Browar na Jurze, [Pinta] Imperium Atakuje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • psik
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2013.01
    • 86

To ja bardziej na temat, to piwo chyba powinno się nazywać "Atak chmielu" ))

Comment

• Mario_Lopez
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.08
      • 991

Ta warka wyszła doskonała, pamiętam Imperium Atakuje z poprzednich i ta mi podchodzi najbardziej. Potężna goryczka która maskuje wysoką zawartość alkoholu, wspaniały żywiczno-owocowo-leśny aromat, piękna, gęsta piana, istny majstersztyk. Tylko ta cena
      Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
      Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• concerto
        🍼
        • 2003.09
        • 859

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
        Tylko ta cena
        Też nie lubię płacić dużo za piwo, ale w tym przypadku chyba przesadzasz. W porównaniu z innymi Imperial IPA to wychodzi tanio- za angielskie czy amerykańskie płacisz co najmniej kilkanaście zł za małą butelkę. Tu stosunek jakości do ceny jest bardzo dobry.
        "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

• Rzeszowiak
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2009.04
          • 1597

Doskonałe piwo. Goryczka wręcz powala, alkohol nie jest w ogóle wyczuwalny. Piwo jest bardzo treściwe, ma piękny "leśny" aromat i trwałą pianę.

Moja ocena: +5.

Spoglądając na powyższą dyskusję dodam, że mimo wysokiej zaw. alkoholu jest to jak dla mnie bardzo pijalne piwo i nie dziwie się, że ktoś jest w stanie wypić 3-4 kufle Imperium w jeden wieczór. Piwo nie jest mulące i pije się go zupełnie jak zwykłą AIPA.
          Last edited by Rzeszowiak; 2013-03-20, 17:39.

Comment

• gaz4
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.04
            • 192

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
            nie dziwie się, że ktoś jest w stanie wypić 3-4 kufle Imperium w jeden wieczór. Piwo nie jest mulące i pije się go zupełnie jak zwykłą AIPA.
            Wypić można nawet z przyjemnością, ale nie wiem czy warto. Ja po takiej dawce IIPA miałbym jej następnego dnia dość na cały miesiąc

Comment

• krzychu_72
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.05
              • 28

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mario_Lopez
              Ta warka wyszła doskonała, pamiętam Imperium Atakuje z poprzednich i ta mi podchodzi najbardziej. Potężna goryczka która maskuje wysoką zawartość alkoholu, wspaniały żywiczno-owocowo-leśny aromat, piękna, gęsta piana, istny majstersztyk. Tylko ta cena
              W 100% sie zgadzam, ta warka jest fenomenalna. Właściwie napisałeś wszystko, co mozna napisać na ten temat. Doskonale piwo.

Comment

• Christopherclassic
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2013.02
                • 12

Ja kilka dni temu, miałem okazję po raz pierwszy przefiltrować nerki lanym IMPERIUM ATAKUJE

W mojej ocenie: GÓRNA PÓŁKA smakowa ...

grapefruit wyczuwalny mocno

Pianka idealna --- do końca kufla

Wszystkie opinie bardzo trafne

Comment

• patyczek
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2013.01
                  • 220

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bursztynowo rudy, klarowny. [4.5]
                  Piana: Wysoka, obfita, gęsta, średnio pęcherzykowa, niezwykle trwała, oblepiająca szkło luźną koronką. [5]
                  Zapach: Cudowny, słodki, złożony, kojarzący się z kwietną łąką, lasem i sadem. Z owoców na czoło wysuwają się mango i mandarynki, może morele, z lasu jodła, szyszki, żywica, miód i zioła, Coś pięknego. [5]
                  Smak: Od samego początku uderza ostra goryczka, mocno wytrawna o cytrusowo - żywicznym charakterze, z wybijającym się czerwonym grejpfrutem i jałowcem. Smak jest, podobnie jak aromat niebywale różnorodny, lecz czym dłużej się pije tym bardziej staje się jednowymiarowe, tzn. super chmielowe, super gorzkie. Finisz goryczkowy, cierpki, długo pozostaje w ustach. [4]
                  Wysycenie: Odpowiednie. [4.5]
                  Opakowanie: Jedna z najsłabszych etykiet Pinty, wyblakłe kolory, grafika niewidoczna, dobrze, że informacje są jak zwykle wyczerpujące. Kapsel firmowy, brzydki. [3.5]
                  Uwagi: Data spożycia do 28.08.2013. Trunek istotnie bezkompromisowy i ekstremalny, niebywale treściwy i bogaty w doznania, ciężki o wyjątkowo ostrej, piołunowej goryczce, taki Atak Chmielu do kwadratu. Pod koniec smakuje trochę jak gin, pity bez toniku. Dla mnie jedno z najlepszych piw w tym kraju, a już na pewno z tych mocniejszych.

Moja ocena: [4.475]

Comment

• Chmielnicki
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2012.07
                    • 324

Czy ktoś widział jeszcze Imperium Atakuje (najchętniej na Górnym Śląsku) z "tej" warki w ostatnich dniach, czy wszystko już wywiało?

Comment

• wit
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2012.12
                      • 144

Ocena z ARTomatu

Kolor: Miedź/bursztyn, klarowne [4]
                      Piana: kremowa, gęsta, utrzymuje się dość długo. Wybitny atut, jeśli chodzi o doznania wzrokowe [4.5]
                      Zapach: W porównaniu do Ataku Chmielu, w którym aromat wręcz powala, tu jest znacznie delikatniejszy. Bardzo ciekawa kombinacja wytrawnych cytrusów z odrobiną miodu i truskawek (takich z dżemu raczej niż świeżych) [4]
                      Smak: Trafiam do piwnego nieba, zdecydowanie. Znowu zestawiając z Atakiem Chmielu, Imperium jest znacznie bardziej esencjonalne, to już w zasadzie nie piwo, ale rodzaj nektaru. Goryczka chmielowo-grapefruitowa, miód gryczany w tle [4.5]
                      Wysycenie: Daje wysoką notę, ponieważ uwypukla walory smakowe [5]
                      Opakowanie: Coraz bardziej te pintowe grafiki lubię - są nie do pomylenia. [4]
                      Uwagi: Bardzo trudno mi wyobrazić sobie wypicie więcej niż butelki, ponieważ to piwo jest szalenie treściwe i dość ciężkie w smaku. Ale, podobnie jak w Ataku Chmielu, są to okolice piwnego ideału. Mimo wszystko Imperium Atakowi ustępuje ze względu na mniej spektakularny aromat. Pinto, obniżcie ceny!

Moja ocena: [4.3]

Comment

• witekwww
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.11
                        • 27

A ja znowu mam pecha do Pinty... poprzednio maślankowe Viva la Wita, a wczoraj Imperium Atakuje do którego, chyba zapomnieli wrzucić chmiel... okropnie słodkie, bez goryczki jakiejkolwiek i z aromatem Ciechana Miodowego... a takie dobre było parę miesięcy temu

Comment

• docent
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.10
                          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika witekwww
                          A ja znowu mam pecha do Pinty... poprzednio maślankowe Viva la Wita, a wczoraj Imperium Atakuje do którego, chyba zapomnieli wrzucić chmiel... okropnie słodkie, bez goryczki jakiejkolwiek i z aromatem Ciechana Miodowego... a takie dobre było parę miesięcy temu
                          Zapodaj datę warki (termin przydatności).
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• witekwww
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2009.11
                            • 27

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                            Zapodaj datę warki (termin przydatności).
                            Niestety, ale data warki nieznana - piwo piłem w knajpie.

Comment

• purc
                              • 2009.02
                              • 650

To znaczy z beczki? - a gdzie to serwują ten specjał?

Comment

• witekwww
                                Szeregowy Piwny Łykacz
                                • 2009.11
                                • 27

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
                                To znaczy z beczki? - a gdzie to serwują ten specjał?
                                To nie tak w knajpie nie było nic ciekawego lanego, więc wziąłem butelkowe Imperium, ale daty nie sprawdzałem

Comment

Przetwarzanie...