Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Znów sobie popijam. Trzyma ten sam poziom. Na uwagę zwraca rewelacyjna piana, gęsta, drobna, zbita, nie opadająca.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• telek
      🥛🥛🥛
      • 2011.05
      • 569

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      Znów sobie popijam. Trzyma ten sam poziom. Na uwagę zwraca rewelacyjna piana, gęsta, drobna, zbita, nie opadająca.
      Wiecie może gdzie jeszcze ten Limited Edition jest dostępny?
      W okolicznych Biedronkach nie znajduję

Comment

• dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4015

SPAR albo Biedronki
        nie widziałem nigdzie indziej
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• danhaj
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2010.04
          • 620

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek Wyświetlenie odpowiedzi
          Wiecie może gdzie jeszcze ten Limited Edition jest dostępny?
          W okolicznych Biedronkach nie znajduję
          Gdybyś uzupełnił profil, być może ktoś by ci pomógł.

A piwo ten swój średni poziom wciąż trzyma. Smakuje mi nawet bardziej niż parę tygodni temu. Gdyby nie było takie kwaśnawe byłoby już całkiem nieźle. W Biedronce w Krakowie (przy Powstańców) w piątek widziałem już tylko 2 kartony.
          Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10790

W Cieszynie maj a warzyć następne warki
            Mniej książków więcej piwa

Comment

• piotrsh
              Porucznik Browarny Tester
              • 2003.07
              • 435

Ocena z ARTomatu

Kolor: mętny, jak przystało na gatunek [4.5]
              Piana: bardzo ładnie się pieni [5]
              Zapach: zapach drożdżowy, bardzo przyjemny [4.5]
              Smak: moim zdaniem zbyt wodnity, mógł by być bardziej wyrazisty [3.5]
              Wysycenie: takie jak trzeba [4.5]
              Opakowanie: nie można się przyczepić [4]
              Uwagi:

Moja ocena: [4.125]
              Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51

Comment

• VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

Spokojne porządne piwko. W lato przy takiej cenie będzie hitem na grille. Szkoda tylko, że w warszawskich Biedronkach go nie ma.
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• karin861
                  • 2006.02
                  • 597

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                  Spokojne porządne piwko. W lato przy takiej cenie będzie hitem na grille. Szkoda tylko, że w warszawskich Biedronkach go nie ma.
                  To ciekawe, bo akurat w warszawskiej Biedronce go kupiłam
                  Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

• VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

Hmm straciłem pół dnia zawierzając Twojemu postowi. Objechałem trzy warszawskie Biedronki w różnych cześciach miasta i nie tylko, że nie było pszenicznego to w ogóle nikt o takim piwie nie słyszał.
                    Tak więc wydaje mnie się, że mylisz leżajski, bo owszem zwykły "niebieski" i niepasteryzowany "zielony" są ale o pszenicznego nigdy nie było i nie ma.

Podaj adres tej Biedronki co to niby jest Leżajsk pszeniczny?
                    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• karin861
                      • 2006.02
                      • 597

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                      Hmm straciłem pół dnia zawierzając Twojemu postowi. Objechałem trzy warszawskie Biedronki w różnych cześciach miasta i nie tylko, że nie było pszenicznego to w ogóle nikt o takim piwie nie słyszał.
                      Tak więc wydaje mnie się, że mylisz leżajski, bo owszem zwykły "niebieski" i niepasteryzowany "zielony" są ale o pszenicznego nigdy nie było i nie ma.

Podaj adres tej Biedronki co to niby jest Leżajsk pszeniczny?
                      Nie, nie mylę tych dwóch piw. Piwami interesuję się X lat, więc takie pomyłki raczej już nie wchodzą w grę. Widocznie Biedronka Biedronce nie równa, i w jednych są pewne piwa, a w drugich nie. Dziwi mnie tylko podejście pracowników tych sklepów, że nie słyszeli o tym piwie, skoro BYŁY REKLAMY W TV...dziwna sprawa, ale niekompetencja wśród pracowników hipermarketów to żadna nowość przecież.

Niebieskie Leżajski (Jasne Pełne) są najczęściej w puszkach (te występują w większości Biedronek z koncesją na alkohol), a Leżajski Pszeniczne były (nie wiem czy nadal są! ale były na 100% bo kupiłam pare butelek i mi się to nie przyśniło ) w butelkach 0.5l.
                      Biedronka, w której nabyłam to piwo mieści się na Pradze Południe (ul. Złotej Wilgi 2)

Pozdrawiam,
                      Karina
                      Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl

Comment

• disko
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2010.04
                        • 76

Chodzi pewnie o to, że ten Leżajsk to produkt "sezonowy" i pojawia się nieregularnie. Druga sprawa jest taka, że jest ułożony na końcach alejek (ewentualnie jak się kończy to przy kasach), a nie razem z innymi piwami.

Comment

• Komar_Pafnucy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.08
                          • 1114

We wspomnianej wyżej Biedronce na Gocławiu (ul. Złotej Wilgi) był jeszcze parę dni temu.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Komar_Pafnucy; 2012-03-18, 13:35.

Multitap Crawl
                          Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                          Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• olie
                            • 2011.06
                            • 777

Wygląda na to, że nastąpił powrót tego piwa. W Biedronce na Skoroszach jest go duuużo. Warka do 15 VI.

Comment

• kiszot
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              🍼🍼
                              • 2001.08
                              • 8117

Byłem w dwóch siemianowickich Biedronkach i nie znalazłem tej pszenicy.Musze sprawdzić w Piekarach.
                              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                              So von Natur, Natur in alter Weise,
                              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• danhaj
                                • 2010.04
                                • 620

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedzi
                                Wygląda na to, że nastąpił powrót tego piwa. W Biedronce na Skoroszach jest go duuużo. Warka do 15 VI.
                                W Krakowie na ul. Powstańców nowa warka w dużej ilości już czeka.
                                Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X