aha to rozumiem że w Tyskim już go nie leją , w takim razie czym się różni wojak z Tyskiego a wojak z browarów Wielkopolski skoro to ta sama kompania w przypadku wcześniejszej Belgii wiem że była różnica ale teraz ?
Kolor: jasnozłocisty [4.5] Piana: marna, jak firanka, drobna, opada błyskawicznie [2] Zapach: lekki, słodowo-metaliczny [2.5] Smak: wodniste, cierpkie, dominuje typowy posmak słodu, goryczka jest gorzkawa, bardziej pestkowo-metaliczna, nic więcej tu nie czuję [2] Wysycenie: zbyt mocno przegazowane [2.5] Opakowanie: sama puszka jest ciekawa, podoba mi się [4] Uwagi: Piwo ocenione wg kodów: Nr partii: 240504. Pierwsza cyfra numeru partii oznacza browar (w tym wypadku 1 - Tychy, 2 - Poznań, 3 - Białystok).
Niestety wersja z Lecha jest beznadziejna, o ile z Białegostoku produkt jest całkiem całkiem to z Lecha to jest jedna wielka porażka
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2013-03-10, 21:50.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: OK, Jasna, właściwa. [3] Piana: Oblepia, pozostawia obrączki. [4.5] Zapach: Właściwy. Jak ktoś pił "Lech"a ze żołtą etykietą z lat 90-tych to wie. [4] Smak: 5,5 smak Lecha z baru na dworcu głównym w Poznaniu z lat 90. Łagodny marynka, lubelski ładnie zakończone, smaczny. [5] Wysycenie: ......właściwe, choć trochę puchnie. [4.5] Opakowanie: Jakiś taki orzeł, lecz piwo ok. [3] Uwagi: Piłem piwo napełnione 2 tygodnie wcześniej (do daty min trwałości 5,5 mieś.). Może nie sesyjne ale podeszli w dawne smaki.
Piwo warzone uczciwie i nie ładujące w nas "tych" enzymów :P. Ostatnio widziałem gdzieś promocje - 1,99 za butelkę. Nie zdecydowałem się na kupno, szkoda było mi tych dwóch złotych na koncerniaka
Kolor: Złocisty,przejrzysty...jakby ciut ciemniejszy od zaprezentowanego w poście #6,widoczna drobna zawiesina. [3.5] Piana: Średnio ziarnista,szybko znika pozostawiając obrączkę. [2.5] Zapach: lekko słodowy. [2.5] Smak: Słodowy z gorzkawym posmakiem. [3] Wysycenie: Niewielkie. [2] Opakowanie: Zwrotna butelka z całkiem niezłą etykietą i wojakowym kapslem. [3] Uwagi: Warka do 05.08'14., wypite 24.02'14. Numer partii 23 18 05-Poznań.
Myślałem,że będzie dużo gorzej z tym Wojakiem,ale okazał się być całkiem możliwy w smaku.
Kolor: Złoty, klarowny. [5] Piana: Nawet ładna, biała i drobna, ale niestety nietrwała. [3] Zapach: Mokra ściera. [2] Smak: Mokra ściera, zostający gdzieś na języku posmak słodowy, koncernowa pustka. Na końcu kwasek. [2] Wysycenie: Wysokie, przy tak wodnistym piwie niższe by męczyło. [5] Opakowanie: Piszą, że bez "enzymów", a składu nie podają. Nawet na kontrę poskąpili. [2.5] Uwagi: Da się wypić. Póki zimne.
Comment