Piwo gotowe do oceny
Grill de Brasil Wa-wa, Dunkel
Collapse
X
-
Grill de Brasil Wa-wa, Dunkel
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziCo tu dużo pisać o tym piwie.
Trochę przypomina marcowe. Marcowe z Bierhalle.
Może jakieś próby zrobienia marcowego w de Brasil Warszawa były?
Comment
-
-
No to jest to dobra rekomendacja w takim razie. Jest o czym pisać
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor herbaciany, na pewno nie "dunkelherbaciany" . [3.5]
Piana: Białokremowa, dość drobna, średniotrwała - jak na bro-rest może być. [3.5]
Zapach: Słód z akcentami karmelowymi. [3.5]
Smak: Akcenty palone, dominuje jednak słód z czającym się za plecami karmelem. [3.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, ale pasuje do charakteru piwa. [4]
Opakowanie: Kufel 0,3 z logo browaru, wafelków nie stwierdzono. [4]
Uwagi: Być może i to piwo zasłużyło na nieco wyższą ocenę, ale to jeszcze nie jest "dunkel"...
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno brązowe, mętne, barwa nieprzenikmniona [5]
Piana: ciemno bezowa, dość gęsta i trwała, opada zauważalnie, nie osadza się na szkle [3.5]
Zapach: słano wyczuwalny, zbyt słabo, to co czuć lekka karmelowa i kawowa nuta [2.5]
Smak: dość gęste i treściwe. dominuje goryczka, lekka owocowa, do tego kawowe i palone nuty, jak to okrśliła moja połówka, posmak palonej trzciny cukrowej [4]
Wysycenie: minimalnie za wysokie [4]
Opakowanie: jak to w browarze restauracyjnym: firmowy kufel, odstawka, nic więcej nie trzeba [5]
Uwagi: Nie wiem jaki sens widzą osoby uważające to piwo za inne od poprzedniego o nazwie koźlak, ale skoro tak uważają to niech mają dodatkową ocenę, zabawa trwa
Moja ocena: [3.525]Last edited by becik; 2011-10-30, 17:08.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno bursztynowy, nie jest to na pewno "dunkel" [2]
Piana: jasna, średnia i szybko zanikająca, lekko osadza się na szkle [3]
Zapach: niezbyt przyjemny wyraźny słód z karmelem [2.5]
Smak: wyraźnie słodowy z karmelem, ale bardzo wodnisty (może dlatego kolor za jasny??) [2]
Wysycenie: w zasadzie odpowiednie dla "ciemnego: [3]
Opakowanie: gruby kufel + wafel [4]
Uwagi: Zdecydowanie piwo wymaga dopracowania, albo nie powinno się tak spieszyć z dydtrybucją
Moja ocena: [2.425]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy ładnie dunkelowy, mętne. [4.5]
Piana: Na około 1,5 cm, beżowa ,drobnooczkowa, równomierna. Po drugim łyku pozostał cienki ale nieprzerwany kożuszek, na szkle ściele trochę plam. [3]
Zapach: Lekki aczkolwiek przyjemny. Ciemne, palone słody, karmel. [4]
Smak: A tu pozytywne zaskoczenie. Obawiałem się mdławej słodkości a tu mamy całkiem smacznego ciemniaka. Są nuty kakaowo-czekoladowe, ciemn lekko przypalony słód z jego cechą kwaskowości w tle oraz posmakiem podsuszonej śliwki. Przyjemny dunkel, dość lekki ale ładnie zbalansowany smakowo. [4]
Wysycenie: Niewysokie ale jak dla mnie pasuje. [4]
Opakowanie: Szklanka 0,5 l bez logo i cechy (w menu pojemność 0,4 l ale uczciwie trzeba przyznać że było co najmniej 0,45 l za co plusik) , brak podkładek. Słabiutko jak na minibrowar restauracyjny. [1.5]
Uwagi: Piliśmy 15.04.2017 w browarze za 10 zł/0,4 l.
Najlepsze piwo z obecnych.
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
Comment