Lwówek, Lwówek Belg

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skitof
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2007.11
    • 2484

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    W robocie dziś nie byliście?
    Dziś niestety tak, ale to w sobotę było.

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Piwo z rana jak śmietana, może dlatego Ci tak podeszło

A tak serio, to ja wczoraj w godzinach normalno-spożywczych, czyli wieczornych, po raz pierwszy i na pewno nie ostatni Belga zapodałam do kielicha. Bardzo smaczne, owocki, goryczka, treściwość - gratulacje dla piwowara! Jedynie nad pianą trzeba popracować.
      Mam nadzieję, że to piwo będzie na FDP - MUSI!!! Jestem pod wrażeniem. Nie wiem, czy to prawda, czy żart, co pisał Marekj, że się w pomyśle na to piwo inspirował moim belgiem, ale w każdym razie będę to rozgłaszać, choć wcale do moich belgów to podobne nie jest Może Markowi o nazwę chodziło, ale nieważne
      Last edited by Marusia; 2012-02-23, 08:50.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• marekj
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2010.03
        • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi

A tak serio, to ja wczoraj w godzinach normalno-spożywczych, czyli wieczornych, po raz pierwszy i na pewno nie ostatni Belga zapodałam do kielicha. Bardzo smaczne, owocki, goryczka, treściwość - gratulacje dla piwowara! Jedynie nad pianą trzeba popracować.
        Mam nadzieję, że to piwo będzie na FDP - MUSI!!! Jestem pod wrażeniem. Nie wiem, czy to prawda, czy żart, co pisał Marekj, że się w pomyśle na to piwo inspirował moim belgiem, ale w każdym razie będę to rozgłaszać, choć wcale do moich belgów to podobne nie jest Może Markowi o nazwę chodziło, ale nieważne
        Potwierdzam inspiracją do rozpoczęcia prac nad tym piwem było piwo Marusi, wypite z przyjemnością podczas ostatniego zlotu.

Comment

• marekj
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.03
          • 508

Potwierdzam, że inspiracją do rozpoczęcia prac nad tym piwem było piwo Marusi, wypite z przyjemnością podczas ostatniego zlotu.

Uwaga niedoszacowałem popytu i będzie przerwa około trzech tygodni za co gorąco przepraszam - całą winę biorę na siebie.

Comment

• docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi

Uwaga niedoszacowałem popytu i będzie przerwa około trzech tygodni za co gorąco przepraszam - całą winę biorę na siebie.
            I teraz wszyscy biegną do sklepu bo będzie posucha, a i kolejna warka już może nie być tak udana
            Last edited by docent; 2012-02-23, 10:48.
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Marusia
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
              kolejna warka już może nie być tak udana
              A żebyś wiedział, za bardzo chwalimy to piwo

www.wrowar.com.pl

Comment

• marekj
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.03
                • 508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                I teraz wszyscy biegną do sklepu bo będzie posucha, a i kolejna warka już może nie być tak udana
                mogłem tego nie pisać, bo jeszcze koś nogę złamie i będzie to moja wina

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

W trosce o nogi koleżanek i kolegów przypomnę, że na Grudniowego zapisy były ...

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marekj Wyświetlenie odpowiedzi
                    mogłem tego nie pisać, bo jeszcze koś nogę złamie i będzie to moja wina
                    Przecież i tak wiemy, że specjalnie tak napisałeś, żeby szybko sprzedać to piwo, bo słabo schodzi
                    Last edited by Marusia; 2012-02-23, 13:25.

www.wrowar.com.pl

Comment

• marekj
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2010.03
                      • 508

Przecież i tak wiemy, że specjalnie tak napisałeś, żeby szybko sprzedać to piwo, bo słabo schodzi
                      No dobrze zostałem przyłapany - nic się nie da ukryć

Comment

• Cannabee776i99
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2009.08
                        • 658

Ocena z ARTomatu

Kolor: Piękna miedź. [5]
                        Piana: Przy nalewaniu coś tam się tworzy, szybko jednak zostaje skromna obwódka. [3]
                        Zapach: Słód i owoce, które ciężko mi określić. [4.5]
                        Smak: Słodowa podbudowa z wyczuwalnym chlebkiem, znane z zapachu owoce, a na finiszu delikatna, ale długa i szlachetna goryczka. [4.5]
                        Wysycenie: Ok, może mogłoby być ciut niższe. [4.5]
                        Opakowanie: Landszafcik i wkomponowany w to tytułowy "Belg" średnio mi jakoś pasują. [3.5]
                        Uwagi:

Moja ocena: [4.325]

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: piękna, bursztynowa [5]
                          Piana: lekkie ecru, drobna, wręcz śmietankowa, opada powoli ale zauważalnie [3]
                          Zapach: mało intensywny ale miły, owocowo-slodowy [3.5]
                          Smak: treściwe, pełne, w smaku dominuje miła owocowo-goryczkowa harmonia , lekkie akcenty chmielowe przeplatają się momentami ze zbyt wyraźnym słodkim posmakiem [4.5]
                          Wysycenie: prawie idealne, muszę zrobić jeszcze jedno podejście, momentami tych bąbelków było zbyt dużo [4.5]
                          Opakowanie: etykieta nawiązująca do produktów browaru, firmowy kapsel, moim zdaniem za mało info o tym konkretnym stylu [4.5]
                          Uwagi: Ogólnie bardzo smaczne piwo, na pewno po nie sięgnę nie raz

Moja ocena: [4.025]
                          Attached Files
                          Last edited by becik; 2012-02-24, 17:44.
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• jacer
                            • 2006.03
                            • 9875

piana: drobna, równa, gęsta obfita, biała, oblepia szkło,
                            kolor: herbaciany,
                            zapach: chmielowy, owocowy, ale bardziej chmielowy znanego mi chmielu ale nie mogę przypomnieć sobie co to za jeden,
                            smak: przyjemna goryczka, piwo bardzo pijalne, leciutkie karmelowe posmaki, dość lekkie,
                            wysycenie: ok.

Bardzo przyjemne piwo.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• kishar
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2003.10
                              • 1691

Ocena z ARTomatu

Kolor: ładna herbaciano-miodowa. [4.5]
                              Piana: Wzorcowa, spora po nalaniu utrzymuję się do końca. [5]
                              Zapach: Owocowy przyjemny. [4.5]
                              Smak: W smaku cierpka goryczka która dominuje, treściwe z owocowym posmakiem a w tle aromaty chmielowe, bardzo smaczne piwko. [4.5]
                              Wysycenie: Praktycznie idealne, ale mogło by by mniej bąbelków. [4.5]
                              Opakowanie: Ciężkie do oceny, etykieta ładna ale nazwę trzeba zmienić bo jakoś nie pasuje do całości. [3.5]
                              Uwagi:

Moja ocena: [4.5]

Comment

• docent
                                • 2002.10
                                • 5205

Ocena z ARTomatu

Kolor: Barwa miedziana lub ciemnego bursztynu. Klarowne. [5]
                                Piana: Nie imponuje, na powierzchni występuje w symbolicznej postaci, ale przynajmniej ładnie oblepia szkło. [3]
                                Zapach: Początkowo głęboko chmielowy, wręcz żywiczny. Aż chciałoby się większą intensywność tego przyjemnego zapachu. Po jakimś czasie wkrada się jednak niemiły zapach stęchlizny, który trochę zaburza przyjemność konsumpcji. [4]
                                Smak: Pierwsze skojarzenie to ubiegłoroczny Grand Champion czyli Belgijski/Bracki Pale Ale. Wyraźnie wyczuwalne cechy ejla czyli solidne nachmielenie i lekkie górnofermentacyjne owoce. Piwo sprawia wrażenie ułożonego - wszystko tu jest na swoim miejscu. [4.5]
                                Wysycenie: Umiarkowane, jak na ejla przystało. [5]
                                Opakowanie: Razi w tak wyjątkowym piwie brak kontry, gdzie można byłoby napisać kilka słów o charakterystyce ejla. To pasuje do piwa stołowego, a nie BPA. Rozumiem jednak, że to kwestia etykieciarki, nieprawdaż? [4]
                                Uwagi: Cieszy fakt, że Marek Jakubiak nie jest głuchy na wołania sekciarzy i daje na rynek chmielonego ejla. Oby kolejne warki trzymały poziom!

Moja ocena: [4.2]
                                Attached Files
                                Last edited by docent; 2012-02-24, 21:48.
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

Przetwarzanie...
                                X