Stara Komenda, Czarne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13964

Stara Komenda, Czarne

Piwo gotowe do oceny

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4797

Ocena z ARTomatu

Kolor: Czarny, pod światło przy szkle intensywnie bordowe przebłyski. [5]
    Piana: Beżowa, równiutkie bąbelki średniej wielkości. Przy podaniu na około 3 cm, opadła jednak momentalnie nie pozostawiając nic poza szczątkowym, cieniutkim kożuszkiem. [3]
    Zapach: Niezbyt wyraźny i bogaty, lekka słodowość z nutą karmelową. [3]
    Smak: Obecna karmelowość, nutki łagodnej czekolady, ciut kawowej i palono słodowej goryczki. Jak dla mnie trochę za słodkie, fajniej by było gdyby karmel był tłem dla pozostałych smaków choć i one są dość stonowane. [4]
    Wysycenie: Dość niskie, jak dla mnie adekwatne dla tego piwa. [5]
    Opakowanie: Kufel firmowy, logo złote więc dobrze widoczne na czarnym tle, niestety brak podkładek. [4]
    Uwagi: Smaczny ciemniak, podobno uwarzony specjalnie na dzień św. Patryka, więc ucieszyłem się że akurat udało się spróbować nowości przy pierwszej wizycie. Piwo pije się miło, gdyby było trochę mniej słodkie mogło by być bratem Ciechana Maciejowego. No i cena (9 zł) ciut za wysoka...

Moja ocena: [3.65]
    Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2012-03-22, 03:25.

Comment

• dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4797

Tak się piwo prezentuje:
      Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• kaczka116
        Stara Komenda, Quadrupel Barrel Aged Red Wine
        kaczka116
        Piwo gotowe do oceny
        2020-05-28, 21:10
      • dadek
        Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
        dadek
        Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
        2024-10-23, 01:37
      • ART
        Piwoteka, Czarne jest czarne
        ART
        Oatmeal stout, 13 ekstr. 5,2.

No dobra. Po wielu próbach piwotekowych miałem obiekcje do tego tworu. Ale niepotrzebnie. Piwo całkiem stylowe, może trochę za bardzo alkoholowe i za mało palone jeśli człek miałby się czepiać. Ale jest dobrze smakowo. Wizualnie bardzo dobrze....
        2024-02-16, 21:08
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 12:26
      • bastion
        Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
        bastion
        Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
        Centrum...
        2025-02-02, 21:53
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...