No to mam szczęście, bo ostatnio co trafię, to warka smaczna. Nie pamiętam starszych dat, ale zarówno 15.12 jak i 19.01 bardzo dobre. W przypadku tej drugiej osad drożdżowy jest jednak nieco przesadzony, przez co piwo przypomina wizualnie sok brzoskwiniowy, albo nieco ciemniejszą pszenicę (ostatnio taki kolor widziałem w beczkowym Paulanerze). Piana mizerna i krótkotrwała. Z tym zawsze w Ciechanie było kiepsko. Skoro niefiltrowane to tych związków białkowych tworzących pianę powinno być trochę, a tu tego nie widać. Chmiel też wpływa na pianę, piwo nachmielone odpowiednio, a piany nie ma. Dziwne to wszystko. Ale smak rewelacyjny - nic więcej do szczęścia mi nie trzeba. Dla mnie piwo roku i tak będę głosować. Za ten "czeski" smak.
Ciechanów, Ciechan Lagerowe
Collapse
X
-
Last edited by Pendragon; 2012-12-30, 11:23.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Warka do 23.01 (a może to był 21 :P) poprawna
Co do "piwa roku". Albo żartujesz, albo ... nie wiem jak to skomentować. Imo Ciechan Lagerowe od zawsze na zawsze połowa stawki. (+ oczywiście jedno z najlepszych/najlepsze w swojej cenie)
edit: No chyba, że masz na myśli wyłącznie lagery. To faktycznie mało który jest lepszy, ale i tak odsiecz deklasuje wszystkieLast edited by zohan666; 2012-12-30, 14:23.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zohan666 Wyświetlenie odpowiedziCo do "piwa roku". Albo żartujesz, albo ...
A Odsiecz jest dla mnie do d... i co mi zrobisz?Last edited by Pendragon; 2012-12-30, 14:53.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ja też uwielbiam lagerowe...które w dodatku smakuje jak pilzner. Należy do moich ulubionych i w kategorii do 13 blg chyba faktycznie nie ma konkurencji. Ale z lagerów w szerszym kontekście tak jak kolega zohan66 wole odsiecz w. i to dużo bardziej.
Comment
-
-
Teraz pojawia się problem czy zagłosować na Lagerowe, którego kilka warek było genialnych, a reszta przeciętnych, czy na piwo, które przez cały rok trzymało poziom ale przegrywa z tymi kilkoma warkami Lagerowego?Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
To kwestia sumienia?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziTeraz pojawia się problem czy zagłosować na Lagerowe, którego kilka warek było genialnych, a reszta przeciętnych, czy na piwo, które przez cały rok trzymało poziom ale przegrywa z tymi kilkoma warkami Lagerowego?
Comment
-
-
Warka 27.01.2013 ja piję Lagerowe od maja ale tak kwaśnego,wodnistego jeszcze nie piłem.Po wypiciu bardziej zmęczeniu jednej butelki odeszła mi chęć do wypicia następnej.Jak kupuję w markecie (Piotr i Paweł, Leclerc) to zdążają się takie odstępstwa od normy.W osiedlowym nigdy nie zauważyłem.Ale to chyba przypadek.Piwnego szaleństwa w Nowym Roku
Comment
-
-
Lagerowe to ciągle najlepszy wybór, zarówno pod względem smakowym jak i ekonomicznym
cena 2,99zł a jakość świetna
trudno znaleźć dla niego godnego konkurenta, bo jak w smaku któryś znajdzie się jakiś całkiem dobry to zniechęca znowu ceną ok 4zł
W swojej kategorii dla mnie jest bezkonkurencyjny (przynajmniej u mnie w mieście
Comment
-
-
Właśnie skończyłem kolejne Lagerowe (2.2.13) - piję je w miarę regularnie. Nigdy nie trafiłem na złe, popsute, niesmaczne.
Zawsze trzyma dobry poziom. Kupuję w niewielkim sklepie Piwosz, często przetrzymywane na półkach.
Lagerowe i Pils Manufaktury najczęściej goszczą w moim kuflu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PaPe Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie skończyłem kolejne Lagerowe (2.2.13) - piję je w miarę regularnie. Nigdy nie trafiłem na złe, popsute, niesmaczne.
Zawsze trzyma dobry poziom. Kupuję w niewielkim sklepie Piwosz, często przetrzymywane na półkach.
Lagerowe i Pils Manufaktury najczęściej goszczą w moim kuflu.
Co do lagera roku to sprawa jest bezdyskusyjna. Wiadomo jakie piwo jest najlepsze.
To tak samo jak w biegach narciarskich, najpierw Marian Bjoergen a później długo, długo nic. Tak i w piwie: Lagerowe i długo, długo nic. Wszyscy konkurenci jak Świeże, Mazowieckie, Johaug, Złote Lwy, Kowalczyk mogą się schować.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wit Wyświetlenie odpowiedziTo, co mi przeszkadza w Lagerowym to kwaskowość.
Comment
-
Comment