Kupiłem we Wrocławskim Lidlu po promocyjnej cenie 0,79gr, najtańsze półlitrowe piwo jakie widziałem w Polsce, a przy okazji całkiem niezłe, nie jest to typowy cienkusz bo ma troszkę ponad 10% ekstraktu, ogólnie to jest to piwo średnie, smakuje lekko kwaskowato, ale zupełnie spokojnie butelkę można wypić. Jak wygląda nie wiem bo piłem prosto z butelki! Ogólnie za tą cenę rewelacja, do tego bardzo duży plus za kapsel z nadrukiem i nazwą piwa!
www.plhaft.prv.plPiwo to to co powoduje radość w moim życiu, napędza mnie do działania i jest moją motywacją. Jedynie kobiety są lepsze od niego :DD
Przegazowane, praktycznie bezsmakowe (no leciusieńko słodowe) i całkowicie bezzapachowe. Piana gruba, znikająca prawie natychmiast.
Można wypić. Pytanie tylko - po co? Mineralna jest tańsza.
nie ma fotki ale chodzi chyba o piwo marki PIWO ... wyśmienite szczególnie ze względu na cenę ... zapakowane w puszce (opakowanie ekologiczne) ... spożywaniem go zaraziłem całą rodzinę ... zwracam uwagę na fakt że podczas wlewania zimnego piwa do kufla, piana z niego nie wypływa
uzasadnienie:
kolor-ładny złoty
nasycenie CO2-jak dla mnie w sam raz
smak-najlepsze do pizzy ... nieczuć opakowania
piana-nie wypływa z kufla
zapach-adekwatny do oceny
opakowanie-niestety wolę butelki ale ta puszka wykonana jest poprawnie i co najważniejsze jest to opakowanie ekologiczne
Moja ocena: [4.95]
--------------- Ocena usunieta z rankingu. Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Nie będę rozwijał tematu (bo to nie to miejsce forum) ale ponieważ z wykształcenia jestem biologiem środowiskowym, muszę spytać - sam wymyśliłeś to, że puszka jest wyrobem "ekologicznym"? I co według Ciebie miałoby to znaczyć?
Puszka obok PET-a jest jednym z największych zagrożeń dla środowiska, dochodzi jeszcze to, że nie ma na nią kaucji, ludzie z reguły wyrzucają ją w miejscu gdzie ją spożywali - i niestety nie jest to śmietnik.
Ostatnia zmiana dokonana przez zythum; 2003-11-27, 14:23.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
No pucha, przynajmniej częściowo, jest ekologiczna.
Są na nią amatorzy, którzy po sprzedaży pewnej ich ilości (w bardzo spłaszczonej postaci) kupią za tą kasę piwo w puszce np.
Pety wyrzucone nie do śmietnika (czy lepiej-do specjalnych pojemników) mają małą szansę na takowy przerób.
A wracając do omawianego piwa piłem je na urlopie.
Nie podejmuję się go oceniać, ale należy ono do grupy piw do których nie wracam.
Ostatnia zmiana dokonana przez sopista; 2003-11-27, 14:52.
Nie chciałbym naprawdę rozwijać tematu, ale podczas utylizacji puszek powstaje wiele niezbyt "dobrych" związków a poza tym w Polsce przetwórstwo śmieci praktycznie nie istnieje.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Czego tu oczekiwać od wyrobu w tej cenie.
Ale spróbujcie to piwo wypić oczywiście: PROSTO Z BUTLI
- nie przelewając do kufelka i żeby było nie za zimne.
Uważam że za 0,99zł naprawdę warto wypić zwłaszcza że jest w ten sposób wypijalne.
Comment