Fortuna, Miłosław Pilzner

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mrmario
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2012.03
    • 40

Do sesyjnego picia czyli najlepiej przy sobocie
    Kupowałem ostatnio w pobliskim sklepie za 2.99 zł, niby Pilzner ale jeszcze trochę brakuje polakom do zrobienie prawdziwego pilznera mimo wszystko wypić można jak nie ma nic lepszego w spichlerzu na stanie.
    Jeśli chodzi o taniego i dobrego Pilznera to polecam z czeskiego penny marketu za 6.5 korony, nazwy niestety nie pamiętam ale ustalę przy najbliższej okazji. Oczywiście zamieszczę relację na forum łącznie ze zdjęciami.
    Naprawa i sprzedaż komputerów, pogotowie komputerowe, odzyskiwanie danych, tworzenie stron internetowych, optymalizacja i pozycjonowanie stron www.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

No i zepsuli Pilznera. Teraz jest to nijakie, słodkawe piwo. Jedyny plus to piana utrzymująca się do końca. Zapomnijcie o mocnych doznaniach chmielowych
      Partia z datą 13.10.2012...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Livres
        Porucznik Browarny Tester
        • 2012.04
        • 324

Potwierdzam. Dodatkowo, w partii z datą 25.09.2012, trafiły mi się lekkie warzywa.

Comment

• dlugas
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.04
          • 4014

Teraz jest to nijakie, słodkawe piwo. Jedyny plus to piana utrzymująca się do końca. Zapomnijcie o mocnych doznaniach chmielowych
          no niestety, ja kończę przygodę z tą serią

Wole katować się innymi piwami
          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• focus25
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.01
            • 39

Ocena z ARTomatu

Kolor: złocisty, klarowny. Taki jak przystało na dwunastkę. [4]
            Piana: tu niestety nie co gorzej, pojawiający się przy nalewaniu kożuszek szybko redukuje się do obwódki wokół szkła [2.5]
            Zapach: przy otwieraniu butelki poczułem piękny aromat chmielowy, niestety został on stłamszony przez nachalną nutę warzywną [2.5]
            Smak: nie jest najgorzej, lekka nie nachalna goryczka, ledwo wyczuwalna odrobina słodu. Niestety brakuje obiecywanej na etykiecie pełności smaku [3.5]
            Wysycenie: mogło by być odrobinkę mniejsze [4]
            Opakowanie: piękna szata graficzna, niestety kapsel goły [4.5]
            Uwagi: piwo ma potencjał, wystarczy odrobię zwiększyć pełność no i zlikwidować te nieszczęsne warzywa.
            Warka 25,09

Moja ocena: [3.15]

Comment

• cap-n-go
              • 2005.05
              • 273

Barwa miedzianozłota, w pełni odpowiadająca stylowi, piana obfita, średniotrwała również bardzo poprawna, wysycone idealnie. Smakowo nie jest już tak idealnie, ale na pewno solidnie - dość rozbudowany chmiel - prosty,jednowymiarowy i płaski ale smaczny, w kontekście raczej słabego chmielenia polskich piw. W tle wyczuwalna lekko metalizująca nuta i słaba słodowość przez co piwo nabiera nieco wodnistego charakteru. Podsumowując aktualnie, z uwagi na zakupy w pobliskim sklepie, w którym oprócz koncernówki jest trochę piw Ciechana, Kormorana i Fortuny właśnie, Miłosław Pilsner stal się moim "codziennym",obiadowo-kolacyjnym piwem. Nie zapewnia niezapomnianych wrażeń ale posiada na tyle atutów by aktualnie zdystansować wspomnianych rywali.
              Last edited by cap-n-go; 2012-07-10, 19:36.

Comment

• docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

Bardzo rozczarowałem się wersją beczkową. Jeśli chodzi o butelkowe to zawsze trafiałem na partie z wyrazistą, przyjemną goryczką. Z beki natomiast rządziło zbalansowanie przez co piwo było zupełnie nijakie...
                Z tego co pisze Pendi rozumiem, że straciliśmy jedynego polskiego "przemysłowego" pilsa?
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Javox
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6447

Ostatnio miałem skojarzenia z produktami z browaru Svijany.... tzn pozytywne...

Comment

• docent
                    • 2002.10
                    • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ostatnio miałem skojarzenia z produktami z browaru Svijany.... tzn pozytywne...
                    Taa, może jeszcze dożyjemy tych czasów, że polski browar przemysłowy zrobi dolniaka zbliżonego goryczką do Svijanskiego Rytířa...
                    Last edited by docent; 2012-08-11, 15:34.
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Nic dobrego o warce 30.12.2012 powiedzieć nie mogę. No może poza chmielem w nosie - i tylko w nim.
                      Tym razem warzywka wymieszane z masłem. Do tego tego "płaska tępość" - no tak mi się skojarzył smak tego piwa. Nieciekawie to wszystko wygląda. Żabka na mnie nie zarobi.
                      Last edited by Pendragon; 2012-08-11, 21:20.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Browar-Besko
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2011.06
                        • 317

Przyzwoite NORMALNE piwo do picia !
                        Smak zrównoważony, chmielowy z nutą orzechów włoskich. Piana dość gęsta i utrzymuje się dość długo. Piękny złoto-pomarańczowy kolor, jak widać na zdjęciu.
                        Cena 2,99 zł.
                        Attached Files

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Ale unijne, czy nie? Bo teraz nie wiem

Comment

• Browar-Besko
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2011.06
                            • 317

Ocena z ARTomatu

Kolor: piękny złoto-pomarańczowy [4.5]
                            Piana: dość gęsta i utrzymuje się dość długo [4]
                            Zapach: przyjemny, malinowo-chmielowy [4.5]
                            Smak: zrównoważony, chmielowy z nutą orzechów włoskich [4]
                            Wysycenie: trochę za małe [4]
                            Opakowanie: bardzo ładne, na kontretykiecie jest ważna informacja dla osób żyjących w zgodzie z naturą dotycząca butelki, tutaj akurat zwrotna, jest podana temperatura spożycia, czarny kapsel zaklejony nalepką [4.5]
                            Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)

Moja ocena: [4.225]

Comment

• Noriusz81
                              • 2008.11
                              • 388

Moja warka z datą przydatności - 22.01.2013. Pojawił się kapsel firmowy z nazwą piwa. Ale to chyba jedyna zaleta...
                              Właśnie "smakuję" włoszczyznę i diacetyl... W zapachu dominują jarzyny O chmielu? "Gdzieś, lecz nie wiadomo gdzie..."
                              Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
                              Liczba kapsli z piw, które wypiłem:
                              2286 ze 162 krajów
                              Noriuszowe piwa - zdobyte kraje

Comment

• coldfire
                                • 2008.01
                                • 374

Podobne wrażenia u mnie, warzyw jeszcze więcej, niż w Wybornym, a smak słodu jak w Perle, wydaje się przypalony, innym może przypominać przypaloną skórkę od chleba, jeszcze innym wspomniany orzech włoski - nie lubię takiego posmaku w jasnych piwach dolnej fermentacji.

Zbyt ulepkowate jak na Pilsa; klei twarz.

Trzy i pół, spodziewałem się wiele więcej po tym piwie.
                                Piwa i pacierza nie odmawiam

Comment

Przetwarzanie...
                                X