Piwo gotowe do oceny
Łódzkie, Karlsquell
Collapse
X
-
Łódzkie, Karlsquell
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złotawy, dość blady, klarowne [3]
Piana: Intensywna, biała, dość drobna ale bardzo nietrwała, po paru chwilach nie ma po niej śladu. [2.5]
Zapach: Raczej nijaki, lekko słodowy, wyczuwalna również metaliczność [2.5]
Smak: Wodniste, lekki słód i krótka goryczka, jakieś owocowe posmaki? [3]
Wysycenie: Wysokie, odpowiednie. [4.5]
Opakowanie: Kolejna kiczowata puszka marketowa, masa bzdur z których najlepsze to "szlachetny smak ceniony przez znawców" brak składu, brak ekstraktu. [2]
Uwagi: Nowe marketówki z BŁ dla Aldiego łączą dwie kwestie: mierne podróby znanych koncerniaków we wzornictwie puszek i raczej dość podła jakość napitków. Nie polecam.
Moja ocena: [2.8]♪♫
♫
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, pod światło żółty i lekko mętny. [3.5]
Piana: Z początku ładna i obiecująca, ale po chwili znika bez śladu. [2]
Zapach: Słodowy. Czuć market, ale nie za mocno. [3]
Smak: Lekki, słodowy. Da się pić, ale szału nie ma. Do gaszenia pragnienia się nadaje. [3]
Wysycenie: Drobne, pod koniec zaczyna go brakować. [3]
Opakowanie: Żenująca zrzynka z Tyskiego. Dla mnie to już jest powód do wystawienia pały!. [1]
Uwagi: Przeciętne marketowe, ale wypijalne piwo. Nijakie, ale nie spodziewałem się niczego więcej.
Moja ocena: [2.825]Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Widzę tu głównego kandydata do tytułu "piwnego obciachu roku". Stylistyka i kolorystyka zerżnięta z Tyskiego plus nazwa mająca się kojarzyć z Urquellem. Pobić to może chyba tylko inny produkt z BŁ.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Jak to zobaczyłem, jedyne co mi przyszło do głowy, to "o, k..." Wszystkie grzechy wizerunkowe polskiego piwowarstwa w pigułce: kretyńska nazwa, zrzynka z innego projektu i chyba w komplecie teksty, które przez nadużywanie przestały już mieć jakiekolwiek znaczenie (warzone z pasją, bogactwo i harmonia smaku, premium beer). Żenada.
PS Jeszcze dostrzegłem "cenione przez znawców". O, k...!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi(...) plus nazwa mająca się kojarzyć z Urquellem
♪♫
♫
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007 Wyświetlenie odpowiedziAkurat nazwa piwa to pomysł macherów od Aldiego - Karlsquell to ich międzynarodowa marka, warzona w różnych browarach w całej Europie.
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=74932Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
-
Comment
-
Comment