Znów sobie popijam. Trzyma ten sam poziom. Na uwagę zwraca rewelacyjna piana, gęsta, drobna, zbita, nie opadająca.
Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziZnów sobie popijam. Trzyma ten sam poziom. Na uwagę zwraca rewelacyjna piana, gęsta, drobna, zbita, nie opadająca.
W okolicznych Biedronkach nie znajduję
Comment
-
-
SPAR albo Biedronki
nie widziałem nigdzie indziej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika telek Wyświetlenie odpowiedziWiecie może gdzie jeszcze ten Limited Edition jest dostępny?
W okolicznych Biedronkach nie znajduję
A piwo ten swój średni poziom wciąż trzyma. Smakuje mi nawet bardziej niż parę tygodni temu. Gdyby nie było takie kwaśnawe byłoby już całkiem nieźle. W Biedronce w Krakowie (przy Powstańców) w piątek widziałem już tylko 2 kartony.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: mętny, jak przystało na gatunek [4.5]
Piana: bardzo ładnie się pieni [5]
Zapach: zapach drożdżowy, bardzo przyjemny [4.5]
Smak: moim zdaniem zbyt wodnity, mógł by być bardziej wyrazisty [3.5]
Wysycenie: takie jak trzeba [4.5]
Opakowanie: nie można się przyczepić [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.125]Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51
Comment
-
-
Spokojne porządne piwko. W lato przy takiej cenie będzie hitem na grille. Szkoda tylko, że w warszawskich Biedronkach go nie ma."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziSpokojne porządne piwko. W lato przy takiej cenie będzie hitem na grille. Szkoda tylko, że w warszawskich Biedronkach go nie ma.Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
-
Hmm straciłem pół dnia zawierzając Twojemu postowi. Objechałem trzy warszawskie Biedronki w różnych cześciach miasta i nie tylko, że nie było pszenicznego to w ogóle nikt o takim piwie nie słyszał.
Tak więc wydaje mnie się, że mylisz leżajski, bo owszem zwykły "niebieski" i niepasteryzowany "zielony" są ale o pszenicznego nigdy nie było i nie ma.
Podaj adres tej Biedronki co to niby jest Leżajsk pszeniczny?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziHmm straciłem pół dnia zawierzając Twojemu postowi. Objechałem trzy warszawskie Biedronki w różnych cześciach miasta i nie tylko, że nie było pszenicznego to w ogóle nikt o takim piwie nie słyszał.
Tak więc wydaje mnie się, że mylisz leżajski, bo owszem zwykły "niebieski" i niepasteryzowany "zielony" są ale o pszenicznego nigdy nie było i nie ma.
Podaj adres tej Biedronki co to niby jest Leżajsk pszeniczny?
Niebieskie Leżajski (Jasne Pełne) są najczęściej w puszkach (te występują w większości Biedronek z koncesją na alkohol), a Leżajski Pszeniczne były (nie wiem czy nadal są! ale były na 100% bo kupiłam pare butelek i mi się to nie przyśniło ) w butelkach 0.5l.
Biedronka, w której nabyłam to piwo mieści się na Pradze Południe (ul. Złotej Wilgi 2)
Pozdrawiam,
KarinaZbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
-
We wspomnianej wyżej Biedronce na Gocławiu (ul. Złotej Wilgi) był jeszcze parę dni temu.Ostatnia zmiana dokonana przez Komar_Pafnucy; 2012-03-18, 13:35.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Byłem w dwóch siemianowickich Biedronkach i nie znalazłem tej pszenicy.Musze sprawdzić w Piekarach.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olie Wyświetlenie odpowiedziWygląda na to, że nastąpił powrót tego piwa. W Biedronce na Skoroszach jest go duuużo. Warka do 15 VI.
Comment
-
Comment