Ciechanów, Ciechan Lagerowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4702

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie dość że zarabiają kilka razy więcej jak u nas to jeszcze mają tańsze piwa ! Paranoja

U mnie w leclercku i w PiP jest po 2,99zł
    Nie chcę Cię dołować ale 2.49 to cena normalna. Niedawno była promocja Lagerowego w postaci 5 butelek w jednym tekturowym uchwycie za 11.49 (+2,50 kaucja) co za samo piwo dało cenę 2,30. Jednak Leclerc Bielany to gwiazda na warszawskim niebie piwnym, gdzie indziej nie jest tak różowo.

Comment

• tfur
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2006.05
      • 1311

ja mam lagera za trzy złote w almie
      i za 3,50 w najbliższym sklepie
      chyba mogę się czuć krojony
      ale przecież pić się chce
      veni, emi, bibi

Comment

• WojciechT
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2546

Zamieniłem ostatnio parę słów z szefem mojej przyuczelnianej knajpy, gdzie jeszcze niedawno można było dostać lane Lagerowe, a przedwczoraj było znacznie gorsze Wyborne. Powiedział, że wie, że Lagerowe jest lepsze, ale ponoć restauratorzy rzucili się na to piwo po FDP we Wrocławiu i ciężko teraz dostać beczkę

Comment

• chechaouen
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼🍼
          • 2011.01
          • 1180

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
          A poza tym ta cena - 2,49 w Leclerc Bielany. Czy trzeba czegoś więcej?
          Nie niestety, lekka podwyża była. Jak kilka dni temu byłem w bielanskim Leclercu, Lagerowe było już po 2,69 zł. Wczoraj wlałem w siebie egzemplarz z datą 14.07 i było dobre - dużo drożdżowego aramatu i świeżego chleba, goryczka też OK

Comment

• gwzd
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2012.01
            • 622

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
            Chyba coraz więcej ludzi czyta ten wątek, bo wymiotło prawie wszystkie lagerowe z PiP i leclerka. Podejdę na dniach i sprawdzę czy jest nowa dostawa i wraz z nią nowa warka.
            W moim ulubionym monopolowym na osiedlu ostatnimi czasy również wymiata Lagerowe (i Lwówka) na 2-3 dni przed dostawą. Znaczy, że ludzie piją coraz chętniej lepsze piwa, to trzeba się cieszyć

Comment

• Javox
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6427

W "moim" dalszym sklepie też podwyżka przy okazji warki 17.07.13... z 2.35 na 2,85...

Warka dobra... po wymieszaniu fajny matowy, żółty kolorek...

Comment

• dlugas
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.04
                • 4014

Pochwaliłem swojego PiP no i przywieźli nową dostawę a wraz z nią warkę 01.07.13

A tydzień temu jeszcze stały butelki do 14.07
                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Manifesto
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.05
                  • 70

W Świecie Piw w Przemyślu wciąż w stałej cenie 3,50 Warka do 14. 07 pyszna, jedna z lepszych jeśli chodzi o Lagerowe w tym roku.

Comment

• actimel10
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2012.10
                    • 62

Warka 19.07 nijaka.W porównaniu do poprzednich lipcowych wypada blado.Np.17.07 dobra plus.Wczoraj kupiłem do 21.07 ale jeszcze nie próbowałem.Ogółnie lipcowe zmierzają w dobrym kierunku.Ciekawe jak długo...

Comment

• chechaouen
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2011.01
                      • 1180

Piję właśnie piwo z datą 23.07 i jest świetne. Bardzo dużo aromatu chlebowo-drożdżowego, do tego porządna goryczka nieco taninowa na finiszu. Piwo bardzo mętne, chyba nieco bardziej niż zwykle. Polecam tę warkę

Comment

• szczawik
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2011.09
                        • 103

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen Wyświetlenie odpowiedzi
                        Piję właśnie piwo z datą 23.07 i jest świetne. Bardzo dużo aromatu chlebowo-drożdżowego, do tego porządna goryczka nieco taninowa na finiszu. Piwo bardzo mętne, chyba nieco bardziej niż zwykle. Polecam tę warkę
                        Podpisuję się pod tym obiema rękoma. Ta mętność jest dość hardkorowa, ale w sumie nie przeszkadza. Jedyny mankament, że na początku w smaku i zapachu był lekki aromat, posmak 'szmaty' ale na szczęście słabo wyczuwalny i po chwili się chyba ulotnił bo już go nie czuje. Generalnie poziom dobrego czeskiego pilsa, polecam.

Comment

• concerto
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          🍼
                          • 2003.09
                          • 859

Potwierdzam że warki z tego lata jak najbardziej na plus ( aktualnie w pokalu 23.07 ). Czeski pils się mi kojarzy. Jedna wątpliwość: skoro piwo jest utrwalone jak głosi etykieta to dlaczego jest taki krótki ( ok. 4-5 tygodni ) termin przydatności?
                          "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• dlugas
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2006.04
                            • 4014

Prawdopodobnie są 2 przyczyny:
                            -jest lekko spasteryzowane (mniejsza ilość jednostek pasteryzacji)
                            -wolą szybszą rotację na półkach, żeby klient dostał świeższe piwo

Ja zakupiłem warkę 25.07.13
                            Wstyd przyznać, ale leży już dwa dni w lodówce

Comment

• dlugas
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2006.04
                              • 4014

25.07.13

Chyba jest to pierwsza butelka Lagerowego bez mułu i farfocli. Na dnie dosłownie zero.
                              Kolor: żółty, opalizujący, lekko-średnio mętne

Zapach:chlebowy z czymś dziwnym, stary chmiel, mokra szmata?

SMAK: Podczas pierwszych 3-5 łyków da się wyczuć goryczkę w postaci grejpfruta i jego skórki (oczywiście nie jest to tak silne jak w AIPA)następnie pojawia się trawa i zioła, ale już delikatnie.
                              Po wypiciu kilku łyków, odczucie smaku jakby się stonowało. Jest chlebowość, fajna słodowść, goryczka już jest przyćmiona (a szkoda)

Pijalność "straszna" !

cHamowałem się (dobre słowo ) ale i tak wypiłem całą butelkę w niecałe 10minut, a upałów nie było.
                              Jakbym miał jeszcze 3-4, poszły by wszystkie równie szybko, co zważając na te 6% w każdej sztuce mogłoby się różnie skończyć.

Dobre, polecam, choć ta goryczka mogła by być jeszcze troszkę inna i wyraźniejsza, ale to już odrobinę wydziwiam.
                              O dziwo nie przeszkadzał mi brak mułu, bo ten ostatnio wnosił za dużo słodko-kwaśnych waizenowych posmaków.

trzeba kupić większą ilość

Comment

• leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

Piłem warkę z początku sierpnia (może nawet tą z 1?) i faktycznie w aromacie mocno chlebowa i delikatnie kwaśnawa ale raczej nie ścierowata. W smaku solidnie słodowe i tylko muśnięte goryczką.

Odczucia mam ambiwalentne. Z jednej strony jest to dobre piwo do codziennego picia ale z drugiej, cóż mogę poradzić, że w moim osiedlowym supermarkecie piwnym w tej cenie mam lepsze czeskie desitki? Pora roku taka, że języczkiem u wagi stają się te nieszczęsne %

Comment

Przetwarzanie...
                                X