Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PaPe
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechanów, Ciechan Lagerowe
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziFaktycznie trudno znaleźć godnego konkurenta - bezpośrednim jest chyba tylko niefiltrowana Łomża Export, która przegrywa goryczką i jest nieco zbyt mydełkowata."Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Nie bluznij! Zadna Lomza czy inna Perla mu do piet nie dorasta! Ewentualnie "Konstancin Jasny Pelny" (z udanych warek), ""Kormoran 5-krotnie chmielony"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziNie bluznij! Zadna Lomza czy inna Perla mu do piet nie dorasta! Ewentualnie "Konstancin Jasny Pelny" (z udanych warek), ""Kormoran 5-krotnie chmielony" lub "Zawiercie Jasne Pelne". Nie liczac "Ciechana Wybornego" i "Lwowka Ksiazecego".Last edited by żąleną; 2013-01-01, 14:15.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziA skąd masz Lagerowe z datą aż do drugiego lutego? Jeśli tak to zazdroszczę ci.
Co do lagera roku to sprawa jest bezdyskusyjna. Wiadomo jakie piwo jest najlepsze.
To tak samo jak w biegach narciarskich, najpierw Marian Bjoergen a później długo, długo nic. Tak i w piwie: Lagerowe i długo, długo nic. Wszyscy konkurenci jak Świeże, Mazowieckie, Johaug, Złote Lwy, Kowalczyk mogą się schować.
Radzę sprawdzić kto jest liderem pucharu swiata.
Nie chcę tu rozwijać wątku "chorych" na astmę wszystkich zawodniczek z Norwegii.
Co do lagerowego to stosunek jakości do ceny daje najwyższą wartość z Polskich piw.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robo1 Wyświetlenie odpowiedziProponuję zajać się piwem bo porównania lagera do Bjoergen są nie trafione.
Radzę sprawdzić kto jest liderem pucharu swiata.
Nie chcę tu rozwijać wątku "chorych" na astmę wszystkich zawodniczek z Norwegii.
Co do lagerowego to stosunek jakości do ceny daje najwyższą wartość z Polskich piw.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziMówiłem o bezpośrednim konkurencie, czyli niefiltrowanym lagerze."Jedno pivo ne vadi!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziLomza nie jest zadnym niefiltrem. Dodali troche slodu pszenicznego, zeby bylo metne. Koncernowe sztuczki. Tak to kazdy potrafi.
Atak Chmielu też ma słód pszeniczny w zasypie a klarowność idealną...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedziLomza nie jest zadnym niefiltrem. Dodali troche slodu pszenicznego, zeby bylo metne. Koncernowe sztuczki. Tak to kazdy potrafi.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika actimel10 Wyświetlenie odpowiedziWarka 27.01.2013 ja piję Lagerowe od maja ale tak kwaśnego,wodnistego jeszcze nie piłem.Po wypiciu bardziej zmęczeniu jednej butelki odeszła mi chęć do wypicia następnej.Jak kupuję w markecie (Piotr i Paweł, Leclerc) to zdążają się takie odstępstwa od normy.W osiedlowym nigdy nie zauważyłem.Ale to chyba przypadek.Piwnego szaleństwa w Nowym Roku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedziKolego Robo1 myślę ,że twoje zawzięcie na moje browary jest już obsesją.
Cytat z mojego posta, który postanowił Pan przytoczyć dotyczył porównania piwa lagerowego do sportu i jakże był chybiony to wiedzą wszyscy którzy choć troszkę śledzą wyniki sportowe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika majeure Wyświetlenie odpowiedziTa sama warka, zakupione w Leclerc na Bielanach, żadnych oznak zepsucia (skwaśnienia) nie wyczuwam. Może trafiłeś na wyszczerbioną butelkę i kapsel nie 'trzymał', co doprowadziło do zakażenia piwa.
Comment
-
-
Robo1, wypowiadasz się zaciekle niemal wyłącznie na tematy związane z piwami z Lwówka czy Ciechana, więc nie dziw się że takie sprawiasz wrażenie.Last edited by ART; 2013-01-02, 20:44.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Z tego co czytam na tym forum problemy dotycza wylacznie piw zakupionych w oblesnych marketach. Proponuje kupowac wylacznie w malych sklepikach (tak jak ja). Nie stwierdzilem w tym roku zadnych problemow zwiazanych z "Ciechanem Lagerowym". Zasluzenie zostalo Piwem Roku 2011 w kategorii "Jasne do 13blg" i prawdopodobnie powtorzy ten sukces w tym roku. Nie widze na polskim rynku godnej konkurencji! A browarnikom z Ciechana w Nowym Roku zycze samych udanych warek i kolejnych nowych, jeszcze lepszych piw na rynku!"Jedno pivo ne vadi!"
Comment
-
Comment