Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #61
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Żółty w kierunku pomarańczowego. Lekko mętne [4]
    Piana: Dość wysoka, stosunkowo szybko opadająca do milimetrowej kołderki [3.5]
    Zapach: Delikatny, bananowo-goździkowy z mocnym akcentem cytrusowym [3.5]
    Smak: Dominuje cytrusowo-kwaśna nuta, w posmaku nieco goździków. Piwo raczej wodniste i puste [3.5]
    Wysycenie: Wysokie, bez zarzutu [5]
    Opakowanie: Nawiązanie do leżajskiego wzoru, dedykowany kapsel i szklane opakowanie w Biedronce to pozytywy. Brak informacji o miejscu warzenia, ekstrakcie, opakowanie nie zwrotne w butelce zwrotnej.. na minus. [3.5]
    Uwagi: Piwo przeciętne, nie wybija się ponad polską, pszeniczną średnią. Ale CCC - cena czyni cuda. Jeżeli będzie dostępne latem, może okazać się podstawowym piwem gaszącym pragnienie.
    Szkoda, że nie będzie petowane - do plecaka będę nadal wkładał Sarmackie

    Moja ocena: [3.6]

    Comment

    • trzcina_pt
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.05
      • 32

      #62
      Chyba wywiało to piwo z warszawskich biedronek - w każdej w której byłem nie ma już po nim śladu

      Comment

      • koszer86
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2011.07
        • 9

        #63
        Piwo bardzo przeciętne nie zamierzam do niego wracać chyba ze juz po kilku zdecydowanie lepszych pszeniczniakach...

        Comment

        • adam16
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.02
          • 9865

          #64
          O ludzie - czego Wy chcecie w tej cenie? Za taką jaką śpiewają za to piwo w Biedronce to to jest wręcz rewelacja. To oczywiste że nie można przy takich kosztach stworzyć wzorca gatunku.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

          Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

          Comment

          • koszer86
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.07
            • 9

            #65
            no wlasnie tylko szkoda mi ludzi ktorzy wypija to piwo jako swoje pierwsze pszeniczne i potem beda myslec, mowic ale pszeniczne piwa to gow....

            Comment

            • pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

              #66
              A jak wypiją jakiegoś nieudanego weizena z browaru restauracyjnego? Łomża i Okocim to też wzorce stylu raczej nie są. Moim zdaniem Leżajsk nie ma się czego wstydzić.

              Comment

              • dlugas
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.04
                • 4014

                #67
                no wlasnie tylko szkoda mi ludzi ktorzy wypija to piwo jako swoje pierwsze pszeniczne i potem beda myslec, mowic ale pszeniczne piwa to gow....
                a mi takcih ludzi nie szkoda
                Jeśli oceniają dany produkt po jednej jego wersji i od razu szufladkują temat to nie warta taki ktoś by go na siłę nauczać wiedzy o takim produkcie :]
                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                Comment

                • wrednyhawran
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2010.07
                  • 1784

                  #68
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koszer86 Wyświetlenie odpowiedzi
                  no wlasnie tylko szkoda mi ludzi ktorzy wypija to piwo jako swoje pierwsze pszeniczne i potem beda myslec, mowic ale pszeniczne piwa to gow....
                  Ja też bym się tym nie przejmował. Widziałem w swoim życiu parę sytuacji, kiedy "koneser" Tyskaczy, Warek i Żywców przy pierwszym spotkaniu z pszenicznym Erdingerem, Obołoniem, czy Franciszkanerem twierdził, że "Tatra lepsza"
                  Nie mówię, że to są jakieś wybitne pszenice, ale chodzi o to, że jak ktoś tłucze całe życie koncerny to i Leżajsk Pszeniczny i Franciszkaner bedą dla niego równie "dziwne" i "kwaśne jakieś".
                  Nawet z własnego doświadczenia wiem, że pierwszy kontakt z pszenicą jest ciężki. Do tego rodzaju piwa trzeba się przyzwyczaić, trochę wręcz nawet dojrzeć
                  A im mniej będzie im smakować, tym więcej zostanie dla mnie, bo mi L.P. smakuje całkiem dobrze
                  Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                  Małe Piwko Blog
                  Małe Piwko Blog na facebooku
                  Domowy Browar Demon

                  Comment

                  • pioterb4
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2006.05
                    • 4322

                    #69
                    Nawet z własnego doświadczenia wiem, że pierwszy kontakt z pszenicą jest ciężki. Do tego rodzaju piwa trzeba się przyzwyczaić, trochę wręcz nawet dojrzeć
                    Święta prawda. Mnie dłużej zajęło dojrzewanie do pszenicy niż do stouta czy rauchbiera.

                    Comment

                    • dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4014

                      #70
                      ja się przekonałem do pszenicy po pierwszym łyku. Na szczęście był to dobry cornelius
                      Do stouta będą w Anglii się nie przekonałem, dopiero tutaj zaczynam to przetrawiać :]
                      dojrzewa się do każdego gatunki piwa


                      Obym tylko nigdy nie dojrzał do redsa i desperadosa
                      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                      Comment

                      • Endrju
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2010.10
                        • 20

                        #71
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi

                        Obym tylko nigdy nie dojrzał do redsa i desperadosa
                        Z tego się wyrasta, a nie dojrzewa
                        http://blog.endrjuu.cba.pl/

                        Comment

                        • jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

                          #72
                          Jak widzę nowych ludzi na forum, którzy psioczą tylko na jedno piwo, w jednym wątku to odrazu przychodzi mi na myśl jedno. Konkurencja, w tym wypadku z KP.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

                          (1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

                          Comment

                          • dlugas
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.04
                            • 4014

                            #73
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Endrju Wyświetlenie odpowiedzi
                            Z tego się wyrasta, a nie dojrzewa
                            u mnie to nie możliwe żeby z tego wyrósł bo nigdy mi takie "piwa" nie wchodziły, nie neguję ich istnienia, ale u mnie to bardziej podpada pod "drinki" niż pod piwo czy inny gatunek alkoholu.
                            Za to wyrosłem/zmądrzałem z Royala i nalewek
                            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

                            Comment

                            • Nadodrzak
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2011.04
                              • 73

                              #74
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika trzcina_pt Wyświetlenie odpowiedzi
                              Chyba wywiało to piwo z warszawskich biedronek - w każdej w której byłem nie ma już po nim śladu
                              W Szczecinie przed długim weekendem też nie było.
                              Dwie możliwości są, albo lud wykupił na dni świąteczne na pniu, albo partia próbna się skończyła i teraz jacyś smutni panowie w jakimś tajnym schronie w jakimś szarym mieście siedzą i dumają co dalej.

                              Ogólne moje wrażenia z tego piwa są jak najbardziej pozytywne biorąc pod uwagę producenta i cenę.
                              Last edited by Nadodrzak; 2011-11-14, 15:30.
                              Zôpadny Kaszëba

                              Comment

                              • pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

                                #75
                                Szybko ubywa tego piwa. W mojej biedronce również przed weekendem stało tylko kilka butelek.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X