Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy
Wyświetlenie odpowiedzi
Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziCiekawe co na to ciechanowscy pozycjonerzy?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Barwa ciemnożółta do pomarańczowej, piwo nieklarowne. [5]
Piana: Piana biała, o drobnych pęcherzykach, umiarkowanie obfita i średnio-trwała. [3]
Zapach: Wyraźne aromaty słodowe - głównie zboża, wysoki poziom estrów odczuwalnych jako banan. Wysoka kwasowość zawierająca też zapach owoców cytrusowych, wyczuwalny alkohol i siarkowodór. [3]
Smak: Dominujący smak słodów pszenicznych, estrów (głównie banan) i owoców cytrusowych. Wyczuwalne fenole (przyprawy - goździki). Zupełny brak słodyczy pochodzącej ze słodu pilzneńskiego. Goryczka umiarkowana, lekko szczypiąca z długim finiszem. Piwo cierpkie a w pełni smakowej dość smukłe / cienkie. [3.5]
Wysycenie: Nasycenie bardzo niskie [1.5]
Opakowanie: Wyraźne logo marki, kolor tła odpowiadający pszenicy, całość przyjemnie prosta i bez zbędnych detali. [4.5]
Uwagi: Niestety straciło w zapachu na wyczuwalnej wadzie - siarkowodór i sporo w smaku ba braku pełni smakowej i braku słodkości słodu pilzneńskiego.
Moja ocena: [3.3]
Comment
-
-
Udało mi się kupić w ...BIałymstoku na osiedlu Rodzina Kolejowa.
Naprawdę porządne piwko w świetnej cenie. Na lato byłoby super gdyby w Warszawie było (wiem, może jest na Pradze ale generalnie go nie ma)."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładnie wpada w pomarańcz, ale trochę za mało mętny. [4]
Piana: Z początku dość wysoka, ale opada do cienkiej warstwy i słabo osadza się na ściankach. [3]
Zapach: Są goździki, są banany, zapach jest też przyjemnie ostry, taki zadziorny, ale czuć też lekką aptekę. W tle sympatyczna chlebowość. [3.5]
Smak: Nieszczególnie treściwy, jest to raczej weizen "orzeźwiający" niż "sycący" (jak choćby ten z Bierhalle czy Maisel's). Czuć lekkie banany, lekkki chlebek, lekką słodowość. Całość właśnie za "lekka". [3.5]
Wysycenie: Idealne. [5]
Opakowanie: Sympatyczne, bo stanowi ciekawą wariację na temat leżajskich etykiet. Szkoda, że pod marę Leżajsk trafia piwo produkowane w Cieszynie, ale jestem w stanie zrozumieć, że to lepsza marka dla piwa dyskontowego. [4]
Uwagi: Takie to wszystko "lekkie", że weizen może i wychodzi dobry, ale strasznie zachowawczy, po prostu koncernowy. Pite 30 stycznia 2012.
Moja ocena: [3.575]Last edited by Twilight_Alehouse; 2012-03-29, 11:47.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, mętny. W porządku. [5]
Piana: Po nalaniu bardzo obfita i drobna. Niestety zanika w oczach, co gorsze do zupełnego zera. [3.5]
Zapach: Jest orzeźwiający cytrus, ale banana i goździka mało. W ogóle ten zapach mało wyrazisty. [3.5]
Smak: Tu słabości wychodzą zupełnie na wierzch. Smak jest cierpkawy i płaski. Do tego trochę kartonu. W ustach pozostaje zbyt mocny "stomatologiczny" posmak. Generalnie jakość jest adekwatna do ceny, a piwo to może spełniać się wyłącznie jako następne w kolejności. Do wyłącznej degustacji się nie nadaje. [3]
Wysycenie: Piwo zdecydowanie zbyt szybko się wygazowuje. Pod koniec szklanki 330 ml była już zlewa. [2]
Opakowanie: Niby rozumiem uwarunkowania marketingowe i rolę Cieszyna jako browaru obecnego wyłącznie w regionie ale i tak ten Leżajsk mnie razi. Za takie praktyki ocena może być tylko jedna. [1]
Uwagi: Warka 16.06.2012
Moja ocena: [3.175]Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Z tego co widzę po "swoich" Biedronkach to jest nadal w sprzedaży ciągłej.
Comment
-
-
U mnie nima, a miałem wczoraj ochotę.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika forra6 Wyświetlenie odpowiedziW smaku piwko niestety wodniste, pozbawione treści, wyczuwam posmaki kwaskowo-goryczkowe. Za to kolor ciemno-pomarańczowy, nieco jaśniejszy niż wyszedł na zdjęciu - dość smacznie wygląda. Zapach przyjemny ale niezbyt bogaty, piana minimalna, po chwili znika i nie oblepia ścianek. Opakowanie jak na zdjęciu, niezbyt wyrafinowane, ale przynajmniej nie ma kłosa
W sumie całość mocno przeciętna - ale za tą cenę swoich amatorów pewnie znajdzie.
Piwo kupione w Biedronce za 2.69zł. Butelka 0.5l bezzwrotna. Data ważności 06.04.2012 r. Oznaczenie partii L1279616A0642.
Nie potrafię rozszyfrować skąd piwo pochodzi (proszę o edycję moderatora).
Alk. 5.3 % obj. , brak podanego ekstraktu, pasteryzowane, niefiltrowane. W składzie słód pszeniczny, jęczmienny, chmiel, woda.
Comment
-
Comment