Ocena z ARTomatu
Kolor: Brunatno-brązowy, idealnie przejrzysty. Może za ciemny, a może to ciemny kozioł [4]
Piana: Beżowa, niewysoka, drobna. Utrzymuje się zaskakująco długo [4]
Zapach: Ciemny słód, delikatna paloność i czekoladowe cappucino, słodkie jak w czeskich tmavych [3.5]
Smak: Wytrawna, nieco kwaśna słodowość. Dalekie i delikatne posmaki czekoladowe i suszonej śliwki. Niewielka metaliczność, śladowa goryczka.
Podstawowe smaki pozytywne ale wszystko słabe i dalekie, powoduje odczucie pustego piwa [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie, odpowiednie [4]
Opakowanie: Spośród całej serii "Miłosław", najbardziej odpowiada mi kolorystycznie [4]
Uwagi: Piwo nie porywa ale pozbawione jest oczywistych wad.
Gdyby płycej jej odfermentować przynajmniej za smak mogłoby dostać czwórkę.
Moja ocena: [3.625]
Kolor: Brunatno-brązowy, idealnie przejrzysty. Może za ciemny, a może to ciemny kozioł [4]
Piana: Beżowa, niewysoka, drobna. Utrzymuje się zaskakująco długo [4]
Zapach: Ciemny słód, delikatna paloność i czekoladowe cappucino, słodkie jak w czeskich tmavych [3.5]
Smak: Wytrawna, nieco kwaśna słodowość. Dalekie i delikatne posmaki czekoladowe i suszonej śliwki. Niewielka metaliczność, śladowa goryczka.
Podstawowe smaki pozytywne ale wszystko słabe i dalekie, powoduje odczucie pustego piwa [3.5]
Wysycenie: Średniowysokie, odpowiednie [4]
Opakowanie: Spośród całej serii "Miłosław", najbardziej odpowiada mi kolorystycznie [4]
Uwagi: Piwo nie porywa ale pozbawione jest oczywistych wad.
Gdyby płycej jej odfermentować przynajmniej za smak mogłoby dostać czwórkę.
Moja ocena: [3.625]
Comment