generalnie nie jest to jakaś mega sensacja, Tatry bardzo często można spotkać w Amberze.
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
              W okocimskich również, nawet ktoś zdjęcie tu na forum zamieścił.
              Jakby ktoś, kiedyś weryfikował koncernofilstwo kolegów forowiczów... skąd Wy tak dokładnie wiecie, że często w takie szkło leją tatry i inne okocimie?

Comment

• jacer
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2006.03
                • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                Jakby ktoś, kiedyś weryfikował koncernofilstwo kolegów forowiczów... skąd Wy tak dokładnie wiecie, że często w takie szkło leją tatry i inne okocimie?
                Głupie pytanie, zaprawdę. Gdybyś miał sklep, to chyba byś się interesował towarem jaki masz na półce. No chyba żebyś się brzydził spojrzeć.
                Milicki Browar Rynkowy
                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                No Hops, no Glory :)

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                  Głupie pytanie, zaprawdę. Gdybyś miał sklep, to chyba byś się interesował towarem jaki masz na półce. No chyba żebyś się brzydził spojrzeć.
                  Tak ja się tak bardzo brzydzę, że nawet jakby koncerny zaczęły warzyć dobre piwo to bym na ich półkę nie spojrzał.

A teraz specjalnie dla Ciebie dodaję mordkę ->

...

Comment

• amigo007
                    • 2008.02
                    • 252

Dzięki Pendragon pomogłeś. Co prawda skupić mi się tych butelek nie udało. Jednak przy kupnie innego piwa z wymianą już przeszło. Sprzedawczyni najpierw sama nie wiedziała czy tak bez etykiet można. To ją uświadomiłem, że liczy się butelka a nie naklejka na niej. Porównaliśmy jeszcze z warką i poszło. Tylko na dłuższą metę jest to nieopłacalna zabawa. Po wypiciu dobrego piwa, muszę kupić gorsze wypić je lub wylać. I dopiero wtedy ostatecznie mogę się pozbyć butelek. No cóż mówi się trudno. Chyba przy następnym zakupie po prostu będę wybierał leżajska pszenicznego z butelką "amberowską" (o ile będzie taka) i po konsumpcji do kosza. Bo jednak ze skupem u mnie za dużo zachodu. Pozdrawiam

Comment

• dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4014

Kupiłem w Biedronce za 2,69zł, która jest po sąsiedzku ze SPARem (w nim po 3,19zł)
                      Warka 05.05.2012
                      Smak o wiele lepszy jak ta poprzednia do kwietnia. Czuć wyraźnie cytrusy, miłą słodycz, zapach i niebo lepszy, kompletnie inne piwo.
                      W SPARze za szybko nie kupię bo nie dość że droższe to mają obecnie gorszą partię.
                      Muszę w poniedziałek kupić sobie kilka w biedronce, bo mi ta partia bardzo posmakowała i jest póki co najlepsza ze wszystkich które piłem
                      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• amigo007
                        • 2008.02
                        • 252

Ja przedwczoraj piłem zarówno warkę ważną do 04.05.12 i 05.05.12 i obie wersję były wyśmienite. Być może ten jeden dzień różnicy to i tak ta sama partia. Mało tego wcześniej mówiłem o słabej pianie, jednak pite przedwczoraj zarówno 04.05 jak i 05.05 miały bardzo dobrą i długo trzymającą pianę w dobrze schłodzonym piwie. A w smaku tak jak już mówiłem bardzo dobre. Zastanawia mnie jak długo jeszcze to piwo będzie dostępne. Bo coś czuje jednak, że w stałym asortymencie ono nie będzie. A wielka szkoda. Obym się mylił...

Comment

• Javox
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6460

Potwierdzam 4.05.12 partia całkiem dobra...

Pianka fajna i smaczki wyraźne... ciekawe kiedy zaczną robić "lure"... ?
                          a może klient masowy warty jest lepszego piwa?

Comment

• marek_skr
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2010.08
                            • 1

Jest już kolejna partia z datą 15.06.2012 i prezentuje się dobrze. A piana zaskoczyła mnie pozytywnie

Comment

• szukajek
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.08
                              • 19

co do piwka zgodzę się ze wszystkim co napisał kolega specjalista skitof
                              poza pianą w mojej warce pianka owszem była gęsta i twarda ale opadła dosyć szybko góra minuta mimo że piwko było zimne
                              data i partia 16.06.2012 L1350616A0548

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
                                Kupiłem w Biedronce za 2,69zł, .....
                                Warka 05.05.2012
                                ............
                                kupiona po sporym odstępie czasu od ostatniego testu a mam warkę 04.05.2012
                                Za mało bananów, goździki w sam raz, kwasowość i słodowość są też dość dobrze zbilansowane. Nie jest to mega hit jaki do tej pory piłem ,ale utwierdziłem się po raz kolejny że jest to zacna pszenica w rewelacyjnej cenie

Orzeźwiające i oby wytrzymało do miesięcy wakacyjnych.

Czy tylko w moich jest brak osadu?a przecież pisze, że jest nie filtrowane.
                                A ja lubię osad, bo to kwintesencja pszeniczniaka
                                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

Przetwarzanie...
                                X