Piwo gotowe do oceny
Zadyma, Ciemne
Collapse
X
-
Zadyma, Ciemne
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Na pierwszy rzut oka czarny ale pod światło ciemnobordowy, lekko mętne. [5]
Piana: Beżowa, oczka grubsze, nieregularne, wysoka na około 3 cm, po kilku minutach pozostał jedynie dziurawy kożuszek. [4]
Zapach: Niezbyt wyraźny, drożdżowy z leciutkim karmelem. [3]
Smak: Także mało wyraźny, piwo dość wodniste choć na takie nie wygląda. Wyczuwalna jedynie nuta karmelowa z dalekim posmakiem ciemnego słodu. Brak goryczy i tego czego się spodziewamy w takim piwie czyli kawowej i czekoladowej nuty. Nijakie. [2.5]
Wysycenie: Tu także jak w marcowym, trochę za niskie. [3]
Opakowanie: Kufel firmowy, brak odkładek. [4]
Uwagi: Nieszczególne piwo, bez wyrazu i polotu, z zamkniętymi oczami, tylko po smaku, ciężko by było stwierdzić że jest ciemne.
Moja ocena: [3.05]Last edited by dadek; 2012-04-02, 23:47.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: prawie czarne, pod światło widać lekkie mahoniowe akcenty [5]
Piana: beżowa, drobna, szybko opada, po kilku minutach juz nic nie było [3]
Zapach: ledwie wyczuwalny, czuje jedynie lekki owocowy aromat, lekko skisły aromat [3]
Smak: dość pełne, dominuje wytrawna lekko owocowo-kawowo-palona nuta, czasem sprawia wrażenie wodnistego [4]
Wysycenie: jak zwykle juz u Zadymy zbyt mocno nagazowane [3.5]
Opakowanie: butelka na wynos jedynie z banderolą [4]
Uwagi: ogólnie dośc smaczne ale bez szczególnych zachwytów
Moja ocena: [3.575]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązoworubinowy, mętny... [4]
Piana: Kremowa, ale - znikający punkt... [2]
Zapach: Karmelowo-owocowy, a w zasadzie nawet toffi. [4]
Smak: Tu ciekawie - klimaty palono-wędzone, słód i karmel, mógłby być jeszcze krok dalej w stronę wytrawności. [4]
Wysycenie: Generalnie niewysokie, a nawet trochę za niskie... . [3.5]
Opakowanie: Typowe "zadymiarskie" - NRW, eta i kontra browaru, info na banderolce. [4]
Uwagi: Całkiem niezły ciemniak, ustrzegł się syropowatości, ale jeszcze trochę i byłoby naprawdę dobre, wytrawne piwo ciemne.
Moja ocena: [3.775]
Comment
-
-
Kolor ciemnobrązowy.
Piana średniowysoka, nietrwała.
Aromat słodowość, diacetyl, lekki karmel, owoce i paloność.
Smak słodowość, lekki karmel, paloność naprawdę lekka, może lekka czekolada, goryczka średnio-niska, nagazowanie średnio-wysokie, średnio-pełne.
Tylko poprawne, jasne chyba bardziej mi podeszło.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowe, pod światło rubinowe, przejrzyste. [4.5]
Piana: Bardzo ładna, drobna, obfita i bardzo trwała. [4.5]
Zapach: Słodowy, lagerowy, niezbyt intensywny [3.5]
Smak: Sporo nut chlebowych (ciemny chleb, ale nie pumpernikiel), przypieczony, a nawet przypalony spód od ciasta, trochę karmelu i biszkoptów. Trochę akcentów palonych. Jest też coś, czego nie potrafię nazwać (jakby piwniczność, albo może przypieczony ziemniak?), a znam z innych browarów restauracyjnych, które miałem okazję odwiedzić. Goryczki chmielowej brak. [3.5]
Wysycenie: Niskie. [4.5]
Opakowanie: Kolorystyka etykiety jest jakaś taka szara, bura, mało czytelna. Chwali się, że browar zdecydował się na podanie parametrów swojego piwa, jednak do składu przyłożono już mniej uwagi [3.5]
Uwagi: Data przydatności: 20.03.2017 r.
Moja ocena: [3.7]Chmielnik Jakubowy - blog o piwie:
http://www.chmielnik-jakubowy.pl
https://www.facebook.com/chmielnik.jakubowy/
Comment
-
-
Comment
-
Comment