Ciechanów, Ciechan Lagerowe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dlugas
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.04
    • 4015

Ja mam to szczęście, że PiP jest tuż za płotem. Do tego mają przeważnie na półce po 20 sztuk lagerowego i jak im zejdzie całość (a schodzi dość szybko) pojawia się kolejne 20 sztuk już z nowej warki :]
    i tak w kółko
    LAGEROWE będzie chyba znowu w moim MENU jako nr 1 w te "wakacje"

tylko dziwnie doliczają kaucję, bo 50 groszy, a za koncernowe tylko 35gr
    Za to lwówki są naliczane bez kaucji
    Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2013-06-02, 09:35.
    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Javox
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2009.11
      • 6498

24.06.13

Piwko troszkę ciężkawe... trochę za słodkie, zapach niezbyt miły bo jakiś owocowy...

da się wypić... ale inne warki biją tę warkę na głowę....

Comment

• stefan277
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2013.03
        • 1

Nabyłem Lagerowe około roku wstecz i skutecznie mnie wtedy zniechęciło posmakiem "gwoździ i szmat". Obecne warki 01.07.13 i 07.07.13 radykalnie odmienne. Nie jestem w stanie wznieść się na wyżyny poezji opisów przedmówców, powiem tylko - potwierdzam, te warki są pyszne.

Comment

• Ravf
          Porucznik Browarny Tester
          • 2013.06
          • 264

Potwierdzam, że ostatnie warki (1, 4, 7 lipca '13) są na prawdę świetne, w przeciwieństwie do tych jeszcze sprzed kilku miesięcy. Obecnie jest to moje ulubione piwo z tych bardziej pospolitych. Na pewno będę często do niego wracał tego lata

Comment

• CyboRKg
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2010.04
            • 594

Warka do 23. 06/ "W slepym tescie" powiedzialbym, ze to "Lwowek Ksiazecy". Byc moze jakas partie "Ciechanow Lagerowych" uwarzono w browarze we Lwowku Slaskim? Metaliczny posmak jest az nadto wyrazny. A tego nigdy w tym piwie nie bylo!
            "Jedno pivo ne vadi!"
            "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• dlugas
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2006.04
              • 4015

ponownie warka 01.07.13

wszystko takie same jak w moim poprzednim poście z jedną uwagą, mianowicie:
              najpierw wlałem 90% piwa do szklanki, piwo tylko lekko opalizowało. Wypiłem kilka łyków, no i pojawiły się dość fajne cytrusy, wyraźny grejpfrucik i lekkie pomelo.
              No jest nieźle pomyślałem, następnie jak zawsze pobełtałem w butelce i dolałem tego mułu z farfroclami do szklanki.
              Piwo totalnie zmętniało, frędzle pływały po całym piwie i całość wyglądała jak herbata zalana wodą z 5 letniego zakamieniałego czajnika:]

Zmienił się totalnie smak. Lagerowe nabrało słodowości, pojawiły się delikatne nutki z waizena, goryczka spadła moim zdaniem o 50%, zaczęło to smakować jak niefiltrowane pilsy z innych browarów. Piwo było nadal dobre, ale nie było już tak specyficzne jakie powinno być Lagerowe.

Jak zawsze lubię to błoto to teraz nie wiem czy będę je zawsze w całości wlewał do szklanki.

BTW. poczekam na inne lipcowe i sierpniowe warki i zrobię tak samo ja z tym, najpierw sam płyn, a później z ciekawości muł i frędzle.

Comment

• dlugas
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.04
                • 4015

Mułek plus farfocle z poprzedniego popijania :]

W tym pity wczoraj "płytek" i frędzli było tyle samo, za to mułu było o wiele więcej, prawdopodobnie to on po jego dolaniu dodał znacznej słodowej bazy całości.

na łikendzie ponowię zakup, fajnie by było jakby była nowa warka, choć i starą z chęcią po raz 3 wypije

Comment

• Javox
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2009.11
                  • 6498

Ja też jadę po "zakupy" ciekawe jaka warka mi się trafi...
                  Jak za dużo błota to też wszystkiego z dna nie daje rady...

Comment

• robo1
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2012.11
                    • 106

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg
                    Warka do 23. 06/ "W slepym tescie" powiedzialbym, ze to "Lwowek Ksiazecy". Byc moze jakas partie "Ciechanow Lagerowych" uwarzono w browarze we Lwowku Slaskim? Metaliczny posmak jest az nadto wyrazny. A tego nigdy w tym piwie nie bylo!
                    Nie przesadzaj. Lwówek i Lagerowe zbyt się różnią żeby mogły smakować podobnie. Lagerowe jest dużo bardziej słodkie czasem nawet kwiatowe jak ostatnie warki a Lwówek tych cech nigdy nie posiadał.

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13963

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ravf
                      Potwierdzam, że ostatnie warki (1, 4, 7 lipca '13) są na prawdę świetne
                      A z datą 11.07 ktoś pił? Ciekaw jestem zdania, zanim zakupię.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• merys
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2013.01
                        • 2

Nie wiem jak z 11.07, ale z datą do 14.07 bardzo smaczne. Spora ilość cytrusów atakuje podniebienie, można pić w dużej ilości i wciąż smakuje

Comment

• dadek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍺🍺
                          • 2005.09
                          • 4778

Lagerowe wykosiło z mego piwnego menu Wyborne w obu wersjach. To najlepszy z Ciechanów jeśli chodzi o leżaki (bo oczywiście uwielbiam też Pszenicę i Portery). Super, że jest ta gruba warstwa drożdży, dająca tak świetny smak. Zawsze wypłukuję z butelki do cna i gdy osiądzie na dnie kufla, ostatni łyk jest najlepszy. A poza tym ta cena - 2,49 w Leclerc Bielany. Czy trzeba czegoś więcej?

Comment

• dlugas
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.04
                            • 4015

Nie dość że zarabiają kilka razy więcej jak u nas to jeszcze mają tańsze piwa ! Paranoja

U mnie w leclercku i w PiP jest po 2,99zł

Comment

• Prusak
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 4508

U mnie natomiast z Ciechana poza Porterami zostało tylko Lagerowe. Ciągle trzyma dobrą formę. Na przykład warka do 14.07., moim zdaniem, bardzo dobra.

Comment

• dlugas
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2006.04
                                • 4015

Chyba coraz więcej ludzi czyta ten wątek, bo wymiotło prawie wszystkie lagerowe z PiP i leclerka. Podejdę na dniach i sprawdzę czy jest nowa dostawa i wraz z nią nowa warka.

Comment