Piwo gotowe do oceny
Gościszewo, [Dionizos] Koźlak Twelve
Collapse
X
-
Gościszewo, [Dionizos] Koźlak Twelve
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brunatno-rubinowy, światło ze spokojem przebija się przez piwo [4]
Piana: początek to piana ok 5 cm, bezowa, drobna, opada szybko, po kilku minutach cieniutka warstewka, po kolejnych nic juz nie została, nie osadza sie na szkle [3]
Zapach: słabo wyczuwalny, owocowo-winno-słodowy [2.5]
Smak: dośc wodniste, brak mu treściwości i pełnosci, lepsze od innych ciemnych piw tym, że ta dziwna słodycz, landrynkowo-owocowa dośc fajnie komponuje sie z lekkim, kawowym wytrawnym posmakiem [3]
Wysycenie: zdecydowanie za duże, nie lubię jeży w gębie [2.5]
Opakowanie: opakowanie dla Koźlaka z serii dla Diozniosa podoba mi się, owijka na całą butelkę [5]
Uwagi: Ogólnie złe nie jest, ale to nie mój smak, raczej wracać do niego nie będę
Moja ocena: [2.95]Last edited by becik; 2011-12-09, 10:41.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Hahahaha !!!
Niezły z niego kozak....eeee koźlak. Relaks po ciężkiej browarbizowej pracy? ))Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
To od kasowania postów- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnobrązowy, bliski czarnemu [4]
Piana: dość nietrwała [3]
Zapach: ciasteczkowo-słodowy, sporo karmelu [4.5]
Smak: łagodne i pełne, sporo ciastkowości i słodowości, goryczka znikoma, ale nie słodkie, delikatna paloność [4]
Wysycenie: mniej niż więcej [4]
Opakowanie: ułomny kozioł, niezrozumiałem tvelve, kiczowaty krajobraz - no ale ja nie lubię owijek w ogóle [3]
Uwagi: Koźlak to to nie jest, ale bardzo przyjemny ciekmniaczek - jak najbardziej. Godne polecenia.
Moja ocena: [4.025]Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
Comment