Fortuna, Miłosław Pszeniczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skitof
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2007.11
    • 2485

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
    Smak: błeee, jakaś kwasota z kwaskiem cytrynowym, aż mnie wykręciło, kwasek lekko cytrynowy, w tle coś słodowego i koniec, niestety ale nie mogę tego wypić, chyba, ze jest to jakiś trefny egzemplarz [2]
    Bardzo zbliżone mam wrażenia do becika. A dodatkowo nawet nie wiedziałem, że to jest pszeniczne ciemne. Napisane małymi literkami...

Comment

• jacekan
      Porucznik Browarny Tester
      • 2011.05
      • 388

Chyba wszystko już zostało napisane. Jednak zawsze chcę na własnej skórze się przekonać. Wrażenia? Piwo kompletnie nie udane, przede wszystkim kwaśne do bólu. Zero bananów, goździki tak daleko, że z trudem można je odnaleźć. Piana żałośnie mała i szybko zanikająca. Kolor od biedy mógłby być, ale jak uzyskać mętność? Pomimo różnych kombinacji wlanie drożdży z dna do szklanki jest nie wykonalne. W sumie gdyby je zagęścić mogłoby uchodzić za żytnie.
      Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

Comment

• patyczek
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2013.01
        • 220

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowo herbaciany, mętny. [3.5]
        Piana: Średnio wysoka o drobnej teksturze, szybko opada nic po sobie nie pozostawiając, poza kilkoma kropkami na szkle. [3]
        Zapach: Słodowy. Na czele kwas chlebowy. Wyczuć można ponadto drożdże, wanilię, karmel. A co się stało z bananami, goździkami, zbożem? [2.5]
        Smak: Kwaśne to mało powiedziane. Oprócz cytryn są jeszcze drożdże, wanilia i ... Zresztą, co ja będę na siłę się czegoś doszukiwał, jak i tak wszystko morduje kwas. Takiego kwasiora dawno nie piłem, z wyjątkiem tych zepsutych. [2]
        Wysycenie: W normie. [4]
        Opakowanie: Kunsztowne, zdobione, szczegółowe, stylowe, nieco mdły zestaw barw, złocone literki trudno odczytać. Informacje pełne, kapsel dedykowany. Całość dopracowana w każdym detalu - dobra robota. [4.5]
        Uwagi: Data spożycia do 21.01.2013. To piwo to jakieś totalne nieporozumienie. Gdzie pszenica, gdzie banany i goździki. Coś browarnikom się poplątało, z cytrusów powinny być przede wszystkim banany, a nie limonki i kwasek cytrynowy, w dodatku w takim natężeniu, że reszta nie ma szans dojść do głosu. Kwas, kwas i jeszcze raz kwas. Fatalny trunek.

Moja ocena: [2.575]

Comment

• Sekator
          • 2013.06
          • 269

Moje nie było kwaśne, ale elementów pszenicznych było niewiele. Rzeczywiście bardzo wodniste.
          http://degustacjepodplotem.blogspot.com/

Comment

• corsano
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2013.05
            • 182

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnobrązowy, mętny [4.5]
            Piana: Super obfita, średnio pęcherzykowa, trwała [4]
            Zapach: Średnio intensywny, słodki, bananowy, drożdżowy [4]
            Smak: Lekkie, wodniste, dobrze pijalne, lekki karmel, lekko kwaskowe, niska goryczka [3.5]
            Wysycenie: Na początku ewidentnie przegazowane, przy końcu brakuje "bąbelków" [1.5]
            Opakowanie: Etykieta dopracowana ale nie oddajca klimatu piw pszenicznych, fajny opis nalewania piwa na kontetykiecie, dobry opis, prosty dedykowany kapsel [4]
            Uwagi: Piwa z z serii Miłosław nie zachwycają ale to jakoś da się wypić. Szkoda, że nie do końca w stylu. Pite w temperaturze 14°C

Moja ocena: [3.7]

Comment

• Mario_Lopez
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.08
              • 991

Jak na ciemną pszenicę to troszkę zbyt kwaśne jak dla mnie, dodatkowo brak mu jakiejkolwiek pełni w smaku, pustka.

Za cenę powyżej 4 złotych stanowczo odradzam.
              Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
              Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• ergie
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.05
                • 1041

zZnudziły mi się niemiecki ciemne pszeniczniaki, chciałem odmiany. już mi przeszło. Jak takie coś może być sprzedawane przez sklep mieniący się mianem piwnego
                Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                ------------------------------------------------------------------
                Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• yoda79
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2013.01
                  • 861

A to "sklep" warzył to piwo?

Comment

• ergie
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.05
                    • 1041

Yoda@ Idąc do "specjalistycznego" sklepu oczekuję, że sprzedaje on tylko najlepszy towar, a obsługa nie wciska ciemnoty tylko rzeczowo informuje o sprzedawanym towarze.
                    Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
                    ------------------------------------------------------------------
                    Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• juventinio
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2013.09
                      • 17

tak naprawde ani jedno piwo z fortuny mnie jak do tej pory nie przekonalo

pilem wszystkie miloslawy poza kozlakiem, fortuny probowalem kiedys lyka od dziewczyny wisniowego, pilem tez czarne i miodowe. Dodatkowo wszystkie komesy, 3 z nich (wszystkie poza poczwornym) nawet przelezakowalem rok - dla mnie zadnego efektu.

Beznadziejne, browar fortuna zostal przeze mnie skreslony. Nie wroce nigdy wiecej.

Comment

• Livres
                        • 2012.04
                        • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika juventinio Wyświetlenie odpowiedzi
                        tak naprawde ani jedno piwo z fortuny mnie jak do tej pory nie przekonalo

pilem wszystkie miloslawy poza kozlakiem, fortuny probowalem kiedys lyka od dziewczyny wisniowego, pilem tez czarne i miodowe. Dodatkowo wszystkie komesy, 3 z nich (wszystkie poza poczwornym) nawet przelezakowalem rok - dla mnie zadnego efektu.

Beznadziejne, browar fortuna zostal przeze mnie skreslony. Nie wroce nigdy wiecej.
                        Komes Porter beznadziejny?
                        Last edited by Livres; 2014-05-20, 09:56.

Comment

• Szakali
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2013.08
                          • 572

Komes Potrójny i porter to dobre piwa, raz lepsze...raz gorsze... ale cała reszta fortuny to kompletne dno i z tym się zgodzę.

Comment

• tfur
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2006.05
                            • 1311

nie mogę się z tobą zgodzić, sz.
                            bo pół zimy przejechałem na pilznerze
                            ale ostatnio ostatnio znów jedzie warzywem
                            natomiast miłosławski pszeniczniak dobry nie był nigdy
                            veni, emi, bibi

Comment

• JuzefSlifka
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2005.10
                              • 10

Pilzner rzeczywiście bywa przyzwoity, ale niestety regułą to nie jest

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Livres Wyświetlenie odpowiedzi
                                Komes Porter beznadziejny?
                                dla kogoś kto nie lubi tego stylu to pewnie tak :]

ale wtedy to jest tylko beznadziejne stwierdzenie, że ten porter jest beznadziejny :]
                                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

Przetwarzanie...
                                X