Piwo gotowe do oceny
Łomża, Export Niefiltrowane
Collapse
X
-
Łomża, Export Niefiltrowane
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bez zarzutu, można powiedzieć pszeniczny, mętny, ciemno żólty z pomarańczowymi refleksami [5]
Piana: obfita, dość gęsta, czapowata, lekko przybrudzona biel, osiada powoli, osadza się krzaczkami na szkle, po długim czasie na powierzchni jest nadal cieniutki kożuszek [4]
Zapach: słaby, czuć typowy zapach słodu oraz lekkie drożdżowo-chmielowe akcenty [3]
Smak: dość pełne, treściwe, lekka goryczka, posmak słodu oraz leciutki drożdżowy, lekko kwaskowaty akcent, po jakimś czasie od wypicia wyczuwa się miły, nieduży chmielowy smak [4]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: opakowania Łomży dla mnie są bardzo ładne, do tego dedykowany do piwa kapsel [5]
Uwagi: Smaczne piwo, warte ponownego sięgnięcia
Moja ocena: [3.8]Last edited by becik; 2012-04-04, 20:53.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Zakupione w Le Clerku w Warszawie na KwitnącejGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ładny, mętny, przypomina mi kogel - mogel. [4]
Piana: Droba, gęsta. Kiedy opadnie pozostaje kożuszek i ładna firanka. [4.5]
Zapach: Po otwarciu butelki wyraźnie metaliczny, w szklance dominuje już słód. [2.5]
Smak: Zajeżdża koncerniakiem na kilometr, ale ogólnie rzecz ujmując, smakuje dostatecznie dobrze. [3.5]
Wysycenie: Zbyt silnie nagazowane. [2.5]
Opakowanie: Typowe dla Łomży, schludnie i ładnie. Dedykowany kapsel. [4]
Uwagi: Zakupione w Carrefour na ul. Pułaskiego we Wrocławiu.
Moja ocena: [3.25]www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, lekko mętne [5]
Piana: po nalaniu z góry wysoka, bardzo sztywna, dosyć trwała [4]
Zapach: słodowy, chmielowy, kwaskowy, zrównoważony, przyjemny, średnio intensywny [3.5]
Smak: słodowy z całkiem wyraźną goryczką, prosto z lodówki wydaje się płaski, zyskuje pod koniec picia bo dochodzi chlebowy smaczek, bez wodotrysków ale całkiem poprawne [3.5]
Wysycenie: dość wysokie, równomierne, drobne bąbelki [5]
Opakowanie: łomżyński standard, wszystko podane, wielki minus za bezzwrotną flachę [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.675]Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Calkiem smaczne piwo, jak na koncerniaka to pije sie z przyjemnoscią. Przynajmniej smakuje jak piwo, czuc drozdzowy posmak, goryczka jest calkiem lagodna i to piwo taki chlebowy posmak, chemii nawet nie czuć Jedynie na pianie sie rozczarowalem, ktora szybko opada. Ogolnie to chyba najlepsze piwo z Podlasia jakie pilem.Last edited by chris1985; 2012-04-16, 21:34.Tylko moje piwo mnie rozumie...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chris1985 Wyświetlenie odpowiedzi... Ogolnie to chyba najlepsze piwo z Podlasia jakie pilem.
Comment
-
-
łomża
Panowie a u mnie było inaczej. Zakupiłem te piwo w osiedlowym nocnym i tak:
- miało być mętne a jest klarowne
- posmaku drożdżowego brak
- osadu drożdżowego brak
- w smaku jak zwykła laleczka
Nasuwa się pytanie pomylili naklejki czy co ??
Comment
-
-
A może Ty pomyliłeś butelki?
Wypiłem niedawno i weszło, bez rewelacji, ale wypite bez obrzydzenia. Mimo wszystko chyba Wyborowe N/P bardziej mi smakuje, o ile chodzi o produkty z Łomży.
Comment
-
-
Bałem się trochę próby tej Łomży, bo wszystkie inne kończyły się negatywnymi ocenami jedynie nie spróbowałem wersji pszenicznej. Tak czy inaczej zaryzykowałem i... Jestem pozytywnie zaskoczony. W mojej ocenie zdecydowanie najlepsza Łomża.
W smaku czuć trochę słodyczy, 'syte' - czuć mętność, ale na finiszu zdaje się być nieco wodniste. Mimo to całokształt jest jak najbardziej na plus.Zapraszam na blog: Zakazane Piwo - o piwach zbyt dobrych, by ich nie spróbować.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnożółte, mętnawy. [4.5]
Piana: Tu dość słabo - dość grube bąble, do tego nietrwała. [3]
Zapach: Intensywnie jęczmienno-słodowy, co uznaję temu piwu na plus. [4.5]
Smak: Jest dość zbilansowana goryczka, jest treściwość, nie ma "mydłowatości" właściwej innym niefiltrowańcom. [4.5]
Wysycenie: Dobre, aspirujące do bardzo dobrego. Długo i gęsto. [4.5]
Opakowanie: Łomżański standard. Plus za dedykowany kapsel. [4]
Uwagi: Zakupiłem w "Whisky & Spirit". Jak na mój gust - bardzo udane piwko, w szczególności w relacji do ceny (3,00 zł). Do powtórki.
Moja ocena: [4.325]"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko mętny. [4.5]
Piana: Wysoka, początkowo drobnopęcherzykowa, ale szybko się dziurawi i opada po kilku minutach do cienkiego kożuszka, lekko oblepiając szkło. Później długo utrzymuje się gruby pierścień. [4]
Zapach: Średniointensywny i całkiem przyjemny. Mocno słodowy z wyraźnym, chlebowo-drożdżowym tłem. [4]
Smak: Początkowo lekka kwaskowość i chlebowo-drożdżowy posmak. Sprawia wrażenie lekko wodnistego, nie jest mocno treściwe. Powoli dociera całkiem mocna goryczka i miesza się w finiszu z lekko chlebowymi smaczkami. Całkiem smaczne. [4]
Wysycenie: Średniowysokie. [4.5]
Opakowanie: Całkiem ładne, utrzymane w stylu innych piw z Łomży. Kapsel dedykowany, ale brak podanego ekstraktu. [4]
Uwagi: Z datą do 18.07.2012.
Moja ocena: [4.05]Last edited by Kwadri; 2012-05-15, 20:18.
Comment
-
Comment