Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechanów, Ciechan Lagerowe
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie piję Ciechana Lagerowego i podchodzi mi bardzo dobrze. Jestem wręcz zaskoczony smakiem i aromatem. Oby więcej tak dobrych pozycji, które można dostać w każdym większym sklepie, nie tylko branżowym.
Btw, mała ciekawostka z Google: http://images33.fotosik.pl/459/c019f6b7193b39bf.jpg
Comment
-
-
Piłem ostatnio w sobotę jako 3 i 4 z kolei po wypitych wcześniej innych markach i nadal czułem mocny aromat chmielowy. Pomimo już nie czystych kubków smakowych nadal dało się wyczuć porządną goryczkę idącą w kierunku delikatnej wersji Ataku chmielu.
Koledzy nie przyzwyczajeni do takiej goryczki ledwo zmęczyli lagerowe i przeszli na olsztynskie a ja dla odmiany i złagodzenia języka na kormorana mocno chmielonego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robo1 Wyświetlenie odpowiedziNo przecież nie jest to nowy trunek jest na rynku już jakiś czas i forumowicze zawsze Lagerowe chwalili wg mnie Wyborne i Lagerowe Ciechana to idealne piwa na codzień.
Wcześniej próbowałem Lagerowego może z 2 razy, ale nie podeszło mi zbytnio. Tym razem było inaczej, więc chwalę
Comment
-
-
Dalsze rozmowy proszę sobie prowadzić na PW. To jest temat o Ciechanie Lagerowym, a nie o niepasteryzacji, refermentacji i o tym kto jest bardziej mądry. Trochę więcej empatii dla nowych fourmowiczów i mniej zaciekłości.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziDalsze rozmowy proszę sobie prowadzić na PW. To jest temat o Ciechanie Lagerowym, a nie o niepasteryzacji, refermentacji i o tym kto jest bardziej mądry. Trochę więcej empatii dla nowych fourmowiczów i mniej zaciekłości.
Comment
-
-
I tak trzymaj! Polskich dobrych piw z malych browarow regionalnych jest multum. Wiekszosc zagranicznych dostepnych w sklepach to koncerniaki. Z czasem zaczniesz poszukiwac perelek"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
to nie zdarzyło mi się jeszcze trafić na nieudaną partię
Jest albo dobre albo bardzo dobre.
Niestety muszę raczyć si ętylko butelką, bo z kija nie było mi jeszcze dane.
To piwo o takim smaku w tej cenie nie ma obecnie za wielkiej konkurencji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tom38 Wyświetlenie odpowiedziTu o Ciechanie pitolimy czy o logistyce,zapasach itp ?
A co do lagera ....otworzony chwil pare temu...no tuż po zakończeniu meczu.Prawie 1/3 wyskoczła na blat kuchenny.
Comment
-
-
Co prawda nie piję lagerowego czy innych ciechanowskich po kilka razy w tygodniu, ale sporo sztuk już u mnie się spożyło i żaden jeszcze mi nie wyskoczył z butelki.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko mętny. [4]
Piana: Fajna gęsta i średnio obfita pianka. Idealnie się trzyma do końca picia [4.5]
Zapach: Przyjemny chmielowy zapach. [4.5]
Smak: Znakomite to Lagerowe, czuć wyraźnie goryczke chmielową i chyba o to chodzi, dla niewprawionych piwoszy może nawet być zbyt mocne w smaku. Wyczuwalne w smaku słody oraz bardzo wyraźne akcenty ziołowo-owocowe. [4.5]
Wysycenie: Trochę minimalnie za bardzo wysycone, lekko napompowało mnie :P [4]
Opakowanie: Bez rewelacji, jakaś beczka i napis Lagerowe :P, nie zachęca do kupna. [3]
Uwagi: Dobry produkt z Ciechana, dużo lepsze jak dla mnie niż np. Ciechan Wyborny . Od dziś jedno z moich ulubionych piw.
Moja ocena: [4.375]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziJedno z najlepszych piwa lagerowych w Polsce, kolor jasnoorzechowy, smak chmielowosłodowy. Minusami są: etykieta - stylizowana na retro z dziwnymi postaciami obok beczki oraz brak piany.
- w smaku dodatkowo wyczuwalne nuty miodowe,
- data ważności: 12.12.12Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziCiekawostki:
- w smaku dodatkowo wyczuwalne nuty miodowe,
- data ważności: 12.12.12Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
Comment