Pytanie do zorientowanych. Jeśli to piwo jest limitowane na 155 Lecie Browaru to czy pojawi się do niego jakieś limitowane szkło ?
Żywiec, Bock żywiecki
Collapse
X
-
Jakoś nigdzie nie mogę trafić tego szkła w okolicy. Widocznie dużo bardziej limitowane, niż piwo, które jest w prawie każdym sklepie...
Comment
-
-
no właśnie, gdzie dorwać ten pokal?
najlepiej jakbym nie musiał pić tego wynalazku...
Szkło jest chyba 0,3l, dobrze mi się wydaję?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika funky83 Wyświetlenie odpowiedziW Rodzince na Pejzażowej można kupić za 1 zł
a to jest 0,3 czy 0,5l?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: herbaciano-rubinowy, podoba mi się choć na koźlaka powinien być znacznie ciemniejszy [4.5]
Piana: z początku czapowata, gęsta, jasnobeżowa, szybko opada do cieniutkiej warstwy na piwie, nie osadza się na szkle [3]
Zapach: dość intensywny, miła świeżość, lekko owocowo-slodowa [4]
Smak: prawie pełne, treściwość zadowalająca, w saku na pierwszy plan mila, wytrawna, goryczkowa nuta z lekko podpalana kawą, w ślad za nię orzechowo-pestkowe nuty, daleko w tle, wyczuwalne w kącikach ust nikłe słodowe akcenty [4.5]
Wysycenie: dość dobre, pierwsze wrażenie to nadmierne nagazowanie ale później podczas picia bąbelki świetnie komponują się ze smakiem [4]
Opakowanie: bez zarzutu, klasa sama w sobie, etykieta, butelka, dedykowany kapsel, cóż więcej trzeba [5]
Uwagi: jak dla mnie dobre i smaczne piwo warte ponownego sięgnięcia
Moja ocena: [4.175]Last edited by becik; 2011-12-14, 17:20.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy przechodzący w czerwień; zdecydowanie za jasny. [3.5]
Piana: Piana całkiem przyzwoita. Mimo, że dość szybko opada to obrączka wokół utrzymuje się do samego końca. [4]
Zapach: Czuć przede wszystkim zapach słodowy. Jednak jest zdecydowanie za słaby [3]
Smak: Smak cierpki, zdecydowanie za mała goryczka chmielowa. O nutkach karmelowych i słodowych nawet nie wspomnę. Jedyne co jest wyraźnie wyczuwalne to alkohol. Nie smakuje na bocka. Bardzo rozczarowałem się tym piwem. Miałem nadzieję na piwo o poziomie Portera Zamkowego. [2]
Wysycenie: Nasycenie dwutlenkiem węgla jest dobre gaz trzyma się do końca. Nie mogę mu nic większego zarzucić. [4.5]
Opakowanie: Opakowanie bardzo ładne. Butelka z ładnym odlewem imitującym woskową pieczęć, niestety jest to w tym piwie największym pozytywem. [5]
Uwagi: Rozczarowujące.
Moja ocena: [2.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy przechodzący w czerwień; zdecydowanie za jasny. [3]
Piana: Piana całkiem przyzwoita. Mimo, że dość szybko opada to obrączka wokół utrzymuje się do samego końca. [2.5]
Zapach: Czuć przede wszystkim zapach słodowy. Jednak jest zdecydowanie za słaby [3]
Smak: Smak cierpki, zdecydowanie za mała goryczka chmielowa. O nutkach karmelowych i słodowych nawet nie wspomnę. Jedyne co jest wyraźnie wyczuwalne to alkohol. Nie smakuje na bocka. Bardzo rozczarowałem się tym piwem. Miałem nadzieję na piwo o poziomie Portera Zamkowego. [2]
Wysycenie: Nasycenie dwutlenkiem węgla jest dobre gaz trzyma się do końca. Nie mogę mu nic większego zarzucić. [4.5]
Opakowanie: Opakowanie bardzo ładne. Butelka z ładnym odlewem imitującym woskową pieczęć, niestety jest to w tym piwie największym pozytywem. [3]
Uwagi: Rozczarowujące.
Moja ocena: [2.625]
Comment
-
Comment