Piwo gotowe do oceny
Zadyma, Jasne
Collapse
X
-
Zadyma, Jasne
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładnie wiosennie żółty, mocno mętne. [4.5]
Piana: Niezbyt imponująca, na około 2 cm, bąbelki drobne, opadła błyskawicznie pozostawiając jedynie krąg przy szkle. [3]
Zapach: Dość wyraźnie słodowy, lekko drożdżowy, przyjemny. [4]
Smak: Piwo treściwe, słodowo chlebowe z lekką owocowością i niedużą ale fajną chmielową goryczką. Klasyczny, ładnie zbalansowany smak lagera z małego browarku. [4.5]
Wysycenie: Jak dla mnie trochę za wysokie, poszczypuje w język i powoduję uczucie nadmuchanego żołądka. [3.5]
Opakowanie: Gruby, klasyczny kufel z firmowym logo, niestety brak podkładek. [4]
Uwagi: Bez wątpienia najsmaczniejsze piwo z Zadymy, jedyny mankament to dość dużo CO2 a trochę przy tym dziwne - marna piana.
Moja ocena: [4.1]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: kolor to klasyk, ciemnożółte, mętnawe [5]
Piana: kiepska, obfita po nalaniu migusiem opada do cieniutkiego kożuszka na powierzchni, nie osadza się na szkle [3]
Zapach: miła lecz słabo intensywna woń swieżutkiego chmielu i słodu [4]
Smak: dośc pełne i treściwe, miła goryczka dominuje, potem lekko słodkawy posmak słodowy [4.5]
Wysycenie: trochę za duże [3.5]
Opakowanie: butelka na wynos bez etykiety jedynie banderola z nazwą piwa [4]
Uwagi: Poprawny i smaczny pils
Moja ocena: [4.125]Last edited by becik; 2012-05-21, 18:22.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko mętny. [4]
Piana: Średniodrobna, średnio trwała, niezbyt wysoka. [3]
Zapach: Oldskulowo słodowy z domieszką karmelu. [4]
Smak: Goryczka na podbudowie słodowej oraz fajna chlebowość. [4.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, ot, takie rzemieślnicze. [4]
Opakowanie: Kupione "na wynos", butelka NRW, dość prosta, estetyczna eta i kontra, szczegóły na banderolce. [4]
Uwagi: Hm, może to "dzieło chwili", ale pite w dni największych upałów po przegonieniu się po Beskidach bardzo mi smakowało .
Rozważam założenie przyszłorocznej bazy wypadowej do dalszych beskidzkich podbojów w Szaflarach... .
Moja ocena: [4.1]
Comment
-
-
Kolor zółty.
Piana średniowysoka, dość trwała.
Aromat przyjemny, głównie słodu pilzneńskiego, lekki diacetyl.
Smak już trochę gorzej, słód, lekki chlebek, lekka jakby metaliczność, goryczka średnio-niska ale lekko ściągająca, taninowa, wysycenie średnio-wysokie, piwo dość pełne.
Przypomina monachijskie jasne, ma trochę wad ale wypiłem z przyjemnością.
Kupione w sklepie firmowym w Krakowie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika x57 Wyświetlenie odpowiedziKupione w sklepie firmowym w Krakowie.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziGdzie Zadyma ma sklep firmowy w Krakowie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter Wyświetlenie odpowiedziGdzie Zadyma ma sklep firmowy w Krakowie?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemno żółty, zahaczający o pomarańcz. Mętne. [4.5]
Piana: Zaskakująco trwała. Nie jest jakoś bardzo obfita, ani gęsta, a mimo to utrzymuje się bardzo długo. Ma biały, lekko przybrudzony szarością kolor, nie pozostawia prawie żadnych śladów na ściankach kufla. [4.5]
Zapach: Słodowo-zbożowy, świeży, bez nieprzyjemnych nut. Trudno się coś więcej napisać ponieważ jest bardzo jednowymiarowy. [4]
Smak: W smaku również nie uświadczymy chmielu, a cały profil zdominowany jest przez słód i intensywną chlebowość. Goryczka jest niska, choć wyższa od koncernowych standardów. Nie jest zbyt przyjemna, trochę wulgarna i jednowymiarowa. [3]
Wysycenie: Średnie do wyższego. [3]
Opakowanie: Nie będę się powtarzał bo jest takie samo jak w innych piwach z Zadymy. Powiem tylko tyle że mi etykieta nie przypadła do gustu. [2.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.55]Last edited by YouPeter; 2013-06-26, 21:41.Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.
Comment
-
Comment