Piwo gotowe do oceny
Trzy Korony Puławy, Ciemne
Collapse
X
-
Trzy Korony Puławy, Ciemne
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowociemnorubinowe , lekko mętne. [4.5]
Piana: Kremowa, średniowysoka, lecz niestety krótkotrwała. [3.5]
Zapach: Słaby, słodowo-karmelowy, z palona nutą. [3.5]
Smak: Słód palony z wędzonym akcentem, lekkie posmaki kawowe, w sumie intrygujący. [4.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, typowe dla browarów restauracyjnych/rzemieślniczych. [4]
Opakowanie: Litrowa krachla oklejona estetyczna etą browaru, banderolka określa konkretne piwo. [4]
Uwagi: Piwo "kupiło" mnie akcentem wędzonym (wędzonkowym ), poza tym lubię, gdy cały asortyment browaru restauracyjnego mogę sobie kupić na wynos.
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Pite wczoraj w browarze ciemne jak na mnie nie będącego wielkim miłośnikiem ciemnego zrobiło zaskakująco dobre wrażenie. Delikatne, goryczkowe podwędzane z elegancką kremową pianką. Podpytany barman mówił że w zimie warzyli bardzo niwiele co sprawia że warki leją się/leżakują długo a to niewątpliwa zaleta. Bursztynowe które zabrałem w butelce ma ponoć 90 dni. Zobaczymy dziś wieczorem. Jasne które też barman nalał przy mnie do litrowej butelki jest ponoć świerze. Browar w nidzielne, piękne, słoneczne popołudnie, położony co prawda na uboczu Puław ale z widokiem na Wisłę i niedaleko od Kazimierza Dolnego czyli Mekki motocyklistów (widziałem ich setki) pusty. Sala gdzie jest warzelnia w dużym budynku hotelowym z białego "pruskiego muru" jak na spore wesele a zajęty jeden stolik.Ultima forsan
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brudny brąz przypruszony miałem węglowym [4]
Piana: prawie nie istnieje, to co było to tylko leciutka obwódka wokół szkła, po której szybko nic nie zostało [1.5]
Zapach: dość wyczuwalny, naprawdę czuć pył węglowy, lekka zwietrzałą kawę oraz zapach starej nalewki u babci w piwnicy [2.5]
Smak: wodniste, lekka goryczka, posmak starego soku owocowego - wytrawnego i to wszystko, gdzie na tyle języka można wyczuć lekko słodowe posmaki [2.5]
Wysycenie: zdecydowanie wygazowane mimo, że mam sie wrażenie że bąbelki łechcą język ale to tylko wrażenie [2]
Opakowanie: na miejscu w browarze super, firmowa szklanka, wafel nic więcej nie trzeba [5]
Uwagi: Nie wiem co to za partia, pierwszy raz próbowałem ale dla mnie to porażka
Moja ocena: [2.575]Last edited by becik; 2012-04-29, 17:07.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Po moim poprzednim 10 minutowym pobycie tym razem postanowiłem zagościć w Trzech Koronach i o ile o samym przybytku (hotelu i restauracji) mam jak najlepszą opinię - ceny, obsługa, menu fantastyczne o tyle co do piwa to muszę pobiadolić. Ciemne zupełnie bez wyrazu - taka odgazowana kolka. Smaku piwa, goryczki, gazu, alkoholu zero. Nie dodam nic.Ultima forsan
Comment
-
-
Ciemniak polewany w miniony weekend w PDSL to bardzo przyjemne, prawie sesyjne piwo. Nie jest słodkie a to już plus. Wyczuwalna bardzo delikatna palonośc i kawowość, do tego rewelacyjna drobna i obfita piana.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny brąz, pod światło widać czerwonawe przebłyski. [5]
Piana: Średnio wysoka, beżowa. Opada szybko do nędznych resztek, nie osadza się na ściankach. [2]
Zapach: Palono-kwaskowaty z lekką owocowością, bardziej stoutowy niż dunkelowy, z wrażeniem leciutkiej wędzoności. Świetny. [4.5]
Smak: Niezła paloność, spora treściwość, wyraźne akcenty owocowe i orzechowe, lekka wędzoność. Można powiedzieć, że to taki po części stout, najbliżej temu piwu do stoutu owsianego. [4.5]
Wysycenie: Niskie, idealne. [5]
Opakowanie: Butla 1l kupiona w browarze. Etykieta ogólna, krawatka konkretnie do tego piwa. [4]
Uwagi: Pite 19 sierpnia 2012 r.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Praktycznie czerń. Pod światło opalizuje bardzo mocnym brązem [4.5]
Piana: Lekko kremowa, szybko opadła do cienkiego kożucha. Oblepia szkło [2]
Zapach: Mieszanka słodów palonych i karmelowych, lekko czuć goryczkę [4]
Smak: Piwo lekkie, dość wodniste, mało esencjonalne. W smaku wytrawne [4]
Wysycenie: Dość niskie, dzięki czemu piwo jest lekkie [4]
Opakowanie: Firmowy, półlitrowy kufel z miarką. Brak firmowej podkladki [4]
Uwagi: Pite w browarze 19.01.2013
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Mam problem z obiektywną (bez kontekstu) oceną tego piwa, gdyż pite półtora tygodnia temu niosło wrażenie przede wszystkim braku zwietrzałości w porównaniu z poprzednimi "razami". Z doznań pozytywnych to chyba jedynie aksamitny orzech laskowy, który może i był we wcześniejszych warkach, ale przesłaniała go "szmatka". Ogólnie było sympatyczne, jednak trochę za mało wyrazistości smaku.
Comment
-
Comment