Moje "litości" nie odnosiło się do wypowiedzi CyboRKg tylko D3lta1337, więc wypraszam sobie pomówienia o brak umiejętności czytania ze zrozumieniem ot co
Ciechanów, Ciechan Lagerowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedziMoje "litości" nie odnosiło się do wypowiedzi CyboRKg tylko D3lta1337, więc wypraszam sobie pomówienia o brak umiejętności czytania ze zrozumieniem ot co
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ostatnia partia tego piwa jest niestety inna od poprzednich.Kupiłem i wypiłem już parę i wszystkie są mniej mętne.Nie widać też osadu drożdżowego.Termin ważności tego piwa to 14.10.2012.Skoro poskąpili surowców w tym rozlaniu to i ja poskąpie pieniędzy na Lagerowe.Mam nadzieję,że następne warki będą lepsze.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładny miodowo-złoty [4.5]
Piana: średnia, zbyt szybko opada [3.5]
Zapach: bardzo przyjemny, cytrusowo-chmielowy, wręcz odlotowy, zasługuje na 4.9 [4.5]
Smak: zrównoważony, chmielowo-lipowy z nutą świeżego wiejskiego chleba wyjętego prosto z pieca [4.5]
Wysycenie: prawidłowe [4.5]
Opakowanie: dość ładne, na kontretykiecie jest ważna informacja dla osób żyjących w zgodzie z naturą dotycząca butelki, tutaj akurat butelka zwrotna [4.5]
Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)
Moja ocena: [4.4]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko Wyświetlenie odpowiedziZapach: bardzo przyjemny, cytrusowo-chmielowy, wręcz odlotowy, zasługuje na 4.9 [4.5]
Last edited by wpadzio; 2012-09-14, 20:36.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Warka 20.10.12: w zapachu i smaku dominuje nuta stęchło-piwniczna, pozostawiająca po sobie metaliczny posmak. Wygląda jak Ciechan Lagerowy (leciutko mętne), smakuje jak Lwówek Książęcy i to taki średni. Od stycznia jest to moje ulubione sobotnie piwko, miało różne wahnięcia, ale tak to jeszcze nigdy. Nie jestem zadowolony. I żeby nie było: kupione w sklepie specjalistycznym z lodówki.
Comment
-
-
Warka 30.10.2012 spożywana w ubiegłym tygodniu bardzo dobra. Właśnie popijam piwko z warki 18.11.2012. Stare, dobre Lagerowe . Aż żałuję, że kupiłem tylko jedno, ale miejsce nie budziło zaufania: Lagerowe zadebiutowało w lubelskim Leclercu na Turystycznej. Promocja ewidentna: 2,95 zł (plus kaucja 50 gr). No i oczywiście grzeje się na półce (min. obok Wybornego) podczas gdy Harnasie, Carslbergi i inne Goolmany chłodzą się w lodówkach . Nawiązując do mojego ostatniego posta: coś chyba jest na rzeczy w temacie zakażeń poruszanych w wątku dotyczącym Wybornego. Panowie z Ciechanowa! Ja Was proszę: nie spieprzcie tego piwka!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bladecatcher Wyświetlenie odpowiedziWarka 30.10.2012 spożywana w ubiegłym tygodniu bardzo dobra. Właśnie popijam piwko z warki 18.11.2012. Stare, dobre Lagerowe . Aż żałuję, że kupiłem tylko jedno, ale miejsce nie budziło zaufania: Lagerowe zadebiutowało w lubelskim Leclercu na Turystycznej. Promocja ewidentna: 2,95 zł (plus kaucja 50 gr). No i oczywiście grzeje się na półce (min. obok Wybornego) podczas gdy Harnasie, Carslbergi i inne Goolmany chłodzą się w lodówkach . Nawiązując do mojego ostatniego posta: coś chyba jest na rzeczy w temacie zakażeń poruszanych w wątku dotyczącym Wybornego. Panowie z Ciechanowa! Ja Was proszę: nie spieprzcie tego piwka!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złociste, lekko mętne [4]
Piana: Gęsta, zwarta. Potem powoli opada, ale nie zupenie. Mała chmurka utrzymuje się [3.5]
Zapach: Mało intensywny, słodowy [3]
Smak: Dominuje mocna, pełna goryczka. Trochę za mało słodowości, przec co chmielowość choć przyjemna w odbiorze to wypada nieco tępo i jest zbyt jednostajna, nie ewoluuje. Goryczka długo utrzymuje się na języku. Chlebowy posmak. Na kolana nie rzuca, ale pije się dość przyjemnie [3.5]
Wysycenie: W normie [4]
Opakowanie: Mi te ciechanowe etykiety średnio się podobają. Takie przaśno-peerelowskie skojarzenia mam [3]
Uwagi: Warka: 9 listopada
Moja ocena: [3.35]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika actimel10 Wyświetlenie odpowiedziJaka promocja w sklepie osiedlowym kupuje Lagerowe za 2,90 z lodówki.Jeśli chodzi o ceny to wahają się w granicach 2,9-3,9 w tym samym mieście.
Comment
-
-
Piotr i Paweł u mnie ma ceny różne
od 2,79zł do 3,09zł plus butelka
Obecnie kosztuje 2,99zł
dobra cena bo piwo też bardzo dobre
Comment
-
-
Właśnie piję Ciechana Lagerowego i podchodzi mi bardzo dobrze. Jestem wręcz zaskoczony smakiem i aromatem. Oby więcej tak dobrych pozycji, które można dostać w każdym większym sklepie, nie tylko branżowym.
Btw, mała ciekawostka z Google: http://images33.fotosik.pl/459/c019f6b7193b39bf.jpg
Comment
-
Comment