dzięki!
Ciechanów, Ciechan Grudniowy Porter
Collapse
X
-
-
w poznaniu dostępne- centrala piwna na mickiewicza, świat piwa na głogowskiej oraz ministerstwo browaru na ratajczakaComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieprzenikniona czerń. [5]
Piana: Nieduża, szybko opada, zostaje trochę grubsza obrączka. [3.5]
Zapach: Bardzo przyjemny, palone słody, chleb razowy, kawa zbożowa. [4.5]
Smak: Pełne, treściwe ale nie ciężkie. Wytrawne ale z solidną bazą. Jest umiarkowana spalenizna, nie zostaje jednak na podniebieniu za długo. Gorzka kawa zbożowa i młode orzechy włoskie. Harmonijne. [4.5]
Wysycenie: Właściwe. [5]
Opakowanie: Za mało premiumowe Nie do końca do mnie przemawia, troszkę trąci tandetą. [4]
Uwagi: Bardzo dobry porter, dokładnie takie lubię. Troszkę się zdziwiłem, że to nie 22%, wydaje się pełniejszy niż 18stka. Nie oszukujmy się jednak, są nawet lepsze piwa nie wymagające 3 lat leżakowania.
1095 to jakiś wielki wał, taka ilość zniknęła by błyskawicznie a w katowickim Dobrym Wyborze wciąż stoi kilka butelek (pełny rządek, cholera wie ile jeszcze na magazynie).
Moja ocena: [4.425]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: praktycznie czarny, nieprzejrzysty, przy brzegach ciemnobrunatny [5]
Piana: beżowa, drobna gęsta, po długim czasie pada do pierścienia [5]
Zapach: troszkę słodów, wiśnie, śliwki, rodzynki, lekka nuta gorzkiej czekolady, minimalna orzechowa nuta która szybko znika. Czuć że mu termin wyszedł [5]
Smak: odrobinka słodów, nuta gorzkiej czekolady, orzechy, bardzo delikatna paloność i delikatna kwaśność. Po przełknięciu na języku czuć kawe zbożowa. [5]
Wysycenie: odpowiednie [5]
Opakowanie: te złote literki takie trochę dziwne są. [4]
Uwagi: Kapitalny porter. Piłem jakiś czas temu lwowskiego, pardubickiego, ciechana 18, black bossa- wszystkie przeterminowane i totalnie kiepskie (lwowski najgorszy). Grudniowy mimo 18blg jest zupełnie inny. Szkoda że tylko 1 butelkę miałem
Moja ocena: [4.95]
Last edited by baroN1; 2014-09-22, 20:20.Comment
-
Uuuuuuuu aż mi się zachciało Myślicie, że zdążę ?
Drogi św. Mikołaju
Na stronach browar.biz znalazłam zdjęcie pysznego Grudniowego Portera.
Ponieważ byłam grzeczna, to bardzo poproszęComment
-
Nie wiem, czy byłem grzeczny. Przypuszczam, że wątpię...
Ale wiem, że nikt tak o mnie nie zadba, jak ja sam o siebie zadbam... .
Dlatego wyczesałem w garażu flaszunię z datą 28.06.12 i sobie popijam...
Piwo godne, cierpkawo wytrawne, dojrzałe. Trochę mało w nim mięsa (ale to 18-tka) i popiołu. Ale daje radę .Comment
Comment