Tyskie, Klasyczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4702

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Płakać, że nie spróbowałeś, a masz już wyrobione zdanie.
    Jak zwykle masz rację. Nie próbowałem (i nie zamierzam), a zdanie mam wyrobione.

Comment

• rohozecky
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2008.11
      • 1839

Żołądek i wątroba coraz starsze, szkoda zdrowia na degustacje, które nie dają szans na sprawienie przyjemności. Mnie już samo obrzydliwe logo popsułoby smak
      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
        Jak zwykle masz rację. Nie próbowałem (i nie zamierzam), a zdanie mam wyrobione.
        no to nieźle, pewnie też od razu stwierdzasz że krewetki to syf, bo są brzydkie a nigdy nawet ich do ust nie weźmiesz

Nie wiem jak można oceniać cokolwiek bez przetestowania.

Wszystkie Fordy są G warte bo to fordy a fiaty to tragedia.
        itp. itd.
        Straszne że ludzie nadal tak jeszcze jadą na stereotypach.

Piwo jak na na Kompanię jest całkiem znośne, nie piszę, że jakieś wybitne, a że lepiej mi się trzyma w dłonie niż np. butelkę po oranżadzie typu Viva Hel, szczególnie po 3czy4 i to mokrą dłonią to chyba nie skłamałem w swym osądzie za bardzo.
        Chyba też nie sądzisz, że będę kupował i pił to piwo tylko dla butelki?

a szkoda pisać dalej, bo tylko się wątek brudzi.

Ja kupiłem, bo miałem w sklepie pod nosem i w dość dobrej cenie, to było żal nie wypróbować.

BTW> jak ktoś kupi miodowe piwo za 2zł i wypije tego ulepka to też stwierdzi idąc Twoim tokiem rozumowania, że cały gatunek takich piw to syf.

i cytując rób to porządnie oraz nie dodawaj mi w usta nie moje słowa, bo "bo" zamiast kropki/ przecinka robi jednak sporą różnicę.

Żołądek i wątroba coraz starsze, szkoda zdrowia na degustacje,
        a takie podejście akurat jestem w stanie rozumieć
        Last edited by dlugas; 2012-05-16, 12:38.
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Mason
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2010.02
          • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
          Nie testowałem, ale w ciemno mogę Ci powiedzieć że Ferrari jest szybkie, a Bentley luksusowy. Tak samo w ciemno wiedziałem, że Tyskie Klasyczne będzie ciut lepsze niż Gronie, ale wciąż daleko od tego co chętnie bym widział w swoim kuflu. I z dotychczasowych ocen wynika że miałem rację.
          JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• chemmobile
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.03
            • 2168

Ale są tacy jak ja, którzy na własnej skórze chcą poczuć tę niewielką różnicę i dokonać jej rzeczywistej, a nie wyimaginowanej oceny. Nie lubię i nie ufam masowym i zgodnym opiniom. Wolę uczyć się i poznawać świat przez doświadczenia niż przez czytanie i wiarę w tezy innych ludzi, zwłaszcza gdy wiem, że mogą być skażone jakąś ideologią.
            Tobie wystarczy opis w gazecie, że Ferrari jest szybkie, a Bentley luksusowy. Ja jednak chcę osobiście przejechać się tymi samochodami i poczuć tą prędkość i ten luksus
            Last edited by chemmobile; 2012-05-16, 13:17.
            Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
            Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Panowie, jakie Ferrari, jaki Bentley? Tu bardziej pasuje Żuk i Nysa.

Nie oznacza to, że Klasyczne skreślam. Być może jest to Nysa, ale igiełka, nic nie stuka, nic nie puka. Niewykluczone, że się przejadę, ale tyle fajnych fur dookoła, że nie wiem, kiedy to się stanie.

Comment

• dlugas
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2006.04
                • 4014

Być może jest to Nysa, ale igiełka, nic nie stuka, nic nie puka. Niewykluczone, że się przejadę, ale tyle fajnych fur dookoła, że nie wiem, kiedy to się stanie.
                piękne zakończenie naszej oftopicowej dyskusji
                Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• baania
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2009.10
                  • 317

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  ekstrakty słodowe są ze słodu
                  Tego mi nie trzeba tłumaczyć

W informacji prasowej KP są informacje na temat prawa czystości składu i bzdury o tradycji.
                  W takiej skrzyneczce rozsyłają to piwo do blogerów:
                  Attached Files
                  Podcast o piwie
                  Podcast o piwie | Facebook

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23933

Przepraszam, nie rozumiem zatem Twej poprzedniej odpowiedzi
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• baania
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2009.10
                      • 317

Chodziło mi o to, że może użyli słodu do zacierania.
                      Podcast o piwie
                      Podcast o piwie | Facebook

Comment

• Mikko
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2008.12
                        • 583

Design etykiety jest pójściem w dobrym kierunku. Ecru jest o wiele lepsze niż ta tandetna biel. Za opakowanie jest 4.

Comment

• dadek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍺🍺
                          • 2005.09
                          • 4702

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
                          no to nieźle, pewnie też od razu stwierdzasz że krewetki to syf, bo są brzydkie a nigdy nawet ich do ust nie weźmiesz

Straszne że ludzie nadal tak jeszcze jadą na stereotypach.

Piwo jak na na Kompanię jest całkiem znośne, nie piszę, że jakieś wybitne, a że lepiej mi się trzyma w dłonie niż np. butelkę po oranżadzie typu Viva Hel, szczególnie po 3czy4 i to mokrą dłonią to chyba nie skłamałem w swym osądzie za bardzo.
                          Chyba też nie sądzisz, że będę kupował i pił to piwo tylko dla butelki?

a szkoda pisać dalej, bo tylko się wątek brudzi.

Ja kupiłem, bo miałem w sklepie pod nosem i w dość dobrej cenie, to było żal nie wypróbować.
                          Krewetki jadałem i bardzo mi smakowały nawet będąc brzydkimi. Tyskie dawno temu pijałem nawet kiedy było w porysowanych butelkach euro i one też mi się całkiem dobrze trzymały w dłoni, a co najważniejsze w środku było PIWO. Teraz nie mam zamiaru angażować nawet koniuszka języka a już na pewno nie wątroby w, jak to określasz "znośne" ale "nie wybitne", produkty KP gdyż mam mnóstwo możliwości napić się prawdziwych piw. I nawet wtedy gdybym musiał jechać wiele kilometrów dalej niż tylko "do sklepu pod nosem" i zapłacić wiele wyższą cenę niż tylko "dość dobrą". I nie żal mi że "nie wypróbuję".

Comment

• gobong
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2005.04
                            • 658

Owszem, chodzi o to że skoro taki napis się pojawił to może faktycznie piwo jest uwarzone tylko ze słodów, bez dodatków niesłodowych(kukurydza w różnej postaci, niesłodowany jęczmień, izoglukoza, sacharoza choć ta ostatnia w czeskich piwach jakoś nikomu nie przeszkadza). Wszak takie obniżanie kosztów przez koncerny to zdaniem większości forumowiczów jedna z najważniejszych przyczyn fatalnego smaku ich produktów.Ja organoleptycznie nie potrafię stwierdzić czy piwo jest uwarzone tylko ze słodów czy nie. Zdarzało się popróbować strasznych pomyj uwarzonych z samych słodów.

Comment

• zgoda
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.05
                              • 3516

Kolejny fetysz po niepasteryzacji.
                              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Gringo
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2007.07
                                • 2160

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasnozłoty. Klarowny, odpowiedni. [5]
                                Piana: Biała, nietrwała, już po minucie lustro piwa zaczyna się odsłaniać. [2]
                                Zapach: Słodowy, mało intensywny, delikatne nuty metaliczne. Rzec można neutralny. [3]
                                Smak: Słodowo - metaliczny, goryczki jak na lekarstwo, jest delikatna i taka nie chmielowa. Piwo nijakie. Proste. [3]
                                Wysycenie: Na początku wysokie, następnie spada do średniego i takie utrzymuje się dość długo. [4]
                                Opakowanie: Opakowania KP podobają mi się, utrzymane w tonacji tyskiego, z ładną butelką, dedykowany piwu kapsel. [4.5]
                                Uwagi: Nic innego się nie spodziewałem, jak na koncernowe piwo przystało wypiłem bez obrzydzenia i jest bez smaku. Nada się tylko do szybkiego gaszenia pragnienia w sytuacji awaryjnej.

Moja ocena: [3.125]

Comment

Przetwarzanie...
                                X