Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gary
Wyświetlenie odpowiedzi
Jabłonowo, Altbier
Collapse
X
-
Z tego co udało się nam ustalić problem dotyczy małej partii z początku rozlewu w październiku. Problem został już rozwiązany, więc więcej nie powinno być takich wpadek.
Wszystkich którym trafił się zepsuty Altbier przepraszamy za zaistniałą sytuację. Prosimy też o zgłaszanie trefnych butelek w sklepach, tak aby reszta podejrzanych butelek z danej partii mogła zostać zareklamowana i zwrócona.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowo rudy, zamglony. [4]
Piana: Zwarta, gęsta o drobnej konsystencji, wolno opada, oblepiając szkło kłaczkami. [4.5]
Zapach: Słaby, słodowy z karmelem, chlebem razowym i suszonymi śliwkami. Występują nadto nuty korzenne z cynamonem oraz piwniczne. [4]
Smak: Głównie słodowy, kwaskowy. Wyczuwalne palone słody, przypieczona skórka chleba, śliwki i miód. W trakcie picia przebija się delikatnie cierpka, chmielowa goryczka, ale wyraźnie z problemami, gdyż do końca dominują jednak kwaskowo karmelowe słody. [4]
Wysycenie: Bliskie ideału. [4.5]
Opakowanie: Przeładowane, grafika nie mieści się na etykiecie i wychodzi na zewnątrz, barwy przytłumione, niezbędne dane są, kapsel ładny. [3.5]
Uwagi: Data spożycia do 18.04.2013. Ciężkie, treściwe, nieźle zbalansowane piwo, które dobrze się pije. Jedyny zarzut, to za mało jak dla mnie chmielowej goryczki.
Moja ocena: [4.05]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn wpadający w barwę miedzianą, lekko mętne [4.5]
Piana: Średnio obfita, przybrudzona dość trwała [4]
Zapach: Przyjemny i intensywny. Palona słodowość wymieszana z bogatą mieszanką owocową. Do tego nutka karmelowa [4.5]
Smak: Piwo jest bardzo treściwe, gęste. Pierwsze skrzypce bije słodowość przepełniona wytrawną owocowością. Potem odzywa się średniogłęboka goryczka przechodząca w cierpką kwaskowatość. W tle nuty karmelowe, winne i orzechowe. [4.5]
Wysycenie: Mam wrażenie, że lepsze by było, gdyby było nieco wyższe [3]
Opakowanie: Ładna, gustowna, pasująca do tego stylu etykieta. Jak to przy manufakturowych produkcjach, dużo dokładnego info. Butelka zwrotna [4]
Uwagi: Piwo za datą: 6.10.2013
Moja ocena: [4.35]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Herbaciany, lekko mętny [4.5]
Piana: Średnio obfita, drobnopęcherzykowa, szybko opadająca [3.5]
Zapach: Intensywny, miód gryczany, karmelowy, lekko palony [5]
Smak: Mocno słodowe, palone słody, skórka od chleba, kwaskowe, na końcu średnia goryczka [4.5]
Wysycenie: Bardzo dobre [4.5]
Opakowanie: Etykieta dopracowana graficznie, fajna, klimatyczna, podany pełen skład, firmowy kapsel [4.5]
Uwagi: Piwo godne polecenia, pite w temperaturze 12°C
Moja ocena: [4.575]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziWarka do 14.12.13 bardzo smaczna. Szczególnie po ogrzaniu intensywny słodowy aromat, w smaku fajna, jak na alta intensywna goryczka.LP
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny, rubinowo-herbaciany [4.5]
Piana: średnia, zbyt szybko opada [3.5]
Zapach: kawowo-wiśniowy [4]
Smak: słodowo-gejpfrutowy z nutą chmielu [4]
Wysycenie: prawidłowe [4.5]
Opakowanie: ciekawe, na kontretykiecie brak ważnej informacji dla osób żyjących w zgodzie z naturą tzn. czy butelka zwrotna czy nie, jest podana temperatura spożycia [3.5]
Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bardzo mocna herbata, ładny, pasujący do stylu [5]
Piana: intensywna, brudzi szkło, o rasowej konsystencji, średnio trwała, ale pozostaje grubsza firanka do końca [4]
Zapach: słodko-cytrusowy, z lekkim aromatem chmielowym, na początku sztucznie cukierkowy, ale z czasem coraz bardziej przyjemny [4]
Smak: niezła pełnia słodowa, odrobine karmelu, mała chlebowość, goryczka średnia, dość tempa; bardzo pijalne [4]
Wysycenie: niskie, mi pasuje [4.5]
Opakowanie: kontra masakrycznie krzywo naklejona, informacje słabe - brak ekstraktu, estetycznie tez nie jest najgorzej [3]
Uwagi:
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
Comment