Piwo gotowe do oceny.
Warka, Heineken (lic.)
Collapse
X
-
Brawo! Ale podaj chociaż parametry
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Ocena z ARTomatu
Parametry: 11,4% wag. i alk. 5% obj. Kod z literą V.
Kolor: Blade jasne złoto. [3.5]
Piana: Dość szybka redukcja do dziurawej warstewki. Lacingu prawie nie ma. [2.5]
Zapach: Słód, lekka stęchlizna, łuska zbożowa. [3]
Smak: Bardzo lekkie słodkawe, słodowe, z leciutką goryczką ale czy "od chmielową"? Ogólnie słabo. Słód, łuska, kwasek i na końcu lekkie estry z aldehydem. [3.5]
Wysycenie: Średnie ale dość ostre. [3.5]
Opakowanie: Opakowanie drogo płacone więc musi wyglądać. [4.5]
Uwagi: Piwo kupione tylko dla nowego kapsla "pod film". Wypić się wypiło ale wrażeń większych nie było.
Jakbym kupił trzy to by mi go dali po 3 za sztukę... heheheh w biedrze... Data 3.3.16
Moja ocena: [3.275]Last edited by Javox; 2015-10-10, 22:59.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłoty, klarowny. [4]
Piana: wysoka, gęsta, drobno pęcherzykowa, średnio trwała, zostawia znaczne ślady na szkle. [4]
Zapach: średnio intensywny, słodowy. [3.5]
Smak: słodowy, słodkawy, delikatna goryczka i lekki kwasek. [3]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: nieźle się prezentuje, podany podstawowy skład, jest zawartość ekstraktu i alkoholu, ładny kapsel. [4]
Uwagi: Podobnie jak u Javoxa litera V w kodzie.
Moja ocena: [3.425]Last edited by yaro74; 2015-10-12, 18:33.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnego złota, piwo przejrzyste z drobinkami. [3]
Piana: Biała o średniej wysokości, zbudowana ze średnich i małych oczek, pozostaje na ściankach i nie znika całkowicie. Ostatnia wlewka dość wysoka, ładniej obkleiła szklankę. [3]
Zapach: Słodowy i zbożowy, moc lekko powyżej średniej. [2.5]
Smak: Słodowy i zbożowy. Piwo słodkawe o niskiej goryczce, bez naleciałości zielono-butelkowych. [3]
Wysycenie: Niskie... od początku do końca. [2.5]
Opakowanie: Jak w poście#3, czyli całkiem atrakcyjne. W składzie ciut więcej niż tylko słód jęczmienny... jest ekstrakt. [4]
Uwagi: Warka do 30.03.2016, wypite 9.01'16. Smak... jak to w koncerniakach, podobnie z goryczką. Od czasu do czasu można kupić. Czytałem kiedyś, że ma 23 IBU. **131**
Moja ocena: [2.85]
Comment
-
Comment