Lwówek, Wrocławskie
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje! -
Na fb było foto chmieli używanych w Ciechanowie. Sprzedawca: Powiśle Sp. J., odmiana: Marynka, granulat T-90.Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Normalny kolor pilsa [3.5]
Piana: Grube bąble, po kilkudziesięciu sekundach znikła bez śladu. [1.5]
Zapach: Delikatny, słodko-kwaśny + lekki nieświeży akcent. [3]
Smak: Niewyróżniający się pilsowy smak, goryczka delikatna. [3]
Wysycenie: Odrobinę za silne. [3.5]
Opakowanie: Bardzo, ale to bardzo ładne, nietypowa kolorystyka, fajna retro czcionka [4.5]
Uwagi: Jak widać, najwięcej napisałem o opakowaniu, ponieważ cała reszta tego piwa poniżej oczekiwań. Nie było złe oczywiście, poprawne i raczej w stylu produkcji na dużą skalę. Wszystko na szczęście w bardzo przyzwoitej cenie, więc stosunek jakości do ceny jak najbardziej OK.
Moja ocena: [2.975]Comment
-
Kilka dni temu wziąłem 2 na spróbowanie w nowym roku i srodze się zawiodłem. Mdłe, goryczka nieprzyjemna i licha, zupełnie bez wyrazu piwo. Za drogie do podlewania grilla.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasny, złoty, typowy pils. [2]
Piana: słaba, szybko opadająca [2]
Zapach: słaby, mało wyczuwalny [2]
Smak: dobry, lekki, z lekką goyczką. [3]
Wysycenie: niskie [2]
Opakowanie: z panoramą miasta, z jasno zielonym paskiem, trochę retro. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.475]Comment
-
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Da się, ale tylko tekst. Nowej oceny całościowej już ci nie obliczy.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
Comment