Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • patryk-d
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.03
    • 24

Widzę, że mam podobne odczucia jak inni, piwo jest raczej wodniste, mało aromatyczne, ale pijalne. Uważam, że i tak wypada lepiej na tle najbliższej konkurencji, tj. Łomży i Okocimia.

Ps. Ja to piwo kupiłem w biedzie, nie wiem skąd pochodzi, ale w klodzie miało literę "L", jeśli to jeszcze cokolwiek istotnego znaczy.

Comment

• danhaj
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.04
      • 620

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika patryk-d Wyświetlenie odpowiedzi
      Widzę, że mam podobne odczucia jak inni, piwo jest raczej wodniste, mało aromatyczne, ale pijalne. Uważam, że i tak wypada lepiej na tle najbliższej konkurencji, tj. Łomży i Okocimia.

Ps. Ja to piwo kupiłem w biedzie, nie wiem skąd pochodzi, ale w klodzie miało literę "L", jeśli to jeszcze cokolwiek istotnego znaczy.
      Piwo zostało uwarzone w Cieszynie. Jest o tym informacja w drugim wątku...
      Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• dryx
        † 1966-2017 Piwosz w Raju
        • 2002.04
        • 1735

Powiem, że czekałem na to piwo. Spodziewałem się jednak czegoś trochę lepszego. Barwa i piana ok, tak jak powinno być w pszenicy. Aromat lekkich bananów , ale w smaku płaskie, wodniste, brak wyraźnych i dominujących smaczków. Nagazowanie ok. Ot, przeciętny pszeniczniak.

Comment

• wrednyhawran
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2010.07
          • 1784

Wooow. Pszenica w Biedrze. Alleluja!
          Od razu jak zobaczyłem zakupiłem 4 buteleczki. Degustacja będzie wieczorem, albo jutro. Jednak już teraz mogę napisać, jako wstęp do mojej późniejszej oceny, że jakie to piwo by nie było to należy cieszyć się z kolejnej polskiej szerokodostępnej na rynku pszenicy, i w dodatku w świetnej konkurencyjnej cenie.
          Teraz tylko wystarczy, żeby Leżajsk był przynajmniej na poziomie Łomży czy Okocimia i to już będzie fajna alternatywa.
          Nie zdarzyło mi się jeszcze piwo pszeniczne, które byłoby niewypijalne i niesmaczne, więc jestem pełen nadziei, że to piwko na stałe zagości na półkach Biedy.
          Last edited by wrednyhawran; 2011-10-25, 17:52.
          Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
          Małe Piwko Blog
          Małe Piwko Blog na facebooku
          Domowy Browar Demon

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika patryk-d Wyświetlenie odpowiedzi
            Akurat L na początku nie ma znaczenia - mają ją wszystkie browary Grupy Żywiec. Liczy inna litera.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• gralll
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.06
              • 127

Jak dla mnie piwo za tę cenę jak najbardziej ok

Nie trzeba wydawać ponad 4 zł żeby napić się świeżego piwa pszenicznego, a o to właśnie chodzi w pszenicy żeby była lekka i orzeźwiająca....

Jak dla mnie piwo jak najbardziej ok mam nadzieję, że częściej będzie pojawiać się w najliczniejszym dyskoncie w Polsce, swoją drogą porównując do oponenta, którego kiedyś miałem "przyjemność" spróbować robiąc zakupy w sieci naszych zachodnich sąsiadów uważam że jednak biedronka stawia bardziej na jakość. Piwo w Lidlu fakt było tańsze, ale wyjątkowo płytkie w smaku i na dodatek sprzedawane w żelaznych puszkach... zdrówko

Comment

• kredens81
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2010.10
                • 33

Nie ma co narzekać, jakość adekwatna do ceny. A przynajmniej trochę inne od tej całej monotonii piwnej większości dyskontów. Zdrowia
                Rodem z Podkarpacia

Comment

• qlpin
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2011.09
                  • 105

Słabe piwo

Rozwodnione, smak słodowość + kwas, może trochę za krótko potrzymałem w lodówce, ale na pewno nie wyczułem tam goździków i bananów. Piana szybko się redukuje

Kupione w biedronce 2,65 chyba

jak za tę cenę to i tak dobrze...

Comment

• dlugas
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2006.04
                    • 4014

jak to jest że w Polsce można kupić leżajska pszenicznego w butelce lub nawet zwykłego w szkle a w Rzeszowie rzut beretem jest tylko L.pełne puszka a pszenicy ani widu ani słychu, no chyba że pojawiło się w tym tygodniu.
                    Jutro odwiedzę po pracy jedną i się przekonam.
                    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Rzeszowiak
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2009.04
                      • 1597

Może nie kalkulowało im się wozić z Cieszyna

Comment

• Marmur
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2002.01
                        • 56

W Rybniku też jeszcze go nie widziałem. A chętnie bym przetestował bo Biedronkę akurat mam dokładnie pod nosem.
                        "Jak tam było, tak tam było,
                        Ale jeszcze nigdy tak nie było,
                        Żeby jakoś nie było."

Comment

• dlugas
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2006.04
                          • 4014

pewnie do samego Leżajska ostatnią partię zawiozą na samiutkim końcu do biedron
                          paranoja, ale na bank jak tylko zobaczę kupię kilka, bo cena 2,69zł - 0.35gr za zwrot butelki w innym sklepie jest rewelacyjna i musiałaby byc ta pszenica okrutnie niedobra żeby się to nie kalkulowało to picia w miare czestego.
                          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• wrednyhawran
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2010.07
                            • 1784

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
                            pewnie do samego Leżajska ostatnią partię zawiozą na samiutkim końcu do biedron
                            paranoja, ale na bank jak tylko zobaczę kupię kilka, bo cena 2,69zł - 0.35gr za zwrot butelki w innym sklepie jest rewelacyjna i musiałaby byc ta pszenica okrutnie niedobra żeby się to nie kalkulowało to picia w miare czestego.
                            Oj kalkuluje się i to bardzo Mam tylko nadzieję, że to nie jest tymczasowa akcja, bo piwko jak na swą cenę jest naprawdę ok.
                            Last edited by wrednyhawran; 2011-10-27, 11:00.
                            Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                            Małe Piwko Blog
                            Małe Piwko Blog na facebooku
                            Domowy Browar Demon

Comment

• forra6
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2008.11
                              • 413

Na etykiecie jest wyraźnie nadrukowane "Butelka bezzwrotna" więc kwestia sklepów,czy się przychylą od zbierania takich, jeśli piwa nie będzie w ich zasobach, można oddawać gołe butelki bez etykiet, ale nie każdy sklep znowu przyjmie taką...
                              Don't trust nobody, It will cost you much too much
                              Beware of the dagger, It caress you at first touch
                              O, all small creatures, It is the twilight if the gods

Comment

• Keeper
                                Kapral Kuflowy Chlupacz
                                • 2011.04
                                • 44

Ale to chyba butelka decyduje o tym czy jest zwrotna, a nie nadruk, chyba, że komuś przypadkowo trafiła się zwrotna. Jeśli butelki naprawdę są zwrotne, to nawet bez etykiety część sklepów specjalistycznych je przyjmie.

Comment

Przetwarzanie...
                                X