Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
Wyświetlenie odpowiedzi
Ciechanów, Ciechan Lagerowe
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziWczoraj po raz pierwszy w tym roku wypiłem 2 takie same piwa. Wybór padł na Lagerowe. Niestety. Warzywa. Pijalne, ale bez przyjemności.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziLutowa. Nie pamiętam - 20?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Lekko mętny, słomkowy. [3.5]
Piana: Słaba, znika tak szybko jak się pojawia. [2.5]
Zapach: Delikatny, ale mily. Słodowy z lekką nutą chmielu. [4]
Smak: Lekka goryczka z kwiatowymi nutami a pózniej diacetyl i słodycz. [3]
Wysycenie: Dosyć delikatne, ale nie jest źle. [3.5]
Opakowanie: Ciechan, nic ciekawego. [2.5]
Uwagi: Data 19.03.14. Da się to pić ale po co? Piwo zupełnie bezpłciowe, nie dostacza żadnych wrażeń. Może jak ktoś pije piwo codziennie, to jest fajna rzecz. Ale w moim przypadku, gdy sięgam po piwo raz w tygodniu to oczekuje trochę więcej.
Moja ocena: [3.325]
Comment
-
-
Do 20.03., kupione w Żabce "na promocji". W smaku porządny lager, niestety szkoda, że bez piany."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
A nie był czasami estrowo-alkoholowy? Bo że piany nie było to potwierdzam.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętnawy - jasny-zółty [4]
Piana: Jasna, średnie i grube pęcherze, szybo opada do małej warstwy [3.5]
Zapach: Chmielowy i kwiatowy [4]
Smak: Słody z małą goryczką [3.5]
Wysycenie: Wysokie, ale dobrze pijalne [4]
Opakowanie: Lipa, ale czytelne [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
-
Sama nazwa piwa nastawiła mnie na picie lekkiego, bez fajerwerków w aromacie i smaku. A tu z butelki walnął piękny zapach kwiatowo-chmielowy. Barwa żółtawo-mętna bardziej charakterystyczna dla miodowego. Piana jasna ze średnich i dużych pęcherzyków znikała w szybkim tempie. Zapach ze szkła delikatniejszy niż w butelce. Głównie słody i chmiel plus chyba herbaty. Smak wybitnie słodowy. I nic poza tym! Szkoda.
Comment
-
Comment