Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne
Collapse
X
-
-
-
A jeszcze może taka moja uwaga co do piany. Niektórzy skarżyli się na niską i szybko znikającą pianę. Ostatnim razem przy spożyciu jedno piwo wypiłem w temperaturze "piwnicznej" i dosłownie piwo nalewałem co najmniej z 10 minut etapami, inaczej by mi się wylało. Wręcz mi przeszkadzała ta piana, tak długo się trzymała. Natomiast druga sztuka już schłodzona dobrze w lodówce miała niewielką i dość szybko znikającą piankę. Czyli jak widać od temperatury piwa też sporo zależy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedziCzyli jak widać od temperatury piwa też sporo zależy.
Problem w tym, że pszeniczniaki powinno się pić schłodzone i powinny mieć w niskiej temperaturze intensywną i trwałą pianę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedziJeszcze pytanie. Jakie piwo rozlewa grupa żywiec do tych zwrotnych butelek (nie tych amberowskich). Czy jest to warka? Bo odmoczyłem w 2 sztukach etykiety i chciałbym wiedzieć jakby co, jakie popularne piwo tam leją.Last edited by Pendragon; 2011-12-17, 19:31.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziGeneralnie nie jest to jakaś mega sensacja, Tatry bardzo często można spotkać w Amberze.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziW okocimskich również, nawet ktoś zdjęcie tu na forum zamieścił.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziJakby ktoś, kiedyś weryfikował koncernofilstwo kolegów forowiczów... skąd Wy tak dokładnie wiecie, że często w takie szkło leją tatry i inne okocimie?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziGłupie pytanie, zaprawdę. Gdybyś miał sklep, to chyba byś się interesował towarem jaki masz na półce. No chyba żebyś się brzydził spojrzeć.
A teraz specjalnie dla Ciebie dodaję mordkę ->
...
Comment
-
-
Dzięki Pendragon pomogłeś. Co prawda skupić mi się tych butelek nie udało. Jednak przy kupnie innego piwa z wymianą już przeszło. Sprzedawczyni najpierw sama nie wiedziała czy tak bez etykiet można. To ją uświadomiłem, że liczy się butelka a nie naklejka na niej. Porównaliśmy jeszcze z warką i poszło. Tylko na dłuższą metę jest to nieopłacalna zabawa. Po wypiciu dobrego piwa, muszę kupić gorsze wypić je lub wylać. I dopiero wtedy ostatecznie mogę się pozbyć butelek. No cóż mówi się trudno. Chyba przy następnym zakupie po prostu będę wybierał leżajska pszenicznego z butelką "amberowską" (o ile będzie taka) i po konsumpcji do kosza. Bo jednak ze skupem u mnie za dużo zachodu. Pozdrawiam
Comment
-
-
Kupiłem w Biedronce za 2,69zł, która jest po sąsiedzku ze SPARem (w nim po 3,19zł)
Warka 05.05.2012
Smak o wiele lepszy jak ta poprzednia do kwietnia. Czuć wyraźnie cytrusy, miłą słodycz, zapach i niebo lepszy, kompletnie inne piwo.
W SPARze za szybko nie kupię bo nie dość że droższe to mają obecnie gorszą partię.
Muszę w poniedziałek kupić sobie kilka w biedronce, bo mi ta partia bardzo posmakowała i jest póki co najlepsza ze wszystkich które piłem
Comment
-
-
Ja przedwczoraj piłem zarówno warkę ważną do 04.05.12 i 05.05.12 i obie wersję były wyśmienite. Być może ten jeden dzień różnicy to i tak ta sama partia. Mało tego wcześniej mówiłem o słabej pianie, jednak pite przedwczoraj zarówno 04.05 jak i 05.05 miały bardzo dobrą i długo trzymającą pianę w dobrze schłodzonym piwie. A w smaku tak jak już mówiłem bardzo dobre. Zastanawia mnie jak długo jeszcze to piwo będzie dostępne. Bo coś czuje jednak, że w stałym asortymencie ono nie będzie. A wielka szkoda. Obym się mylił...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziKupiłem w Biedronce za 2,69zł, .....
Warka 05.05.2012
............
Za mało bananów, goździki w sam raz, kwasowość i słodowość są też dość dobrze zbilansowane. Nie jest to mega hit jaki do tej pory piłem ,ale utwierdziłem się po raz kolejny że jest to zacna pszenica w rewelacyjnej cenie
Orzeźwiające i oby wytrzymało do miesięcy wakacyjnych.
Czy tylko w moich jest brak osadu?a przecież pisze, że jest nie filtrowane.
A ja lubię osad, bo to kwintesencja pszeniczniaka
Comment
-
Comment