Południe, Stout [od 2011r.]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyboRKg Wyświetlenie odpowiedzi
    A mnie boli najbardziej, ze nazwa piwa na etykiecie wprowadza ludzi w blad. To dobry ciemny lager, a nie zaden stout.
    Mnie boli, że ludzie piszą w temacie dotyczącym innego piwa. Nie ma na rynku takiego piwa jak Stout z browaru Gab. A odnośnie tematu stout vs. dolna fermentacja to polecam lekturę: http://www.portery.pl/2012/07/dolna-...a-fermentacja/
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• CyboRKg
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2010.04
      • 594

Narobili burdelu, wiec latwo sie pomylic Powinni Poludnie zalozyc jako nowy browar, a nie tak mieszac... Nigdy nie pilem zadnego piwa z browaru Gab.
      "Jedno pivo ne vadi!"
      "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• Derbeth
        Porucznik Browarny Tester
        • 2013.04
        • 337

Mając na świeżo porównanie z Czarną Dziurą z Pinty, stawiam na "Stout" z Południa. Odpowiada mi zdecydowanie większa kawowość, "Stout" kojarzy mi się z dobrymi tmavymi pitymi w Czechach. Ogólnie to chyba moje ulubione piwo z polskich ogólnodostępnych .

Ciekawy jestem, jak wypadnie nowe wcielenie po zmianie nazwy, czyli Krakauer Stout - podobno nowa wersja jest niefiltrowana. Tematu na forum jeszcze nie ma, a piwo w Krakowie już widziałem w sklepie.

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Derbeth Wyświetlenie odpowiedzi
          "Stout" kojarzy mi się z dobrymi tmavymi pitymi w Czechach. .
          To zdanie akurat kiepsko świadczy o tym piwie

Comment

• Derbeth
            • 2013.04
            • 337

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
            To zdanie akurat kiepsko świadczy o tym piwie
            Ciekawe masz poglądy, tak ci powiem.

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

No skoro piwo w stylu "stout" przypomina piwa z gatunku bohemian dunkel to kiepsko to świadczy o tym stoucie. W założeniu te style podobną to mogą mieć tylko barwę.

Comment

• Derbeth
                • 2013.04
                • 337

Fakt faktem, mnie to piwo nie kojarzy się ze stoutem. Dla mnie liczy się, że broni się smakiem, kupuję go, gdy mam ochotę na coś w stylu ciemnego lagera. Wg mnie nie ma się co wyżywać na piwie ze względu na to, co jest napisane na etykiecie, jeśli smak jest ok.

Comment

Przetwarzanie...
                X