Fortuna, Miłosław Pilzner

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slawek2256
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.07
    • 3

Ocena z ARTomatu

Kolor: Typowy kolor piwa [5]
    Piana: Szybko zanika. [2]
    Zapach: Słaby aromat. [2]
    Smak: Dawno takiej beznadziei nie miałem w ustach. [1]
    Wysycenie: Prawidłowe [4.5]
    Opakowanie: Piwo dolnej półki. [3]
    Uwagi: Dramat.

Moja ocena: [1.925]

Comment

• Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6462

Na 9 lat trzy posty... to wypadnie po jednym poście na trzy lata...

Comment

• dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4014

kupiony w promocji za 2,79zł
        Warka 16.12.2013

Barwa: złoto, podoba się
        Piana: dość obfita, gęsta, znikła do kilku milimetrowej warstwy, ale nawet oblepia szkło i pozostaje do końca szklanki. PLUS

Aromat: hmm, dziwna sprawa, niby słodowy, ale są wyraźne nuty estrowe, owocowe i kwiatowe?za słaby jestem w sensoryce. Przypomina mi któreś z tych pitych w ciągu ostatnich kilku tygodni, tylko które? starovar? albo jakieś inne lepsze koncernowe, takie +/-

Smak: Na początku przyjemnie słodowy, później koncernowa pustka, na końcu pojawia się goryczka. Wyraźna tylko przez pierwsze 5 łyków, od połowy szklanki prawie całkiem znika. +/-

Wysycenie: średnie, jest ok

Opakowanie: jak zawsze olewam co tam piszą, tym razem poczytałem dokładnie. Skoro już drukują tam przepiękne sentencje o otwartych kadziach, których używają tylko małe regionalne browary, specjalnie dobranych chmielach, które używają tylko rzemieślnicze jednostki itp, itd. a na końcu JEB: zawiera słód jęczmienny i tyle
        Składu choćby tego podstawowego brak albo dali go gdzieś indziej.
        Dla mnie "żenuła", czyżby stylizowali się na b.regionalny a tłuką troszkę lepszą masówkę niż zwykły eurolager tyskożywcolech ? MINUS

UWAGI:W smaku ogólnie nie jest źle, bo prawdopodobnie można wypić kilka butelek pod rząd i nie skwasi nas zgada i wszechobecna "pustka", ale jak na piwo tzw. "regionalne" to za mało. Jako masowa koncernówka jest nieźle, ale za 3zł lub nawet więcej można oczekiwać czegoś lepszego. Oczywiście jest wyczuwalnie lepszy od typowych masówek, ale to marne pocieszenie.

Następna degustacja przy kolejnej promocji, bo za regularną cenę 3,19-3,49zł nie kupię tego piwa, aby sobie odświeżyć jego smak.
        Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-07-22, 12:41.
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Javox
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2009.11
          • 6462

5.11.13 kupione w świetnie lodowatej Żabce... było dobre jak za dawnych czasów...

Chyba przez ten chłód sklepowy piwo wytrzymało te upały bo nie było w lodówce...

Comment

• Zaza
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2013.08
            • 23

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowny, kolor złota. Przejrzysty, generalnie wszystko ok. [4.5]
            Piana: Piana nie utrzymywała się zbyt długo, ale była bardzo gęsta i pozostawiała oblepienia na szklance. [4]
            Zapach: Wyraźnie czuć bardzo ładny zapach chmielu. Przyjemnie się wąchało to piwko. [4]
            Smak: Cudowna goryczka, chmielowy posmak, tak powinien smakować pilzner. [4.5]
            Wysycenie: Początkowo nasycenie idealne, bardzo szybko uciekał jednak gaz i pod koniec brakowało go trochę. [4]
            Opakowanie: Zupełnie nie podoba mi się butelka tego piwa. Szata graficzna też do mnie nie przemawia. Plus za sporo informacji na temat piwka, które można z etykiety wyczytać. [3]
            Uwagi: Z pewnością wrócę do tego piwa. Nie spodziewałem się tak dobrego pilsnera.

Moja ocena: [4.175]

Comment

• heatbeat
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.08
              • 26

Warka z datą 29.01.2014.

Piana, zapach, wysycenie i smak - wszystko mi odpowiada i tak sobie właśnie wyobrażam uczciwego Pilznera.

Piwko kupione w jakimś Auchanie w cenie 3 zł za 2 butelki(jakaś promocja czy coś).

Comment

• Javox
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2009.11
                • 6462

24.12.13

Trochę cienkie wydanie... ale jakaś goryczka jeszcze jest.... szkoda, że takie wodniste...
                Piana średniopęcherzykowa... słaby gaz... zapach lekkiej stęchlizny... słabo... słabo...
                Już chyba wolałbym bardziej warzywne ale chociaż "gęste"....

Dusza wilczego kapitalisty wyje 10 w skali Beauforta i chyba może więcej...

Comment

• TheKRR
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2013.07
                  • 5

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny, złocisty, klarowny [4.5]
                  Piana: Niezbyt trwała, opada do malutkiej obrączki, leciutko oblepia szkło [3]
                  Zapach: Słodowy z przyjemnymi nutami chmielu i leciutkim, głęboko schowanym żelazem [4]
                  Smak: Słodowy z malutkim chmielowo-kwiatowym przebłyskiem, goryczka zdecydowanie zbyt nikła obstawiałbym na granice ok 15-20 IBU [3]
                  Wysycenie: perfekcyjne [5]
                  Opakowanie: Zwyczajna etykieta, bez żadnego polotu [2.5]
                  Uwagi: Warka do 07.01.2014. To mój pierwszy post więc Witam wszystkich.

Moja ocena: [3.5]

Comment

• mojepiwko
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2008.11
                    • 1

Ocena z ARTomatu

Kolor: preferuję piwa o barwie bursztynowej [4.5]
                    Piana: piana utrzymuje się średnio porównywalnie z piwami czeskimi [4]
                    Zapach: zapach bardzo przyjemny [4.5]
                    Smak: wyborny smak o lekkiej goryczce [4.5]
                    Wysycenie: nasycenie CO2, nieuciążliwe, wystarczające [4]
                    Opakowanie: estetyczne, nawiązujące do dobrych tradycji piwowarstwa [4.5]
                    Uwagi: Moim zdaniem wyjątkowe dobre piwo na rynku polskim, z polskiego browaru.

Moja ocena: [4.425]

Comment

• Javox
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2009.11
                      • 6462

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mojepiwko Wyświetlenie odpowiedzi
                      Kolor: preferuję piwa o barwie bursztynowej [4.5]
                      Piana: piana utrzymuje się średnio porównywalnie z piwami czeskimi [4]
                      Zapach: zapach bardzo przyjemny [4.5]
                      Smak: wyborny smak o lekkiej goryczce [4.5]
                      Wysycenie: nasycenie CO2, nieuciążliwe, wystarczające [4]
                      Opakowanie: estetyczne, nawiązujące do dobrych tradycji piwowarstwa [4.5]
                      Uwagi: Moim zdaniem wyjątkowe dobre piwo na rynku polskim, z polskiego browaru.

Moja ocena: [4.425]
                      Kolejny urwał się z choinki...

Dla mnie ten post "śmierdzi" z daleka!
                      Proponuje tą ocenę usunąć... poprawianie sztuczne oceny obecnie słabego piwa to... ?

...dooobra co najmniej nieuczciwe!

Comment

• olko
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2013.09
                        • 40

Warka do 19.04.2014 co najmniej przyzwoita. W aromacie czuć chmiel. Jest przyjemna goryczka. Minus też jest...lekki gwoźdź.

Comment

• Javox
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2009.11
                          • 6462

Ostatnio oglądałem video relacje o tym piwie i "zapragnąłem" sprawdzić aktualną kondycję tego produktu bo ocena była raczej pozytywna.
                          Dawniej piłem "tego" sporo bo wiedziałem że "dobra passa" szybko się skończy...

No to jadziem:

Piana - średnia ale za niedługo obwódka i nic na szkle.
                          Aromat - jak kto woli pomidor czy magii.
                          Barwa - średni bursztyn.
                          Gaz - nie za duży.
                          Smak - nie za słodkie, goryczka niezbyt przyjemna, dość tępa no i ta pomidorowa magii... dodatkowo na początku konkretnie masłem podaje.

Niestety moja partia 16.06.2014 raczej nie będzie pochwalona.

Kupione w zestawie 4 szt za dychę plus kaucja 2 zł.
                          Attached Files
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Javox; 2014-01-15, 14:05.

Comment

• corsano
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2013.05
                            • 182

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty z farfoclami [2.5]
                            Piana: Średnio obfita , średniopęcherzykowa, dość trwała [3.5]
                            Zapach: Bardzo słabo wyczuwalny, słodowy, lekko chmielowy, utlenione [3]
                            Smak: Lekko słodowy z wyraźną mocną goryczka [3]
                            Wysycenie: Bardzo wysokie, zbyt mocne [4]
                            Opakowanie: Etykieta serii Miłosław, dopracowane ale bez wyrazu, dobry opis, prosty dedykowany kapsel [3.5]
                            Uwagi: Warka do 12.04.2014, pite w temperaturze 15°C

Moja ocena: [3.1]

Comment

• corsano
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2013.05
                              • 182

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty z farfoclami [2.5]
                              Piana: Średnio obfita , średniopęcherzykowa, dość trwała [3.5]
                              Zapach: Bardzo słabo wyczuwalny, słodowy, lekko chmielowy, utlenione [3.5]
                              Smak: Lekko słodowy z wyraźną mocną goryczka [3.5]
                              Wysycenie: Bardzo wysokie, zbyt mocne [4]
                              Opakowanie: Etykieta serii Miłosław, dopracowane ale bez wyrazu, dobry opis, prosty dedykowany kapsel [3.5]
                              Uwagi: Warka do 12.04.2014, pite w temperaturze 15°C

Moja ocena: [3.475]

Comment

• Javox
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2009.11
                                • 6462

oooo UPS!

Która ocena jest właściwą? Ja obstawiłbym za pierwszą....

Tłumacz co to za "machloje" ?

Comment

Przetwarzanie...
                                X