Kolor: Bardzo ładne złoto, trochę zmętnione. Bardzo ładne i odpowiednie dla jasnego piwa. [5] Piana: Z początku dosyć obfita, śnieżnobiała. Do końca spożywania utrzymuje się w postaci delikatnego kożuszka. [4] Zapach: Bardzo delikatny i ciężko coś poczuć nosem, ale gdzieś tam delikatny chmielowy zapaszek dochodzi do głosu. Bez obcych, nieprzyjemnych woni ale też jest trochę zbyt słaby. [3.5] Smak: Delikatna i przyjemna goryczka na pierwszym planie. Piwo jest dosyć treściwe i pije się je przyjemnie. Bardzo smaczne. [4] Wysycenie: Dosyć niskie jak na jasne piwo, ale pije się przyjemnie i nie wzdyma brzucha. ;- ) [4] Opakowanie: Interesująca etykieta przedstawiająca kobietę we frywolnej pozie. Wszystkie informacje są, niestety brakuje choćby firmowego kapsla. [4] Uwagi: Bardzo smaczne piwo. Nie piłem wcześniej jasnego z Kowala dlatego nie mam porównania. Zapewne wracałbym do tego piwa często, gdyby nie wysoka cena (6 złotych).
Warka do 01.05.2012r.
Muszę powiedzieć, że to piwo jest dużo lepsze niż się spodziewałem. Fakt cena boli, ale z pewnością jest to jeden z lepszych jasnych lagerów polskich. Moim zdaniem tylko Widawa i Odsiecz (chociaż co do Pinty pewny nie jestem :P) są smaczniejsze.
Comment