Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • robek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.12
    • 2

Książęce Pszeniczne w skali od 1 do 10 , nota 5
    Okocim Pszeniczne w skali od 1 do 10 nota 4
    Leżajsk Pszeniczne w skali od 1 do 10 nota 8 , naprawdę dobre piwo za niską cenę .
    Ja rozumiem krytykę i to że co niektórzy mają już zakodowane w głowie że jak Leżajsk to niedobre ale trochę obiektywizmu , ja właśnie pije Leżajsk Pszeniczne i Piana jest wysoka , piękny kolor a i smak bardzo dobry .

Comment

• Blackbeard
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.12
      • 209

Faktycznie, w przedstawionej trójce, Leżajsk Pszeniczne, to "najlepsza pszenica z polskiego browaru", bo jedyna.
      Mors ultima linea rerum.

Comment

• dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi

Smak: Tu słabości wychodzą zupełnie na wierzch. Smak jest cierpkawy i płaski. Do tego trochę kartonu. W ustach pozostaje zbyt mocny "stomatologiczny" posmak. Generalnie jakość jest adekwatna do ceny, a piwo to może spełniać się wyłącznie jako następne w kolejności. Do wyłącznej degustacji się nie nadaje. [3]
        Wypiłem właśnie warkę do 16.06.2012
        Pomimo lokalnego patriotyzmu, który akuratnie w tym przypadku związany jest tylko z nazwą a nie miejscem produkcji, pomimo że mi kilak razy bardzo smakowało to piwo i zawsze namawiam ludzi żeby po nie sięgali to muszę się zgodzić z cytatem powyżej.

Wodniste, kwaskowate, lekkie cytrusy, goździki tylko na samiutkim tle a banany zostały na półce działu warzywnego.

Średnio im wyszła ta partia. Szkoda.
        Po wypiciu już kilku sztuk z różnych rzutów i z różnych okresów stwierdzam, że są warki albo bardzo, bardzo przeciętne albo całkiem dobre a za tą cenę wręcz bardzo dobre.

Tylko jak tu ugadnąć która to która, jak tego piwa coraz mniej na półkach a Wy nie piszecie dat
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• amigo007
          Porucznik Browarny Tester
          • 2008.02
          • 252

Jak obecnie z dostępnością? W lipcu chciałem 2-3 razy zakupić i nie było. Ono w ogóle jest w ciągłej sprzedaży, czy powoli odchodzą od niego?

Comment

• dlugas
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.04
            • 4014

W mojej Biedronce już niestety od dobrych kilku tygodni się nie pojawia :/

Comment

• amigo007
              • 2008.02
              • 252

To lipa zajdę dzisiaj, i jak nie będzie to wybiorę grodzkie niefiltrowane którego jeszcze nie piłem. O ile będzie. A co do leżajska pszenicznego, to pewnie słabo się sprzedawał. Jednak naród w większości wybiera "dobre" piwa typu żywiec, lech, warka, okocim itp... Jak nie będzie leżajska pszenicznego, to z łatwo dostępnych polskich pszenic zostanie mi książęce złote pszeniczne, najgorsze z "polskich" pszenic.

Comment

• dlugas
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.04
                • 4014

Okocim pszenica to też jest dość popularna w sklepach i mi się wydaje lepsza od tyskiego

Leżajsk raczej był wyrobem sezonowym, niż żeby go wycofali z powodu marnej sprzedaży

Comment

• amigo007
                  • 2008.02
                  • 252

Okocim pszeniczne u siebie w mieście mam dostępne tylko w markecie intermarche, dodatkowo w cenie ok. 4,40. Pszenica z kompanii piwowarskiej jest bardziej dostępna. O dziwo w tym intermarche nie ma właśnie złotego pszenicznego, chociaż mają tam dość szeroki wybór piw. Pszenicę z kompanii piwowarskiej mogę dostać w monopolowym koło siebie, co ciekawe w nim z kolei nie ma okocima pszenicznego. Był ale już nie ma, nie sprzedawał się. Zobaczymy jak będzie z nowościami kp, jak długo się utrzymają. Dodatkowo złote pszeniczne jest "tylko" po 3,20zł.

Comment

• forra6
                    • 2008.11
                    • 413

W Biedronce w Bochni też dawno nie widziałem Leżajska Pszenicznego.
                    robek jakbyś wypił więcej Leżajska Pszenicznego to pewnie byś zrozumiał, że na początku, jak i w wielu warkach później to piwo było średnio udane. Więc nie pisz, że to brednie bo to, że raz trafiłeś na udaną warkę nie powoduje, że piwo jest genialne. Wypij kilkadziesiąt pszenic, z rożnych partii europy, to zakumasz, że bywają warki różne i różniaste, smaczne i mniej, również z polskich browarów. Nie mędrkuj tylko pij
                    Don't trust nobody, It will cost you much too much
                    Beware of the dagger, It caress you at first touch
                    O, all small creatures, It is the twilight if the gods

Comment

• anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10782

W Cieszynie już dawno nie warzyli i nie mają obecnie w planie uwarzyć
                      Mniej książków więcej piwa

Comment

• lucifuge
                        • 2009.11
                        • 309

Widzę ze nie tylko ja zadałem to pytanie podczas zwiedzania browaru w cieszynie :-) smutna to prawda niestety.

Comment

• bob1969
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2008.02
                          • 170

Myślę, że Heniek po prostu chciał się pozbyć butelek ŻGB.

Comment

• lucifuge
                            • 2009.11
                            • 309

A co opakowanie ma do warzenia piwa?

Comment

• ucho
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2010.05
                              • 500

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bob1969 Wyświetlenie odpowiedzi
                              Myślę, że Heniek po prostu chciał się pozbyć butelek ŻGB.
                              Na pewno mają ich za dużo, po tym jak zaczęli lać Żywca w nowe szkło...

Comment

• lucifuge
                                • 2009.11
                                • 309

Pani biedronka nie wyraziła zainteresowania kolejna partia i w ten sposób pozbylismy sie dobrej krajowej pszenicy.

Comment

Przetwarzanie...
                                X