Carlsberg Polska wskrzesił Zagłobę. Piwo w konserwie, dostępne (jak wynika z napisu na puszce) tylko w Biedronce. Na puszce stary, klasyczny Onufry, a w środku klasyczny zielony premium. Da się wypić, ładnie się pieni, świeże z data do 02.11.12., cena 2,19.
Okocim, Zagłoba okocimski
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedziNa puszce stary, klasyczny Onufry,
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziKentaki, czemu zgłosiłeś to piwo jako nowe?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03 Wyświetlenie odpowiedziKentaki, czemu zgłosiłeś to piwo jako nowe?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziBo ma nową nazwę "Zagłoba Okocimski", więc powienien być traktowany jako nowe piwo.
Comment
-
-
Celne pytanie, bez tej wiedzy nie mogę dodać do bazy.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Blade złoto, troszkę słabo. [3.5]
Piana: Niezbyt wysoka, szybko opada. Bardzo delikatny kożuszek, brak firanki. [3]
Zapach: Odrzucający ulepek czegoś. Nie zachęca do picia. [2]
Smak: Wszędobylska słodowość, w tle bardzo delikatna goryczka. Nie smakuje mi. [2]
Wysycenie: Mogłoby być delikatnie wyższe, ale ogólnie ok! [4]
Opakowanie: Ładna grafika, która szybko wpada w oko i zachęca do spróbowania. Minus za puszkę. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [2.325]www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chris1985 Wyświetlenie odpowiedziDawno nie pilem tak dobrego koncerniaka. Mam nadzieje ze zostanie na stale, bo to najlepsze piwo z biedronki jakie pilem i w ogóle dużo lepsze w smaku od okocim premium.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemne, żółte złoto. [5]
Piana: Nietrwała. Po minucie nie ma po niej śladu poza szczątkowymi plamami. [2]
Zapach: Bomba diacetylowa. W dodatku ten mleczny zapach śmierdzi jak ściera czy zużyta gąbka do naczyń. Jeśli wysilić zmysły, to w tle przewija się przyjemny, zbożowy zapach. [2.5]
Smak: Początek kwaskowaty z typową koncernową goryczką - cierpką jak płyn do mycia naczyń, lekko metaliczną i bezpłciową. Po części negatywne odczucia rekompensuje posmak końcowy, gdzie wychodzi niewielka zbożowość. [3]
Wysycenie: Jak na koncernowe piwo masowe to jest niedogazowane A tak serio, to na odpowiednim poziomie. I pewnie z tego powodu piana nie utrzymuje się długo. [5]
Opakowanie: Pucha. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [2.925]Last edited by chemmobile; 2012-05-23, 16:25.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
Comment