Nowe piwo z Lwówka:
Lwówek, Wrocławskie
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty, na granicy akceptacji, no, ale to w końcu "10", więc daje radę... [3.5]
Piana: Biała, dość drobna, średniowysoka, średniotrwała. [3.5]
Zapach: Chmiel, chlebek i delikatny powiew owocowy chyba. [4]
Smak: Pierwszy łyk sprawiał wrażenie metaliczne, ale w trakcie picia szybko to wrażenie zanika. Pojawia się łagodna goryczka i ślady skórki od chleba - dooobrze się pije, sesyjność tego piwa dużą wyczuwam . [4]
Wysycenie: Średnie, tym bardziej więc sesyjne. [4]
Opakowanie: A co, znowu napiszę: nie podoba mi się kapsel i krawatka z herbem. Etykieta OK, dodałbym może tylko, o co chodzi z tą "10", przecież to piwo kupują nie tylko sekciarze... . [4]
Uwagi: Szooook przeżyłem!
Zawinąłem dość niechcący do Mysiadła, a tam w każdym sklepiku Beldzy i Wrocławianie...
Gdyby komuś z Breslau nie było po drodze z nazwą, proponuję przemianować je na "Sesyjne"
Moja ocena: [3.925]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciężko ocenić, ale na pewno jest to piękny złoty kolor, nie za jasny nie za ciemny. [4]
Piana: Nie za bogata. Nawet przy energicznym przelewaniu nie przelała się przez kufel. Pęcherzyki średniej wielkości. [2.5]
Zapach: Nie można nic złego zarzucić zapachowi tego piwa. Ale mogło by intensywniej pachnieć. [3.5]
Smak: Nadzwyczaj bogaty smak jak na te parametry. Na pewno nie jest mocno chmielone, ale gorycz dobrze wyczuwalna. [4.5]
Wysycenie: W sam raz jak dla mnie. Ani za słabe, ani za mocne. [3.5]
Opakowanie: Darzę ogromną sympatią wszystkie etykiety Lwówka i ta mnie nie zawodzi. Ciekawy pomysł. [4.5]
Uwagi: Bardzo dobra dziesiątka na rynek polski. Myślę że nie jedno piwo z Czech jest gorsze niż Wrocławskie. Będę do niego powracał w letnie gorące dni
Moja ocena: [3.875]Comment
-
-
-
-
No no , pełna kulturka- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Nooo. kultura prosto z pola, to widać. Zresztą nic dziwnego skoro Warszawa to 15% rodowitych mieszczuchów, a reszta, jak widaćGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-słomkowa, klarowne, jak na 10-tkę barwa akuratna [5]
Piana: kilkucentymetrowy kożuszek po nalaniu, po chwili zaledwie półcentymetrowa warstwa, biała, trochę taka rozwlekła, nie osadza się na szkle [2.5]
Zapach: leciutki, świeżutki, przypomina mi trochę marketowe piwa, leciutka woń słodu przypominająca zapach gotowanej kukurydzy [2]
Smak: dość pełne, treściwe, dominuje mocna goryczka, może nawet za mocna bo coś mi tu smakowo nie pasuje, posmak chmielowy wpada dopiero pod koniec łyczka i jest troszkę taki - trochę chory? Sprawia wrażenie niezbyt wyraźnego, pojawia się jakby tak na siłę. Trochę myszowate nuty gdzieniegdzie zbyt mocno pobrzmiewają [2.5]
Wysycenie: zbyt duże, babelki za mocno klują w język i podniebienie [3.5]
Opakowanie: fajna etykieta tylko nie wiem, ale chyba brakuje mi kontry, no i kapsle Lwówek powinien mieć swoje [4]
Uwagi: Średnio mi podchodzi co nie znaczy, ze nie zrobię drugiego podejścia
Moja ocena: [2.575]Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Czekałem na polską 10-tkę i sie nie zawiodłem. W stosunku do piw czeskich nie ma żadnego wstydu, przyzwoite piwo. Ciężko jest warzyć tak lekkie piwa, bardzo podatne są na zakażenia i pewnie dlatego rzadko kto się podejmuje takie piwa warzyć.Comment
-
Ciężko jest warzyć tak lekkie piwa, bardzo podatne są na zakażenia i pewnie dlatego rzadko kto się podejmuje takie piwa warzyć.Comment
-
No właśnie, co się dzieje pomiędzy 10 a 12 Blg, że piwo nie jest podatne na zakażenie?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
To piwo jest utrwalone czy nie?"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
Comment