Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Javox
Wyświetlenie odpowiedzi
Tyskie, Klasyczne
Collapse
X
-
lodówka!
słodkie i mętne jak na szambo przystało, uczęszczałem do szkoły w Tychach, miałem kilka razy okazje podpalić ten browar, teraz żałuje...
na poważnie, na wichurach gdzie w sklepikach nie ma szczególnego wyboru po Tyskie które ma własną lodówkę sięga większość, kiedy to się zmieni?!...
Comment
-
-
Nie odnotowałem jaką partię piłem, ale znośny koncerniak. Może nie dałem się nabrać na 100 % słodu i inne dyrdymały z etykiety, ale poza tym, że nasycenie jak zwykle za wysokie i ciężko wyniuchać coś przyjemnie chmielowego w zapachu to pite po pracy smakuje jak trzeba. Wydaje mi się (bo ostatnio nie testowałem), że jest lepsze od Tyskiego Gronia. Jednak do wzorców daleko...
Comment
-
-
że jest lepsze od Tyskiego Gronia.
Ile razy piłem klasyczne, tyle razy miałem nasycenie dość sporo poniżej przeciętnej.
Mam teraz "promocję" na nie 2,19zł w dość nie tanim sklepie osiedlowym, korci mnie, ale będę twardy, bo ileż razy można się przekonywać do tego bardzo przeciętnego piwa
na bank lepsze od gronie i lecha, ale i tak nie kupię, no chyba że zlecą w okolicę 1,50-1,80zł :]Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2012-08-28, 22:13.
Comment
-
-
Wodniste, bez cienia goryczki, gdzieś daleko w smaku słodowa nuta i tyle tego "piwa" w Tyskim Klasycznym.
Badziew.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, typowo lagerowy. [4]
Piana: Białą, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5]
Zapach: Pachnie wilgocią i słodem. [3]
Smak: Słaby słód, typowo-koncernowo-lekko-mdlący, w tle gdzieś goryczka. [3]
Wysycenie: Dość wysokie, pomaga wypić . [4]
Opakowanie: Koncernowo dopracowane, dość eleganckie, ma "swój" kapsel. [4.5]
Uwagi: Po grabieniu i paleniu liści, na słoneczku, na tarasie, daje się wypić.
Moja ocena: [3.225]
Comment
-
-
Byłem ciekawy tego piwa i jednak ciekawość to 1 stopień do piekła. Po otwarciu puszki, myślałem, że piję dobrze nagazowaną wodę. Praktycznie nic nie wyczuwałem dopiero w połowie, poczułem lekką goryczkę troszkę chmielu. To piwo jest chyba dla tych co piwa nie lubią bo smaku piwa to raczej niema żadnego. Woda gazowana z procentami, w sam raz na upały bo ten wynalazek można wypić jednym tchem piwem tego bym nie nazwał.
Comment
-
-
Piękne opakowanie - autentycznie! Mistrzowska marketingowa otoczka, ale niestety na tym koniec pozytywów. Tyskie Klasyczne to bezpłciowa, słodkomdląca lura, o której nawet nie można powiedzieć, że jest orzeźwiająca bo jest wyjątkowo 'mulista'. Słodycz, słodycz, słodycz - później długo, długo nic - jakaś tam rachityczna goryczka i ogólnie ulepkowatość.
P.S. Czasami jest tak, że jak wieczór piwny rozpoczynam od koncernowego piwa, to nawet udaje mi się je wypić bez nieprzyjemności (np. Kanclerz obecnie w wydaniu Van Pur wypada całkiem przyzwoicie ). W przypadku Tyskiego Klasycznego nie działa nawet 'efekt pierwszego kufla' - ono po prostu nie ma prawa smakować. A taka piękna butelka i etykieta...
Comment
-
-
Kurczę, bez przesady z tym krytycyzmem. Sam go bym pewnie nie kupił, ale zostałem poczęstowany i wypiłem z przyjemnością. Tym nie mniej przypuszczam, że podzieli los wielu produktów. Tak to jest, gdy dla koncernu produkt to nie jakość i zadowoleni klienci (choćby w tym przypadku piwo znalazło swoich zwolenników) tylko "project" (z wszelkimi tego konsekwencjami, tj. project managerem, liderem projektu, opitymi Red Bullem merchandiserami etc.). A tak na serio, wprowadzenie tego projektu oznacza, że nawet Tyskie umie zrobić przyzwoite piwo, tylko tak na codzień im się nie chce.
Comment
-
-
No i errata do samego siebie. Przygoda i zabawa firmy w robienie jakościowego piwa szybko się skończyła. To co kupiłem dziś, w zasadzie jest niepijalne. Czyżby środki przeznaczone na jakość zostały przesunięte na kampanię reklamową w telewizji?
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głębokie złoto, klarowne. [5]
Piana: Dość trwała, szarobiała, średnioziarnista, niestety zeruje się zupełnie nie zostawiając śladu. [3.5]
Zapach: Nijaki, słodkawo-metaliczny. [2]
Smak: Słodkawo-zbożowy, nawet treściwe, przeszkadza metaliczność i kompletny brak goryczki. [3]
Wysycenie: Zbyt duże. [3]
Opakowanie: Ładny kapsel, tłoczona butelka, niezła etykieta. Może się podobać. [4.5]
Uwagi:
Moja ocena: [2.875]♪♫
♫
Comment
-
Comment