U mnie w butelce wyraźny diacetyl zepsuł całą przyjemność z picia. Miał ktoś wyraźne masełko? Piwko wypije, ale to nie to samo
Gościszewo, [AleBrowar] Rowing Jack
Collapse
X
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4.5]
Piana: Wysoka, utrzymywała się do końca. [5]
Zapach: Cytrusowo-mangowo-delikatnoziołowy. Przyjemy. [4.5]
Smak: Zepsuł mi całą przyjemność wizualno-zapachową :-( Bardzo mocna i długa, zalegająca, ściągająca, nieprzyjemna goryczka przykrywająca wszystko inne. Naprawdę, ciężko mi było dopić to piwo. Piszę to w piętnaście minut po ostatnim łyku i mimo popicia wodą wciąż czuję goryczkę. Lubię IPA, ale tutaj przesadzono w tym aspekcie. [2.5]
Wysycenie: Średnie, pasowało bardzo dobrze. [5]
Opakowanie: Lubię Alebrowarowe rysunki :-) Do tego wszelkie potrzebne informacje, może prócz temperatury picia, ale to jedyny drobny minus. [5]
Uwagi: Warka do 20.06.2014
Moja ocena: [3.8]
Comment
-
-
Kiedyś byłeś bardziej spragniony i wybaczałeś więcej. Rozpuściłeś się jak dziadowski bicz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cichus Wyświetlenie odpowiedziW sumie, to 3 dni przed deklarowanym terminem ważności. Coś mogło już się zadziać z tym piwem.
Comment
-
-
Odnoszę wrażenie, że część użytkowniów za bardzo szczypie się z AleBrowarem i Pintą, przez niejaki sentyment do ich pierwszych wypustów. Usprawiedliwianie, że RJ był trzy dni przed terminem to też kuriozum, zważywszy na krótki termin tego piwa. Przez ten miesiąc straciło aromat i zyskało żelazo?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Livres Wyświetlenie odpowiedziPrzed upływem terminu ważności z piwem nie ma prawa się nic dziać. Taka jest idea terminu ważności.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ronoaro Wyświetlenie odpowiedziOdnoszę wrażenie, że część użytkowniów za bardzo szczypie się z AleBrowarem i Pintą, przez niejaki sentyment do ich pierwszych wypustów. Usprawiedliwianie, że RJ był trzy dni przed terminem to też kuriozum, zważywszy na krótki termin tego piwa. Przez ten miesiąc straciło aromat i zyskało żelazo?
Pinta ma wpadki, ale ogólnie trzymają formę; AleBrowar to zjazd zupełny.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cichus Wyświetlenie odpowiedziW sumie, to 3 dni przed deklarowanym terminem ważności. Coś mogło już się zadziać z tym piwem.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziPinta ma wpadki, ale ogólnie trzymają formę;Last edited by bulka_; 2014-06-19, 15:01.
Comment
-
-
A może to obniżenie formy jest spowodowane rozbudową Gościszewa, dokładnie chodzi mi o znaczne powiększenie możliwości fermentowni/leżakowni. Wątpliwej jakości sprzęt, albo nie wyrabiają się z produkcją i nie przykładają już do każdej warki jak wcześniej?Last edited by Biniauer; 2014-06-19, 15:33.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ładne, szlachetne złoto [4]
Piana: w porządku, choć nie powala. [3.5]
Zapach: głównie cytrusowa żywiczność, mało intensywny, trochę ubogi [3.5]
Smak: Jedyne co można wyczuć to potężna goryczka, sama w sobie OK, ale brakowało czegoś, co by ją skontrowało. [3]
Wysycenie: niskie [5]
Opakowanie: typowa dla AleBrowaru ładna grafika, przydatne informacje, kapsel też cieszy oko. [4.5]
Uwagi: Dobre podstawy ale tą warką Rowing na pewno nie zdobyłby takiej renomy
Moja ocena: [3.45]
Comment
-
-
Piwo z datą 20 VII 2014 kiepskie. Słabo wyczuwalny aromat. Do tego słaby balans w smaku. Głównie przytłaczająca nieprzyjemna goryczka, na finiszu wręcz paskudna, lekarstwowa. Lubię bardzo mocno nachmielone AIPy więc zazwyczaj chętnie sięgałem po RJ, ale tu cała para poszła w goryczkę i piwo jest nieprzyjemnie gorzkie, smak ściągający, gorycz mocno pozostająca. Strasznie brakuje słodowej kontry, jakiegoś ciała. Nie polecam tej warki
Comment
-
-
Parafrazując klasyka - pogłoski o śmierci Jacka były mocne przesadzone. Piłem wczoraj w krakowskich Cudownych Latach. Nie spojrzałem na warkę, ale zakładam że najświeższa. Piwo dokładnie jak pamiętam z pierwszych przygód sprzed wielu już miesięcy. Może goryczka słabsza, ale jestem pewien, że to nie wynika z obiektywnej jakości piwa, a kolosalnego wzrostu mojego doświadczenia w ostatnim okresie. Dla mnie nadal najlepsza "lekko-wytrawna" AIPA w kraju.
Comment
-
Comment