Piwo gotowe do oceny
Krajan, [Dionizos] Czarny Kot
Collapse
X
-
Krajan, [Dionizos] Czarny Kot
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brązowy, lekko opalizujące [5]
Piana: wysoka, średnio trwała ale zostawia dywanik prawie do końca picia [3]
Zapach: ciemnosłodowy, leciutko owocowy, przyjemny ale niezbyt intensywny [3.5]
Smak: też ciemnosłodowy, karmelowy, słodkawy, solidny i treściwy ale praktycznie bez goryczki, niepotrzebny ten cukier w składzie, dopiero w dalekim posmaku trochę wytrawnego, prawie chlebowego słodu [3.5]
Wysycenie: niewielkie [4.5]
Opakowanie: bączek 0.33 l, graficznie proste i z pomysłem, w mikrobrowarowym stylu, tylko ekstrakt nie podany [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.6]Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: brunatno-wiśniowe pod światło, czarne z... [4]
Piana: beżowa, zwarta, drobno pęcherzykowa, opada powoli ale zauważalnie [3.5]
Zapach: sfermentowanego soku owocowego, minimalnie palone akcenty [3]
Smak: do treściwości trochę mu brakuje, lekka wytrawność, palona niestety zbyt mocna przygaszona typowymi dla Krajana słodkawych akcentów [3.5]
Wysycenie: trochę za duże [4]
Opakowanie: gdy był dedykowany kapsel byłoby super, sama etykieta mi się bardzo podoba, kotom też [4.5]
Uwagi: ogólnie wypite bez większych problemów ale znam lepsze ciemniaczki po które sięgnę zamiast tego piwa
Moja ocena: [3.425]Last edited by becik; 2012-02-25, 15:52.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny kawowy, mój ulubiony kolor jeśli chodzi o piwko. [5]
Piana: Dość gęsta i obfita pianka, ale nie przesadzona! Utrzymuję się średnio długo, trochę za wcześnie znika. [4]
Zapach: Przyjemny karmelowo-piwny zapach, wpływa pozytywnie i zachęcająco do spożycia. [4.5]
Smak: Przyjemne ciemne i dość słodkie piwo. Może troszkę zbyt wodniste i za mało kawowego posmaku. Można za to wyczuć karmel i bardzo delikatną goryczkę. [4]
Wysycenie: Minimalnie za bardzo wysycone, ale naprawdę minimalnie. Z czasem wysycenie maleje i jest idealne. [4]
Opakowanie: Super opakowanie! Piękny kot, bardzo mistyczna i czarodziejska etykieta. Fajny pomysł z nazwą i etykietką. [5]
Uwagi: Fajne ciemne piwko od Dionizosa , polecam na chłodne dni. Dobre piwko na spotkania towarzyskie.
Moja ocena: [4.275]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny burgund, klarowny [4]
Piana: kremowo-beżowa, gęsta, średnio wysoka, mocno pęcherzykowa, dość szybko opada do centymetra [4]
Zapach: leciutko palony, karmelowy, delikatne nuty winne [3.5]
Smak: dość słodki, leciutko palony, karmelowy, w tle tępa bardzo delikatna goryczka [3.5]
Wysycenie: troszkę za słabe moim zdaniem [3.5]
Opakowanie: piwo ozdobione jest sympatyczną, może niezbyt graficznie wyszukaną, etykietą, ale mi się podoba. Etykieta jest po prostu inna niż wszystkie, na pewno Czarny Kot będzie się wyróżniał na półkach sklepowych [3.5]
Uwagi: Chyba najlepsze piwo z ostatnio wyprodukowanych przez Krajana, ale niestety troszkę drogie ... 4 PeeLeNy!!!!
Moja ocena: [3.575]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz, pod światło ładny czerwono-brązowy. [4.5]
Piana: Średnio wysoka, średnio trwała. [3.5]
Zapach: Silny, karmelowo-owocowy z odrobiną orzechów. Sympatyczny. [4.5]
Smak: Z początku piwo wydaje się dość treściwe, ale to wrażenie szybko ucieka, choć pewne aksamitność pozostaje. Samego smaku jest jednak niewiele - czuć trochę karmelu i odrobinę słodyczy, goryczki zero. [2.5]
Wysycenie: W sam raz. [5]
Opakowanie: Absolutnie genialne! Nawet czarny kapsel nie zmniejszy oceny. [5]
Uwagi: Pite 22 marca 2012.
Da się wypić, ale piwo zupełnie nijakie.
Moja ocena: [3.65]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnorubinowy. [4.5]
Piana: Średniowysoka, beżowa. Szybko się dziurawi i opada do cienkiej warstwy. Później pierścień, ale po kilku minutach znika do zera. [3]
Zapach: Słodki, mocno owocowy. W tle karmel, lekka paloność i delikatna metaliczność, która psuje całościowy odbiór. [3.5]
Smak: Słodki, a zarazem lekko palony początek. Paloność powoli coraz większa i dominuje w finiszu. Goryczka delikatna, zostawia nieco kawowe posmaczki. [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4.5]
Opakowanie: Bączek z prostą etykietą z koteczkiem. Całkiem fajnie to wyszło, jak napisał lzkamil w mikrobrowarowym stylu. Minus za brak podanego ekstraktu. [4]
Uwagi: Z datą 02.10.2012.
Moja ocena: [3.775]Last edited by Kwadri; 2012-04-03, 18:50.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązoworubinowy, chyba lekko mętny... [4]
Piana: Centymetrowa, beżowa, dość drobna, w sumie nietrwała, niestety. [3]
Zapach: Winno-orzechowy z akcentem karmelu i powiewem słodów palonych . [4]
Smak: Karmel, tło kawowo-palone, wyczuwalne akcenty alkoholowo-winne. Szkoda, że zbyt słodkie... [3.5]
Wysycenie: Niewysokie - nieco wyższe pomogłoby łatwiej przebrnąć przez słodycz. [3.5]
Opakowanie: Bardzo fajne, proste, nie przekombinowane i oryginalne. Trochę oceniam na wyrost, ale to "na zachętę" . [4.5]
Uwagi: Można się było spodziewać typowo krajanowskiej dominacji słodyczy, dla mnie trochę zbyt silnej jednak.
Chociaż piwo generalnie smaczne, zwłaszcza na "długie, zimowe wieczory"...
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Rozwodniony ciemny, trochę podchodzi pod colę. [3]
Piana: Wysoka, ale sycząca, wodnista i niezbyt trwała. Znika szybko, praktycznie nie pozostawiając śladów. [2.5]
Zapach: Całkiem przyjemny. Czuć palone słody i karmel. Jest też odrobina warzyw, ale do przyjęcia. [3.5]
Smak: Bardzo słodki, ulepkowaty wręcz. Ta cecha dominuje i bardzo przeszkadza. Czuć również warzywa i z początku alkohol. Przez ścianę karmelu i cukru próbują przebić się nuty palone, kawowe, goryczkowe, ale nie dają rady. Piwo jednostronne, nudne i zalepiające. [2]
Wysycenie: Z początku bardzo wysokie, ale bardzo szybko opada i staje się strasznie niskie, co potęguje słodycz i jeszcze bardziej utrudnia picie. [2.5]
Opakowanie: Chyba jedyna pozytywna cecha poza niezłym zapachem. Fajny, prosty, oryginalny design, kapsel niestety goły, na kontrze brak informacji o ekstrakcie oraz miejscu produkcji. [3.5]
Uwagi: Kolejne straszne piwo z Krajana. Unikać, chyba że ktoś uwielbia watę cukrową w piwie.
Moja ocena: [2.725]Last edited by wrednyhawran; 2012-08-09, 21:31.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz.Pod światło wyraźne prześwity. [4]
Piana: Centymetrowa,szybko opadająca.Praktycznie nie pozostawia śladów na szkle. [2.5]
Zapach: Owocowy,głownie śliwkowy,trochę orzechów.Lekkie palone akcenty. [4.5]
Smak: Za słodkie,wyraźnie karmelowe z niepotrzebnie dodanym cukrem.Wszystkie inne akcenty przykryte,nawet paloność wyczuwalna w zapachu. [3]
Wysycenie: Za duże. [3]
Opakowanie: Etykieta naklejona niechlujnie,jakby ktoś je warzył w piwnicy przy świeczce.No a koty(czarne szczególnie) to moje ulubione zwierzątka to i ocena jest zawyżona. [3.5]
Uwagi: To moje drugie podejście do Czarnego Kota.Chyba bym się nie skusił po raz trzeci ale,że mam w domu czarnego kota,to może kiedyś spróbuję.
Moja ocena: [3.55]
Comment
-
-
Kolor piwa ciemny, połączenie brązowego z rubinowym. Piana opadła dość szybko, pozostała tylko taka otoczka dookoła. Zapach ładny, podoba mi się, czuć paloność, wydaje się zapowiadać coś słodkiego. I w smaku rzeczywiście czuć słodycz, ale mogłoby być jej mniej. Czuć delikatnie aromaty palone i minimalną goryczkę. Wysycenie mogłoby być większe. Piwo dość smaczne, aczkolwiek cena (5,49 zł) raczej nie spowoduje, że będę je kupował regularnie.
Comment
-
-
Kolor: Brązowy. Pod światło rubinowy. Raczej klarowne, ale słabo przejrzyste.
Piana: Jasnobeżowa, średnio gęsta, średnio trwała. Opada do kożucha.
Zapach: Mało intensywny. Lekkie orzechy, karmel i kawa zbożowa.
Smak: Karmelowa słodycz i... właściwie nic więcej. Wszystkie aromaty z zapachu zapowiadające coś ciekawego tutaj kompletnie przepadły. Żadnej paloności, goryczka niska a do tego całość dosyć wodnista.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Nijakie, wodniste, lekka słodycz i nic więcej.
Comment
-
-
Wygląd 7,5/10 - kolor wiśniowy, klarowne, piana średnia i drobna, kilka dużych pęcherzyków
Aromat 7.5/10 - karmelowy, lekko palony
Smak 7/10 - głównie karmelowa słodycz, brak nut palonych
Uczucie w ustach 6.5/10 - niska goryczka, sycące
Średnia 7.1/10http://smakujpiwo.blogspot.com - historie z piwa wzięte!
Comment
-
Comment