Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • amigo007
    Porucznik Browarny Tester
    • 2008.02
    • 252

Sprawdź dlugas, sam jestem ciekawy czy mają tę samą butelkę. W każdym bądź razie na wersji z biedronki napisali "butelka bezzwrotna". Samo to wystarczy żeby 90% sklepów odmówiło nam skupu. A co do tej wersji ze SPAR-a to być może wykupili cały zapas z pobliskiej biedronki, i sprzedają po 50gr więcej od sztuki. Nie najgorszy biznes :-)
    Last edited by amigo007; 2011-12-15, 14:26.

Comment

• disko
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.04
      • 76

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika amigo007 Wyświetlenie odpowiedzi
      Samo to wystarczy żeby 90% sklepów odmówiło nam skupu.
      No właśnie, a to przecież najzwyklejsza w świecie butelka ŻGB...

A co do tej wersji ze SPAR-a to być może wykupili cały zapas z pobliskiej biedronki, i sprzedają po 50gr więcej od sztuki. Nie najgorszy biznes :-)
      Nie sądzę. W Biedronkach, chyba obok napojów, jest karteczka, że nie sprzedają ilości hurtowych. Myślę, że dotyczy to także piwa

Comment

• amigo007
        • 2008.02
        • 252

Disko dzwoniłem do grupy żywiec, żeby potwierdzić jak to jest z tą butelką. I facet powiedział, że jest to butelka bezzwrotna. A wygrawerowane ŻGB na dole butelki znaczy tylko, że wyprodukowano ją w grupie żywiec. Kiedy powiedziałem, że na jednym z for w internecie ludzie twierdzą że jest to zwrotna butelka. Wtedy gość powiedział, że 100% nie jest pewien. I być może jakaś partia tych butelek była/jest rozlana do butelek zwrotnych. Ale generalnie powinny być to butelki bezzwrotne.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23963

Na etykiecie podano że jest to bezzwrotna butelka, żeby Biedronka nie musiała zajmować się skupem butelek i tyle w tym temacie.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• amigo007
            • 2008.02
            • 252

ART-cie jednak call center żywca chyba o takich rzeczach powinien wiedzieć. Jak ktoś ma jeszcze może przypadkiem pustą butelkę po zwrotnej warce, i może niech porówna z tym leżajskiem. Jak mówię po pobieżnym porównaniu w sklepie z tatrą, butelka od tatry była troszkę większa.

Comment

• dlugas
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.04
              • 4014

no to suwmiarki w dłoń i sprawdzać

etykietę zawsze można odkleić ale trzeba by pić dość duże ilości żeby się bawić i użerać z oddawaniem tych butelek, po prostu szkoda życia dla tych kilkudziesięciu groszy, zawsze można w tym czasie wypić jakiegoś browca :]
              Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
              Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
              FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

ART-cie jednak call center żywca chyba o takich rzeczach powinien wiedzieć. Jak ktoś ma jeszcze może przypadkiem pustą butelkę po zwrotnej warce, i może niech porówna z tym leżajskiem. Jak mówię po pobieżnym porównaniu w sklepie z tatrą, butelka od tatry była troszkę większa.
                Chłopie, jak chcesz pobieżnie porównywać, to weź postaw np. na ladzie butelkę od Leżajska i obok but. od Warki.

Żywiec używa bezzwrotnych butelek, które mają symbol ŻEB, tzw. but. eksportowa. Do takich rozlewane jest Mastne.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
                etykietę zawsze można odkleić ale trzeba by pić dość duże ilości żeby się bawić i użerać z oddawaniem tych butelek, po prostu szkoda życia dla tych kilkudziesięciu groszy, zawsze można w tym czasie wypić jakiegoś browca :]
                A troska o środowisko naturalne, to gips?
                Last edited by kopyr; 2011-12-15, 17:31.
                blog.kopyra.com

Comment

• dlugas
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.04
                  • 4014

No wiadomo, że lepiej oddać butelkę w sklepie niż wywalić do kosza ze szkłem kolorowym, ale chyba to i tak oddanie jest max. 30-50% bardziej wydajne ekologiczne niż recycling więc jakiejś tragedii wielkiej nie ma.
                  Szczególnie jeśli piję takie piwo max 1 w tygodniu (co tak jest nie prawdą)
                  Na upartego pomnożyć można mnie razy jakąś niewielką ilość pijących 1 na tydzień tego leżajska to chyba też nie wyjdzie jakaś kolosalna liczba butelek do recyclingu
                  Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                  Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                  FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• amigo007
                    • 2008.02
                    • 252

Na pewno lepiej oddać. Tylko 90% punktów nie przyjmie nam tych butelek, szczególnie w mniejszych miejscowościach. Komu zresztą chciało by się użerać z tymi butelkami :-) Zresztą skończmy tę dyskusję. Chciałem się tylko dowiedzieć na 100% czy jest to zwrotna butla, bo mam 2 sprzeczne wersję (jedna z call center żywiec). I nadal nie wiem. Ale właściwie nie ma tematu. Jak takie coś jak carlsberg może kosztować 3,40zł. To całkiem dobry pszeniczniak za 2,70zł to prawie jak za darmo. Zdrówko

Comment

• jacer
                      • 2006.03
                      • 9875

Już dwie skrzynki oddałem tych butelek. Nie rozumiem słowa użerać
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

Comment

• amigo007
                        • 2008.02
                        • 252

Chciałem wysłać do ciebie Jacer priv, żeby tu już nie pisać. Ale przy próbie wysłania do ciebie pw, to wyskakuje że masz zapełnioną skrzynkę. Jako, że się napisałem wkleję to tutaj:

"Tak z ciekawości pytam gdzie ci przyjmują takie ilości butelek? U mnie to nie ma takiej opcji, żeby mi gdzieś to skupili. Mniejsza miejscowość. A w paru sklepikach w których byłem to nie skupują albo z powodu braku takiego piwa, albo po prostu skupują tylko butelki po piwach brane u nich (trzeba pokazać paragon). A jak już zobaczą z tyłu napis "bezzwrotne", to całkiem można zapomnieć. Nie będę też przecież obchodził całego miasta i w każdym sklepiku tłumaczyć i prosić obsługę o skupienie. Ty masz może jakiś zaprzyjaźniony sklep, lub blisko gdzieś jakiś skup butelek (o ile takie jeszcze są) ?"

Comment

• abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10862

Nigdy nie odmaczałeś etykiet?
                          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• amigo007
                            • 2008.02
                            • 252

Jak dotąd nie miałem takiej potrzeby. Znając też obsługę w mniejszych sklepikach, to mogli by powiedzieć że bez etykiet nie przyjmują.

Comment

• abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10862

Jak dotąd nie miałem takiej potrzeby. Znając też obsługę w mniejszych sklepikach, to mogli by powiedzieć że bez etykiet nie przyjmują.
                              Teraz już masz taką potrzebę.
                              Wydaje mi się, że zamiast sprawdzić jak jest w rzeczywistości z tymi flaszkami, użalasz się nad sobą a raczej nad klasyczmi flaszkami ŻEB.
                              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Delikatesy Centrum Kopyra

W domu mam dwie skrzynki, jedna na zwrotne druga na niezwrotne. Niezwrotne lądują w kontenerze w sąsiednej gminie, bo u mnie nima kontenerów.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                                "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                                "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                                No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                                X