W miare dobry bock Nie zachwycił mnie co prawda tak smakiem jak Milosław koźlak. Przez to ze w piwie dominowal posmak spirytusu i smak bardziej słaby - ale mimo wszystko to chyba najlepsze piwo od zywca.
Żywiec, Bock żywiecki
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztyn, jak na koźlaka wg mnie ciut przy jasny [3]
Piana: przy nalewaniu piękna wysoka, drobnoziarnista. Trzyma się dość długo. Do końca pozostaje kożuszek [4.5]
Zapach: nie spodziewałem się, zapach melanoidowy, delikatnie karmelowy [4]
Smak: chyba najsłabszy aspekt tego piwa, płytka goryczka a za nią utajona karmelowość z delikatną palonością. Mimo leżakowania alkoholwość pozostała choć jest słabiej wyczuwalna. Troszeczkę brakuje zbalansowania [3.5]
Wysycenie: odpowiednie [4]
Opakowanie: kapsel dedykowany, butelka zwrotną wszystkie informacje są [4.5]
Uwagi: pierwsza warka, piwo leżakowało w piwnicy przez pół roku, i zdaje się zyskało na tym, mogłem więcej kupić
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
3 dni temu też wyciągnąłem butelkę z pierwszej warki. Zgadzam się z przedmówcą - piwo znacznie zyskało przez te pół roku. 2 minusy to dalej wyczuwalny alkohol i mimo wszystkio trochę za mało głębi jak na koźlaka. Tym niemniej - oceniam to piwo wyżej od wyrobów Sulimara i Milosławia.
Comment
-
-
Piwko z prawie 9 "miesiecznym po terminie" się nie zepsuło(to na plus).Drugi +(naciągany)to za pianę.Reszta zdecydowanie minus(płytki smak,kolor i dominujący alkohol).Butelka przeleżała w piwnicy rok czasu,mimo to niewiele to dało,bo zostało wypite z dużym trudem.mb WOS
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziPiwo zostało ponownie uwarzone, ale wyłącznie w wersji na eksport.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bob1969 Wyświetlenie odpowiedziSprzedają to gdzieś?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziSprzedają za granicą
Comment
-
-
Żywiec, Bock
Żywiec Bock pojawil sie dzisiaj na Greenpoincie w wersj puszkowej (puszka calkiem ladna), zakupilem czteropak za $6.
Pierwsze wrazenia na mocne 3+ (2-5); bardzo ladny, miedziany kolor; obfita i trwala piana; pachnie dobrym slodem; troszke malo smaku jak na te kategorie wagowa, ale do zeberek w sosie, klusek slaskich i gotowanej kapusty wchodzi calkiem niezlePopieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment