Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechanów, Ciechan Lagerowe
Collapse
X
-
-
-
Zamieniłem ostatnio parę słów z szefem mojej przyuczelnianej knajpy, gdzie jeszcze niedawno można było dostać lane Lagerowe, a przedwczoraj było znacznie gorsze Wyborne. Powiedział, że wie, że Lagerowe jest lepsze, ale ponoć restauratorzy rzucili się na to piwo po FDP we Wrocławiu i ciężko teraz dostać beczkę
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziA poza tym ta cena - 2,49 w Leclerc Bielany. Czy trzeba czegoś więcej?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziChyba coraz więcej ludzi czyta ten wątek, bo wymiotło prawie wszystkie lagerowe z PiP i leclerka. Podejdę na dniach i sprawdzę czy jest nowa dostawa i wraz z nią nowa warka.
Comment
-
-
Pochwaliłem swojego PiP no i przywieźli nową dostawę a wraz z nią warkę 01.07.13
A tydzień temu jeszcze stały butelki do 14.07
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen Wyświetlenie odpowiedziPiję właśnie piwo z datą 23.07 i jest świetne. Bardzo dużo aromatu chlebowo-drożdżowego, do tego porządna goryczka nieco taninowa na finiszu. Piwo bardzo mętne, chyba nieco bardziej niż zwykle. Polecam tę warkę
Comment
-
-
Potwierdzam że warki z tego lata jak najbardziej na plus ( aktualnie w pokalu 23.07 ). Czeski pils się mi kojarzy. Jedna wątpliwość: skoro piwo jest utrwalone jak głosi etykieta to dlaczego jest taki krótki ( ok. 4-5 tygodni ) termin przydatności?"... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Prawdopodobnie są 2 przyczyny:
-jest lekko spasteryzowane (mniejsza ilość jednostek pasteryzacji)
-wolą szybszą rotację na półkach, żeby klient dostał świeższe piwo
Ja zakupiłem warkę 25.07.13
Wstyd przyznać, ale leży już dwa dni w lodówce
Comment
-
-
25.07.13
Chyba jest to pierwsza butelka Lagerowego bez mułu i farfocli. Na dnie dosłownie zero.
Kolor: żółty, opalizujący, lekko-średnio mętne
Zapach:chlebowy z czymś dziwnym, stary chmiel, mokra szmata?
SMAK: Podczas pierwszych 3-5 łyków da się wyczuć goryczkę w postaci grejpfruta i jego skórki (oczywiście nie jest to tak silne jak w AIPA)następnie pojawia się trawa i zioła, ale już delikatnie.
Po wypiciu kilku łyków, odczucie smaku jakby się stonowało. Jest chlebowość, fajna słodowść, goryczka już jest przyćmiona (a szkoda)
Pijalność "straszna" !
cHamowałem się (dobre słowo ) ale i tak wypiłem całą butelkę w niecałe 10minut, a upałów nie było.
Jakbym miał jeszcze 3-4, poszły by wszystkie równie szybko, co zważając na te 6% w każdej sztuce mogłoby się różnie skończyć.
Dobre, polecam, choć ta goryczka mogła by być jeszcze troszkę inna i wyraźniejsza, ale to już odrobinę wydziwiam.
O dziwo nie przeszkadzał mi brak mułu, bo ten ostatnio wnosił za dużo słodko-kwaśnych waizenowych posmaków.
trzeba kupić większą ilość
Comment
-
-
Piłem warkę z początku sierpnia (może nawet tą z 1?) i faktycznie w aromacie mocno chlebowa i delikatnie kwaśnawa ale raczej nie ścierowata. W smaku solidnie słodowe i tylko muśnięte goryczką.
Odczucia mam ambiwalentne. Z jednej strony jest to dobre piwo do codziennego picia ale z drugiej, cóż mogę poradzić, że w moim osiedlowym supermarkecie piwnym w tej cenie mam lepsze czeskie desitki? Pora roku taka, że języczkiem u wagi stają się te nieszczęsne %
Comment
-
Comment