Żywiec, Bock żywiecki

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • telek
    Podpułkownik Piwnej Armii
    🥛🥛🥛
    • 2011.05
    • 572

Ocena z ARTomatu

Kolor: Brazowo-czerwone, klarowne, (zbyt) wysoko wysycone [3.5]
    Piana: Umiarkowana, delikatnie zabarwiona, drobnopęcherzykowa, oblepia szkło, trwała [4]
    Zapach: Słodkie, suszone owoce+++, włoskie orzechy, metaliczne, alkohol, z czasem po ogrzaniu pojawia się nadmierna kwasność. [3.5]
    Smak: Słodkie, suszone owoce, włoskie orzechy, słodowość, metaliczne, alkohol [3.5]
    Wysycenie: Zbyt wysokie [3.5]
    Opakowanie: Zgodne z linią Żywca [4]
    Uwagi: Piwo całkiem poprawne, zgodne ze stylem, jak na koncerniaka wręcz dobre. Dawno nie piłem, na pewno lepsze niż pamiętam.

Moja ocena: [3.575]
    Ostatnia zmiana dokonana przez telek; 2016-06-12, 18:36. Powód: Uzupełnienie uwag

Comment

• GSE
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.10
      • 424

wychowałem się na Koźlaku z Ambera i zawsze dla mnie to było piwo jak piwo - dobre, ale trochę dziwiło mnie, że wygrywa w różnych testach. jednak ostatnio spróbowałem Bocka z Żywca i zrozumiałem, bo dowiedziałem się co to znaczy fatalny koźlak... zapach gryzący jak spirytus, smak raczej słodki, karmelowy (brązowy cukier), ale mało intensywny, mydlany, a w posmaku pieczący aceton kupiłem na festiwalu i męczyłem cały koncert - ledwo dopiłem

Comment

Related Topics

Collapse

• skitof
        100 Blumen, Zitrus Bock
        skitof
        Zitrus Bock z browaru 100 Blumen. Jak sami piszą: Kreativbier ze skórkami z cytrusów. 7,3% alkoholu, 16,6 st. Plato.
        Solidna produkcja. Z jednej strony jest klasyczny bock ze swoimi cechami charakterystycznymi, z drugiej czuć jakieś przełamanie smakowe i aromatyczne. Skórki cytrusów nie...
        2024-11-14, 14:45
      • beerek62
        2023.08.18-19 Żywiec XXV Jubileuszowa Giełda Birofiliów
        beerek62
        Info za FB profilem Zagłębiowskich Birofilów :

XXV Jubileuszowa Giełda Birofiliów Żywiec 2023
        Organizatorzy - Legendary Żywiec Pub&Restaurant oraz Zagłębiowscy Birofile ...
        2023-06-15, 20:16
      • darekd
        Wagner (Merkendorf), Bock Hell
        darekd
        Browar z Merkendorfu, małego miasteczka w Środkowej Frankonii (Bawaria).

Jasny koźlak, za który w 2015 otrzymali tytuł European Beer Star

16,8% ekstr.
        7,5% alk.

https://www.wagner-merkendorf.de/unsere-biersorten/

Aromat - słodowy z owocami (morele,...
        2024-12-14, 21:58
      • Javox
        Żywiec, Żywiec APA
        Javox
        Ekstrakt 12.5*, alko 5.4%

Chmiele: Chinook, Citra, Falconer's Flight, Centennial, Amarillo

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka (częściowo puchata).
        Lacing - sporo.
        Gaz - średni.
        Barwa - pomarańczowy.
        Aromat - cytrusy i coś ziołowego....
        2024-10-30, 16:03
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...