Tyskie, Klasyczne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MrGodiva
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2014.11
    • 56

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowny ciemnosłomkowy [5]
    Piana: Cienizna, opadła po paru minutach. Nie zostało nic [2]
    Zapach: Ohyda, czuć coś jakby niespłukany płyn dezynfekujący. [1.5]
    Smak: Jałowy zapach słodu, kwaskowość, minimalna goryczka, alkohol lekko wyczuwalny, ogólnie smak po prostu ciężki, sztuczny, nieprzyjemny. [2]
    Wysycenie: Powinno być troszkę mniejsze [4]
    Opakowanie: Takie sobie. Jakoś nie działają na mnie te wszystkie herby, medale, korony i szyldy. Puszka aluminiowa. [2.5]
    Uwagi: Oceniam bo akurat przyszli goście i wpadło mi w ręce. Wg mnie znacznie poniżej przeciętnej wśród browarów masowych, to jedno z najgorszych piw sprzedawanych w Polsce, co dziwi bo osobiście uważam, że Gronie wśród masówki nawet daje radę.

Moja ocena: [2.1]

Comment

• chris1985
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.07
      • 227

Zgadzam się....z początku to piwo mi bardziej podchodziło od gronie, teraz taką samą frajde daje jak piwie wody z kranu.
      Tylko moje piwo mnie rozumie...

Comment

• Obywatel1978
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.09
        • 290

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MrGodiva Wyświetlenie odpowiedzi
        to jedno z najgorszych piw sprzedawanych w Polsce, co dziwi bo osobiście uważam, że Gronie wśród masówki nawet daje radę.
        Zgodzę się. Strzeliłem wczoraj w gościach 4 puszki Gronia i powiem, że nie bylo to dla mnie jakąś nieprzyjemnością

Comment

• dlugas
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2006.04
          • 4014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chris1985 Wyświetlenie odpowiedzi
          Zgadzam się....z początku to piwo mi bardziej podchodziło od gronie, teraz taką samą frajde daje jak piwie wody z kranu.
          wody gazowanej bez najmniejszego problemu wypijam po 2-3 litry dziennie. A T. klasyczne pite przez godzinę 0,5l ledwo wejdzie w żołądek

T. Gronie z tego co pamiętam to na wakacjach nie mogłem dopić 0,33l.

No ale po zmianie szaty graficznej na różne słowa, może się "polepszyło" i 0,5l bym wypił bez skrzywienia ?
          Jak najdzie mnie chwila słabości to przetestuję to nowe "słownictwo"

BTW.
          T.Gronie nie smakowało mi ze wszystkich browarów gdzie jest warzone/produkowane
          a klasyczne to kwaskowata, niskonasycona, marna i zostawiająca dziwny posmak "woda mineralna"
          Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
          Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
          FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• jacekan
            Porucznik Browarny Tester
            • 2011.05
            • 388

Ostatnio piłem jakiś rok temu. Zapamiętałem jako piwo z delikatnym szacunkiem do klienta, a to już bardzo dużo. Wczoraj postanowiłem sprawdzić czy wciąż mnie nie obrazi. Niestety, zeszło na psy, odwróciło się do mnie d.. i pogwizduje z zadowoleniem. Nie lubię takiego traktowania, wskazałem mu drogę do kibla i postaram się o nim zapomnieć. Może za rok spróbuję..
            Życie zaczyna się po pierwszej warce :)

Comment

• Javox
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2009.11
              • 6427

Na stronie browaru nie ma już Tyskiego Klasycznego więc nie ma nowego piwa tylko zmiana nazwy na "Edycja Klasyczna"
              Alko 4,8%.

Piana - trochę na początku potem niewiele.
              Lacing - mało.
              Barwa - jasne złoto.
              Gaz - średni.
              Aromat - zbożowość.
              Smak - słodkawe i zbożowe z małą goryczką.

Nie było źle jak na pochodzenie ale trochę męczyło wrażenie ryżowego posmaku
              (ale to może tylko wrażenie).
              Attached Files

Comment

• becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

edycja klasyczna w butelce, śmiało do wypicia, dobrze gasi pragnienie
                Attached Files
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• AaLeX
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  🥛🥛🥛
                  • 2011.07
                  • 670

Beznadziejne. Drogie, mdłe, trochę piany, lacingu, barwa złota. Kupione za 3,29 w Biedronce. Za co ja się pytam? 20gr droższy jest niemiecki Beecks albo tańsze Hopfe, które bije ten piwopodobny wyrób na głowę. Ocena 1,5/6.

Comment

Przetwarzanie...
                  X