Kolor: brunatno-rubinowy, światło ze spokojem przebija się przez piwo [4] Piana: początek to piana ok 5 cm, bezowa, drobna, opada szybko, po kilku minutach cieniutka warstewka, po kolejnych nic juz nie została, nie osadza sie na szkle [3] Zapach: słabo wyczuwalny, owocowo-winno-słodowy [2.5] Smak: dośc wodniste, brak mu treściwości i pełnosci, lepsze od innych ciemnych piw tym, że ta dziwna słodycz, landrynkowo-owocowa dośc fajnie komponuje sie z lekkim, kawowym wytrawnym posmakiem [3] Wysycenie: zdecydowanie za duże, nie lubię jeży w gębie [2.5] Opakowanie: opakowanie dla Koźlaka z serii dla Diozniosa podoba mi się, owijka na całą butelkę [5] Uwagi: Ogólnie złe nie jest, ale to nie mój smak, raczej wracać do niego nie będę
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2011-12-09, 10:41.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Niezły z niego kozak....eeee koźlak. Relaks po ciężkiej browarbizowej pracy? ))
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Ja pierdziu.... SZACOON! Owłosienia trochę szkoda, ale jest szansa, że odrośnie...
Moim zdaniem, kluczowe pytanie brzmi nie "co", ale "którędy" ART wprowadzał do organizmu substancje wspomagające...
Kolor: ciemnobrązowy, bliski czarnemu [4] Piana: dość nietrwała [3] Zapach: ciasteczkowo-słodowy, sporo karmelu [4.5] Smak: łagodne i pełne, sporo ciastkowości i słodowości, goryczka znikoma, ale nie słodkie, delikatna paloność [4] Wysycenie: mniej niż więcej [4] Opakowanie: ułomny kozioł, niezrozumiałem tvelve, kiczowaty krajobraz - no ale ja nie lubię owijek w ogóle [3] Uwagi: Koźlak to to nie jest, ale bardzo przyjemny ciekmniaczek - jak najbardziej. Godne polecenia.
Aromat - słodowy, po otwarciu karmel z czekoladą, po przelaniu do szkła ciastka kakaowe przechodzące w razowy chleb/pumpernikiel
Piana - średnia, takaż...
Minęło trochę czasu od premiery zawierciańskiego pierwowzoru tego piwa: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ze-ko%C5%BAlak
Dokładniej 11 lat
Teraz zrodzony w Wieprzu Psze Koźlak ma
alkohol i balling bez zmian 6,7 / 16,5 ...
Browarek z własnym lokalem ze wsi Steinbach nad Attersee w Górnej Austrii.
Mała butelka 0,33 l. z napisem "Halbbock", pomyślałem że to od tej buteleczki była nazwa "półkoźlak" a to był taki żarcik, bo piwo ma ekstr. 10,3% a alk. 3,5%.
Czyli jakby te...
Comment