Zamkowy, Leżajsk Pszeniczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedzi
    We wspomnianej wyżej Biedronce na Gocławiu (ul. Złotej Wilgi) był jeszcze parę dni temu.
    Dzięki Wam za info. Może pojawi się w Biedronkach nieco bliżej mnie.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• trzcina_pt
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.05
      • 32

Z rajdu po warszawskich Biedronkach: Szczęśliwicka, Korotyńskiego oraz Jana Kazimierza - Brak tego piwa w ofercie.

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Czyli jednak można "zabijać" się za przeciętnym piwem, za to w wyśmienitej cenie? Ciekawe co na to ciechanowscy pozycjonerzy?

Comment

• disko
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.04
          • 76

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
          Ciekawe co na to ciechanowscy pozycjonerzy?
          Pewnie obniżą cenę do 2,69 i wjadą do Lidla

Comment

• telek
            Podpułkownik Chmielowy
            🥛🥛🥛
            • 2011.05
            • 562

Ocena z ARTomatu

Kolor: Barwa ciemnożółta do pomarańczowej, piwo nieklarowne. [5]
            Piana: Piana biała, o drobnych pęcherzykach, umiarkowanie obfita i średnio-trwała. [3]
            Zapach: Wyraźne aromaty słodowe - głównie zboża, wysoki poziom estrów odczuwalnych jako banan. Wysoka kwasowość zawierająca też zapach owoców cytrusowych, wyczuwalny alkohol i siarkowodór. [3]
            Smak: Dominujący smak słodów pszenicznych, estrów (głównie banan) i owoców cytrusowych. Wyczuwalne fenole (przyprawy - goździki). Zupełny brak słodyczy pochodzącej ze słodu pilzneńskiego. Goryczka umiarkowana, lekko szczypiąca z długim finiszem. Piwo cierpkie a w pełni smakowej dość smukłe / cienkie. [3.5]
            Wysycenie: Nasycenie bardzo niskie [1.5]
            Opakowanie: Wyraźne logo marki, kolor tła odpowiadający pszenicy, całość przyjemnie prosta i bez zbędnych detali. [4.5]
            Uwagi: Niestety straciło w zapachu na wyczuwalnej wadzie - siarkowodór i sporo w smaku ba braku pełni smakowej i braku słodkości słodu pilzneńskiego.

Moja ocena: [3.3]

Comment

• VanPurRz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 4229

Udało mi się kupić w ...BIałymstoku na osiedlu Rodzina Kolejowa.
              Naprawdę porządne piwko w świetnej cenie. Na lato byłoby super gdyby w Warszawie było (wiem, może jest na Pradze ale generalnie go nie ma).
              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Twilight_Alehouse
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2004.06
                • 6310

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładnie wpada w pomarańcz, ale trochę za mało mętny. [4]
                Piana: Z początku dość wysoka, ale opada do cienkiej warstwy i słabo osadza się na ściankach. [3]
                Zapach: Są goździki, są banany, zapach jest też przyjemnie ostry, taki zadziorny, ale czuć też lekką aptekę. W tle sympatyczna chlebowość. [3.5]
                Smak: Nieszczególnie treściwy, jest to raczej weizen "orzeźwiający" niż "sycący" (jak choćby ten z Bierhalle czy Maisel's). Czuć lekkie banany, lekkki chlebek, lekką słodowość. Całość właśnie za "lekka". [3.5]
                Wysycenie: Idealne. [5]
                Opakowanie: Sympatyczne, bo stanowi ciekawą wariację na temat leżajskich etykiet. Szkoda, że pod marę Leżajsk trafia piwo produkowane w Cieszynie, ale jestem w stanie zrozumieć, że to lepsza marka dla piwa dyskontowego. [4]
                Uwagi: Takie to wszystko "lekkie", że weizen może i wychodzi dobry, ale strasznie zachowawczy, po prostu koncernowy. Pite 30 stycznia 2012.

Moja ocena: [3.575]
                Last edited by Twilight_Alehouse; 2012-03-29, 11:47.

Comment

• docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, mętny. W porządku. [5]
                  Piana: Po nalaniu bardzo obfita i drobna. Niestety zanika w oczach, co gorsze do zupełnego zera. [3.5]
                  Zapach: Jest orzeźwiający cytrus, ale banana i goździka mało. W ogóle ten zapach mało wyrazisty. [3.5]
                  Smak: Tu słabości wychodzą zupełnie na wierzch. Smak jest cierpkawy i płaski. Do tego trochę kartonu. W ustach pozostaje zbyt mocny "stomatologiczny" posmak. Generalnie jakość jest adekwatna do ceny, a piwo to może spełniać się wyłącznie jako następne w kolejności. Do wyłącznej degustacji się nie nadaje. [3]
                  Wysycenie: Piwo zdecydowanie zbyt szybko się wygazowuje. Pod koniec szklanki 330 ml była już zlewa. [2]
                  Opakowanie: Niby rozumiem uwarunkowania marketingowe i rolę Cieszyna jako browaru obecnego wyłącznie w regionie ale i tak ten Leżajsk mnie razi. Za takie praktyki ocena może być tylko jedna. [1]
                  Uwagi: Warka 16.06.2012

Moja ocena: [3.175]
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• marcow34
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2011.10
                    • 16

Orientuję się może ktoś czy GŻ planuje wprowadzenie jeszcze na rynek Leżajska Pszenicznego??

Comment

• dlugas
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2006.04
                      • 4014

Z tego co widzę po "swoich" Biedronkach to jest nadal w sprzedaży ciągłej.
                      Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                      Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                      FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• marcow34
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2011.10
                        • 16

Byłem w kilku Biedronkach w okolicy i od 2 miesięcy Leżajsk Pszeniczny jest niedostępny...

Comment

• amigo007
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2008.02
                          • 252

Jak to jeszcze? Przecież to piwo jest dostępne w biedronkach. Ps. właśnie doczytałem. W moim mieście jak byłem ostatnio w biedronce, to leżajsk pszeniczny także był.
                          Last edited by amigo007; 2012-05-16, 15:08.

Comment

• jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

U mnie nima, a miałem wczoraj ochotę.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• andszcz
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2008.07
                              • 310

W ciągu ostatnich kilku miesięcy (6-7?) bywało już, że piwo było w Biedrze, potem znikało na miesiąc i znów wracało. Wczoraj np. nie było.
                              "Nigdy nic nie ma nie" (Lech W.)

Comment

• robek
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2005.12
                                • 2

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika forra6 Wyświetlenie odpowiedzi
                                W smaku piwko niestety wodniste, pozbawione treści, wyczuwam posmaki kwaskowo-goryczkowe. Za to kolor ciemno-pomarańczowy, nieco jaśniejszy niż wyszedł na zdjęciu - dość smacznie wygląda. Zapach przyjemny ale niezbyt bogaty, piana minimalna, po chwili znika i nie oblepia ścianek. Opakowanie jak na zdjęciu, niezbyt wyrafinowane, ale przynajmniej nie ma kłosa
                                W sumie całość mocno przeciętna - ale za tą cenę swoich amatorów pewnie znajdzie.

Piwo kupione w Biedronce za 2.69zł. Butelka 0.5l bezzwrotna. Data ważności 06.04.2012 r. Oznaczenie partii L1279616A0642.
                                Nie potrafię rozszyfrować skąd piwo pochodzi (proszę o edycję moderatora).
                                Alk. 5.3 % obj. , brak podanego ekstraktu, pasteryzowane, niefiltrowane. W składzie słód pszeniczny, jęczmienny, chmiel, woda.
                                Ludzie jest to najlepsza pszenica z polskiego browaru , niektórzy piszą tu jakieś brednie typu że wodniste , mała piana itd , macie pyszne piwo za super cenę , inne piwa Leżajsk to delikatnie mówiąc sy.f ale pszeniczne jest miodzio . Piłem Okocim pszeniczne i jest o wiele droższe i w gorsze od leżajska , o Książęcym już nie wspomnę , dałem za to coś 4 zł , dodałbym 1 zeta i mam dwa leżajski !! . Nie narzekajcie !! Najlepsza i najtańsza pszenica w Polsce

Comment

Przetwarzanie...
                                X