Piwo gotowe do oceny
Jabłonowo, Altbier
Collapse
X
-
Jabłonowo, Altbier
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak -
Pewnie nikt się z nim jeszcze nie spotkał.
Tu masz cały wątek: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=96453
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Ty Seta nie siedź tyle na fejsie. Ten plik już był umieszczany w BrowarBizie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
No wiem, właśnie zobaczyłem chwile potem. Sorki. Ale przyznasz, że byłem sprytny i nie zaśmieciłem serwera, tylko dałem linka do jpg...Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: barwa to brąz wymieszany w rubinem, brudna, a to przez całkowitą mętność [5]
Piana: słabiutka przy wersji beczkowej, lekkie ecru, drobna, zwarta śmietankowa, opada powoli, osadza się na szkle, sądzę że mała piana to efekt zbyt zimnego piwa, zobaczymy jak to będzie później w wersji butelkowej [2.5]
Zapach: słabo wyczuwalny (zbyt zimne piwo) to co czuję to lekka owocowa woń w chmielowym zapachem [3.5]
Smak: gęste, treściwe, takie jak lubię, piwo można dosłownie jeść, dominuje mocna goryczka, z owocowymi nutami, w ustach czuć także miłą chlebowość i gęstość [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: w lokalu podane w szklance od czeskiego piwa, bez firmowej podstawki Jabłonowa więc tylko 4 ) ale sama etykieta z tego co widziałem utrzymuje ton Manufaktury więc jest ok [4]
Uwagi: Ogólnie bardzo smaczne piwo, jestem ciekaw wersji butelkowej ale już wiem że będzie mi smakować, 7 zł za 0.5l w Kotku
Moja ocena: [3.975]Last edited by becik; 2012-02-18, 18:19.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny bursztyn, mętne - może mogło by być pół tonu ciemniejsze... Ale nie ma co się czepiać! [4.5]
Piana: Z początku znakomita, drobna, jednak dość szybko redukuje się do cienkiej warstwy. Lekko oblepia szkło. [4]
Zapach: Słodowy, z delikatną nutą chmielu. Mógłby być nieco bardziej intensywny. [4]
Smak: O, tego oczekiwałem... Solidna chlebowość, zwieńczona znakomitą goryczką. Stonowane nuty owocowe, lekkie posmaki drożdżowe. Piwo jest znakomite, czekamy na wersję butelkową! [4.5]
Wysycenie: W sam raz. [5]
Opakowanie: Mnie się szklanki w Narodowej podobają, ale obiektywny nie jestem - podobno powinny być mniejsze... [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.275]Piwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar PiwotekaComment
-
Na razie napiszę tylko, że piwo jest bardzo w stylu. Inna sprawa, ze alt nie jest zbytnio fascynującym gatunkiemPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Jego historia sięga na pewno dużo dalej niż historia pilsa, dla mnie również fascynującego. Poza tym Alt nie jest tak rozpowszechniony.
Nie umiem się doczekać, aż pojawi się w okolicy ten z Jabłonowa.Comment
-
Proste. Lubię wyraziste piwa. Alt jest zbytnio zbalansowany - jak zwykły lager w dolnej fermentacji.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor jasnobrązowy, opalizujące. [3.5]
Piana: Wysoka, drobnopęcherzykowa, konsystencji gęstej śmietany. Kremowa, jasna, długoutrzymująca się (jak na piwo przemysłowe). [5]
Zapach: Słodowy - raczej chlebowy niż ziarnisty.
Estry umiarkowane w kierunku niskich, przyjemne.
Aromat chmielu niski, przyprawowo-korzenny, pieprzowy.
Retronosowe nuty zielonego chmielu. [4]
Smak: Dwuwymiarowy. W pierwszej chwili dominuje słodkawa chlebowa słodowość która ustępuje miejsca orzeźwiającemu chmielowi by przejść w intensywną goryczkę. Gorycz niestety jest zalegająca i zbyt ostra - zmusza do wzięcia kolejnego łyku piwa.
Piwo krągłe, wyczuwalna delikatna śliskość. [3.5]
Wysycenie: Prawidłowe [5]
Opakowanie: Szkło mogłoby być mniejsze, ale nie oceniajmy piwa po naczyniu. Poza tym bez zarzutu. [5]
Uwagi: Oceniałem wersję beczkową.
Ocenę być może powtórzę za kilka dni, próbując Alta w bardziej sprzyjających warunkach.
Wrażenie ogólne: bardzo przyjemne, pijalne, złożone ale z mocno goryczkowym finiszem.
Moja ocena: [3.975]Comment
Comment