Koźlak podwędzany, 16,5% wag, 6,9% alk.
Użyto słód podwędzany na drewnie bukowym i orzecha. Słody weyermanowskie: wędzony, monachijski, Caramunich II, Carafa special I, chmiel Tradition, drożdże W34/70.
piana: gęsta, drobna, lekko przybrudzona, opadła do sporej obrączki z cieniutką warstwą na środku (szkło od Duvela),
kolor: baardzo ciemny rubin, klarowne, podoba się,
zapach: od razu czuć z czym ma się do czynienia, piękny zapach wędzonki, bardziej wędzonki niż podkładów kolejowych,
smak: pierwsze uderzenie sporej goryczki, ostre, przyjemne, po chwili smak wędzonki, piwo ma aksamitny pyszny smak, aksamit przyodziany w goryczkę i wędzonkę, pychota, bardzo pijalne,
wysycenie: dość małe, ale czuć na języku, przez co piwo zyskuje niesamowicie.
Piwo na wysokim światowym poziomie. Chłopaki wysyłajcie je na European Beer Star w ciemno.
I teraz co? Atak Chmielu czy Jak w Dym? Nie wiem co wybiorę jako piwo roku.
Gratulacje i dzięki za piwo.
P.S. Piwo dla zdecydowanych miłośników wędzonek.
Użyto słód podwędzany na drewnie bukowym i orzecha. Słody weyermanowskie: wędzony, monachijski, Caramunich II, Carafa special I, chmiel Tradition, drożdże W34/70.
piana: gęsta, drobna, lekko przybrudzona, opadła do sporej obrączki z cieniutką warstwą na środku (szkło od Duvela),
kolor: baardzo ciemny rubin, klarowne, podoba się,
zapach: od razu czuć z czym ma się do czynienia, piękny zapach wędzonki, bardziej wędzonki niż podkładów kolejowych,
smak: pierwsze uderzenie sporej goryczki, ostre, przyjemne, po chwili smak wędzonki, piwo ma aksamitny pyszny smak, aksamit przyodziany w goryczkę i wędzonkę, pychota, bardzo pijalne,
wysycenie: dość małe, ale czuć na języku, przez co piwo zyskuje niesamowicie.
Piwo na wysokim światowym poziomie. Chłopaki wysyłajcie je na European Beer Star w ciemno.
I teraz co? Atak Chmielu czy Jak w Dym? Nie wiem co wybiorę jako piwo roku.
Gratulacje i dzięki za piwo.
P.S. Piwo dla zdecydowanych miłośników wędzonek.
Comment