Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Tyskie, Klasyczne
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziJak zwykle masz rację. Nie próbowałem (i nie zamierzam), a zdanie mam wyrobione.
Nie wiem jak można oceniać cokolwiek bez przetestowania.
Wszystkie Fordy są G warte bo to fordy a fiaty to tragedia.
itp. itd.
Straszne że ludzie nadal tak jeszcze jadą na stereotypach.
Piwo jak na na Kompanię jest całkiem znośne, nie piszę, że jakieś wybitne, a że lepiej mi się trzyma w dłonie niż np. butelkę po oranżadzie typu Viva Hel, szczególnie po 3czy4 i to mokrą dłonią to chyba nie skłamałem w swym osądzie za bardzo.
Chyba też nie sądzisz, że będę kupował i pił to piwo tylko dla butelki?
a szkoda pisać dalej, bo tylko się wątek brudzi.
Ja kupiłem, bo miałem w sklepie pod nosem i w dość dobrej cenie, to było żal nie wypróbować.
BTW> jak ktoś kupi miodowe piwo za 2zł i wypije tego ulepka to też stwierdzi idąc Twoim tokiem rozumowania, że cały gatunek takich piw to syf.
i cytując rób to porządnie oraz nie dodawaj mi w usta nie moje słowa, bo "bo" zamiast kropki/ przecinka robi jednak sporą różnicę.
Żołądek i wątroba coraz starsze, szkoda zdrowia na degustacje,Last edited by dlugas; 2012-05-16, 12:38.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziNie wiem jak można oceniać cokolwiek bez przetestowania.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Ale są tacy jak ja, którzy na własnej skórze chcą poczuć tę niewielką różnicę i dokonać jej rzeczywistej, a nie wyimaginowanej oceny. Nie lubię i nie ufam masowym i zgodnym opiniom. Wolę uczyć się i poznawać świat przez doświadczenia niż przez czytanie i wiarę w tezy innych ludzi, zwłaszcza gdy wiem, że mogą być skażone jakąś ideologią.
Tobie wystarczy opis w gazecie, że Ferrari jest szybkie, a Bentley luksusowy. Ja jednak chcę osobiście przejechać się tymi samochodami i poczuć tą prędkość i ten luksusLast edited by chemmobile; 2012-05-16, 13:17.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Panowie, jakie Ferrari, jaki Bentley? Tu bardziej pasuje Żuk i Nysa.
Nie oznacza to, że Klasyczne skreślam. Być może jest to Nysa, ale igiełka, nic nie stuka, nic nie puka. Niewykluczone, że się przejadę, ale tyle fajnych fur dookoła, że nie wiem, kiedy to się stanie.
Comment
-
-
Być może jest to Nysa, ale igiełka, nic nie stuka, nic nie puka. Niewykluczone, że się przejadę, ale tyle fajnych fur dookoła, że nie wiem, kiedy to się stanie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziekstrakty słodowe są ze słodu
W informacji prasowej KP są informacje na temat prawa czystości składu i bzdury o tradycji.
W takiej skrzyneczce rozsyłają to piwo do blogerów:
Comment
-
-
Przepraszam, nie rozumiem zatem Twej poprzedniej odpowiedzi- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzino to nieźle, pewnie też od razu stwierdzasz że krewetki to syf, bo są brzydkie a nigdy nawet ich do ust nie weźmiesz
Nie wiem jak można oceniać cokolwiek bez przetestowania.
Straszne że ludzie nadal tak jeszcze jadą na stereotypach.
Piwo jak na na Kompanię jest całkiem znośne, nie piszę, że jakieś wybitne, a że lepiej mi się trzyma w dłonie niż np. butelkę po oranżadzie typu Viva Hel, szczególnie po 3czy4 i to mokrą dłonią to chyba nie skłamałem w swym osądzie za bardzo.
Chyba też nie sądzisz, że będę kupował i pił to piwo tylko dla butelki?
a szkoda pisać dalej, bo tylko się wątek brudzi.
Ja kupiłem, bo miałem w sklepie pod nosem i w dość dobrej cenie, to było żal nie wypróbować.
Comment
-
-
Owszem, chodzi o to że skoro taki napis się pojawił to może faktycznie piwo jest uwarzone tylko ze słodów, bez dodatków niesłodowych(kukurydza w różnej postaci, niesłodowany jęczmień, izoglukoza, sacharoza choć ta ostatnia w czeskich piwach jakoś nikomu nie przeszkadza). Wszak takie obniżanie kosztów przez koncerny to zdaniem większości forumowiczów jedna z najważniejszych przyczyn fatalnego smaku ich produktów.Ja organoleptycznie nie potrafię stwierdzić czy piwo jest uwarzone tylko ze słodów czy nie. Zdarzało się popróbować strasznych pomyj uwarzonych z samych słodów.
Comment
-
-
Kolejny fetysz po niepasteryzacji.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty. Klarowny, odpowiedni. [5]
Piana: Biała, nietrwała, już po minucie lustro piwa zaczyna się odsłaniać. [2]
Zapach: Słodowy, mało intensywny, delikatne nuty metaliczne. Rzec można neutralny. [3]
Smak: Słodowo - metaliczny, goryczki jak na lekarstwo, jest delikatna i taka nie chmielowa. Piwo nijakie. Proste. [3]
Wysycenie: Na początku wysokie, następnie spada do średniego i takie utrzymuje się dość długo. [4]
Opakowanie: Opakowania KP podobają mi się, utrzymane w tonacji tyskiego, z ładną butelką, dedykowany piwu kapsel. [4.5]
Uwagi: Nic innego się nie spodziewałem, jak na koncernowe piwo przystało wypiłem bez obrzydzenia i jest bez smaku. Nada się tylko do szybkiego gaszenia pragnienia w sytuacji awaryjnej.
Moja ocena: [3.125]
Comment
-
Comment