Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
Wyświetlenie odpowiedzi
Fortuna, Miłosław Pszeniczne
Collapse
X
-
Chyba wszystko już zostało napisane. Jednak zawsze chcę na własnej skórze się przekonać. Wrażenia? Piwo kompletnie nie udane, przede wszystkim kwaśne do bólu. Zero bananów, goździki tak daleko, że z trudem można je odnaleźć. Piana żałośnie mała i szybko zanikająca. Kolor od biedy mógłby być, ale jak uzyskać mętność? Pomimo różnych kombinacji wlanie drożdży z dna do szklanki jest nie wykonalne. W sumie gdyby je zagęścić mogłoby uchodzić za żytnie.Życie zaczyna się po pierwszej warce :)
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowo herbaciany, mętny. [3.5]
Piana: Średnio wysoka o drobnej teksturze, szybko opada nic po sobie nie pozostawiając, poza kilkoma kropkami na szkle. [3]
Zapach: Słodowy. Na czele kwas chlebowy. Wyczuć można ponadto drożdże, wanilię, karmel. A co się stało z bananami, goździkami, zbożem? [2.5]
Smak: Kwaśne to mało powiedziane. Oprócz cytryn są jeszcze drożdże, wanilia i ... Zresztą, co ja będę na siłę się czegoś doszukiwał, jak i tak wszystko morduje kwas. Takiego kwasiora dawno nie piłem, z wyjątkiem tych zepsutych. [2]
Wysycenie: W normie. [4]
Opakowanie: Kunsztowne, zdobione, szczegółowe, stylowe, nieco mdły zestaw barw, złocone literki trudno odczytać. Informacje pełne, kapsel dedykowany. Całość dopracowana w każdym detalu - dobra robota. [4.5]
Uwagi: Data spożycia do 21.01.2013. To piwo to jakieś totalne nieporozumienie. Gdzie pszenica, gdzie banany i goździki. Coś browarnikom się poplątało, z cytrusów powinny być przede wszystkim banany, a nie limonki i kwasek cytrynowy, w dodatku w takim natężeniu, że reszta nie ma szans dojść do głosu. Kwas, kwas i jeszcze raz kwas. Fatalny trunek.
Moja ocena: [2.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobrązowy, mętny [4.5]
Piana: Super obfita, średnio pęcherzykowa, trwała [4]
Zapach: Średnio intensywny, słodki, bananowy, drożdżowy [4]
Smak: Lekkie, wodniste, dobrze pijalne, lekki karmel, lekko kwaskowe, niska goryczka [3.5]
Wysycenie: Na początku ewidentnie przegazowane, przy końcu brakuje "bąbelków" [1.5]
Opakowanie: Etykieta dopracowana ale nie oddajca klimatu piw pszenicznych, fajny opis nalewania piwa na kontetykiecie, dobry opis, prosty dedykowany kapsel [4]
Uwagi: Piwa z z serii Miłosław nie zachwycają ale to jakoś da się wypić. Szkoda, że nie do końca w stylu. Pite w temperaturze 14°C
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
zZnudziły mi się niemiecki ciemne pszeniczniaki, chciałem odmiany. już mi przeszło. Jak takie coś może być sprzedawane przez sklep mieniący się mianem piwnegoLepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
Yoda@ Idąc do "specjalistycznego" sklepu oczekuję, że sprzedaje on tylko najlepszy towar, a obsługa nie wciska ciemnoty tylko rzeczowo informuje o sprzedawanym towarze.Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
------------------------------------------------------------------
Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!
Comment
-
-
tak naprawde ani jedno piwo z fortuny mnie jak do tej pory nie przekonalo
pilem wszystkie miloslawy poza kozlakiem, fortuny probowalem kiedys lyka od dziewczyny wisniowego, pilem tez czarne i miodowe. Dodatkowo wszystkie komesy, 3 z nich (wszystkie poza poczwornym) nawet przelezakowalem rok - dla mnie zadnego efektu.
Beznadziejne, browar fortuna zostal przeze mnie skreslony. Nie wroce nigdy wiecej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika juventinio Wyświetlenie odpowiedzitak naprawde ani jedno piwo z fortuny mnie jak do tej pory nie przekonalo
pilem wszystkie miloslawy poza kozlakiem, fortuny probowalem kiedys lyka od dziewczyny wisniowego, pilem tez czarne i miodowe. Dodatkowo wszystkie komesy, 3 z nich (wszystkie poza poczwornym) nawet przelezakowalem rok - dla mnie zadnego efektu.
Beznadziejne, browar fortuna zostal przeze mnie skreslony. Nie wroce nigdy wiecej.Last edited by Livres; 2014-05-20, 09:56.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Livres Wyświetlenie odpowiedziKomes Porter beznadziejny?
ale wtedy to jest tylko beznadziejne stwierdzenie, że ten porter jest beznadziejny :]
Comment
-
Comment